علیمحمد آخوندعلی در نشست خبری که امروز (۲۱ بهمنماه) به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به منظور تشریح دستاوردها برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن دهه فجر و اعیاد شعبانیه با اشاره به پرداخت ۸۰ درصد اعتبارات دانشگاه بابت حقوق پرسنل، اظهار کرد: هنگام تحویل گرفتن مدیریت این دانشگاه، یک هزار و ۳۰۰ پرسنل و ۶۰۰ تا ۶۵۰ استاد داشتیم. نورم پرسنل نسبت به استادان باید ۰.۳ باشد این در حالی است که این رقم در دانشگاه شهید چمران اهواز شش برابر است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: دانشگاه را با ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی و شرایط سخت از نظر زیر ساختی، خوابگاههای فرسوده و در زمان آموزش مجازی تحویل گرفتیم اما فورا تصمیم گرفته شد که باید آموزش به صورت حضوری برگزار شود. بنابراین سریعا اقدامات برای آمادهسازی دانشگاه انجام شد و آموزش حضوری را آغاز کردیم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تقویت ارتباط دانشگاه با صنایع گفت: با بسیاری از صنایع خارج از دانشگاه و ادارات کل، ارتباطاتی برقرار کردیم به گونهای که یکی از برنامهها حفظ استعدادهای درخشان و اعطای بورسیه صنایع به این افراد بوده است.
وی بیان کرد: ما این ایده را دادیم اما دانشگاه یزد زودتر آن را عملیاتی کرد. انتظار میرود نهادهای حاکمیتی و وزارت صمت بیشتر در این زمینه کمک کنند.
پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز راهاندازی میشود
آخوندعلی گفت: یکی دیگر از برنامههای راهبردی، حرکت به سمت فناوری است که در این راستا بلافاصله راهاندازی پردیس علم و فناوری را در برنامه قرار دادیم که میتواند جایگاه یک پارک علم و فناوری را بگیرد. استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی میتوانند کارهای فناورانه را در دانشگاه انجام دهند و خروجی کار آنها به سمت کارگاه برود.
وی بیان کرد: در حال حاضر زیرساختهای این پردیس در حال آماده شدن است و با راهاندازی آن در زیرساختهای فناوری منطقه تحول ایجاد خواهد شد.
ایجاد پایههای دیپلماسی علمی با ۱۰ کشور خارجی
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه دانشجویان بینالملل عنوان کرد: در حال حاضر کنسولگری دانشجویان خارجی در دانشگاه شهید چمران اهواز تشکیل شده است.
وی افزود: پایههای دیپلماسی علمی را نیز با ۱۰ کشور خارجی ایجاد کردهایم و در آینده نزدیک بین بسیاری از کشورهای خارجی تبادل دانشجو و کرسیهای زبان فارسی خواهیم داشت.
آخوندعلی گفت: با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز جلساتی داشتیم و اکنون دانشگاه شهید چمران اهواز به پاتوق ارتباط با کشورهای عربی تبدیل شده است.
وی با اشاره به افزوده شدن ۱۸ تا ۲۰ درصدی اعتبارات این دانشگاه گفت: از طریق کمیسیون تلفیق مجلس و سازمان برنامه و بودجه ۷۵ میلیارد تومان به اعتبارات پایه امسال دانشگاه اضافه کردیم و با این کار توانستیم ۵۰ تا ۶۰ درصد بدهیها را تعدیل کنیم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به بهروز بودن پرداختهای پرسنل بیان کرد: ساختمانهایی داشتیم که از قبل از انقلاب در اختیار این دانشگاه بود و تا حدی، اعتبار آنها ساقط شده بود و معتادان به این ساختمانها رفته بودند. بنابراین از طریق قانون مولدسازی دولت، ۱۲ تا ۱۳ منزل مسکونی را با ۱۰۰ آپارتمان جایگزین میکنیم تا مشکل استادان جوان در کوی استادان حل شود.
آخوندعلی گفت: یک ساختمان دارای ۴۰ سوییت داشتیم که تعمیر و مشکل خوابگاههای دختران حل شد و به عنوان استادسرا نیز از آن استفاده میشود. بنابراین در آینده نه چندان دور ۱۴۰ آپارتمان در اختیار استادان جوان قرار میگیرد تا بحران مسکن آنها حل شود.
وی با اشاره به وضعیت استخر دانشگاه شهید چمران اهواز نیز افزود: استخر این دانشگاه به هیچ وجه قابل استفاده نبود و با حدود ۸ میلیارد تومان بازسازی شد که اگر از ابتدا آن را میساختیم شاید راحتتر بودیم. اکنون نیز برای راهاندزای آن حداقل باید ۱۶ تا ۱۷ نجات غریق داشته باشیم.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به وضعیت غذای سلف سرویسها نیز عنوان کرد: سه سلف سرویس بزرگ داریم و روزانه ۸ تا ۱۰ هزار پرس غذا توزیع میشود. دانشجو بابت هر غذا ۱۰ هزار تومان پرداخت میکند در حالی که هزینه تهیه یک غذا حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان پای خودمان تمام میشود.
وی بیان کرد: باید توجه شود که هزینه تهیه این غذاها باید از سرجمع اعتبارات دانشگاه تامین شود و وزارتخانه و سازمان دانشجویی بابت تهیه این غذاها اصلا حمایتی از دانشگاه ندارد.
ماجرای دیوارکشی بین دانشگاه شهید چمران اهواز و علوم پزشکی جندی شاپور
آخوندعلی در خصوص مطرح شدن دیوارکشی بین دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: با توجه به اینکه بین دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در و پیکری نبود، دانشجوهای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به سمت این دانشگاه میآمدند یا دانشجوهای ما آن طرف میرفتند بنابراین برای تامین امنیت بیشتر، باید حائلی بین دو دانشگاه ایجاد میشد.
وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به این نتیجه رسیده است که حائلی بین این دانشگاهها ایجاد کند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد که میخواهند یک حائل سبز بین دو دانشگاه ایجاد کنند که برای اینکه این حائل فرو نریزد یک تکیهگاه با فنس ایجاد کنیم بنابراین دیواری به آن معنا نیست و این موضوع بیش از حد پژواک اجتماعی پیدا کرد.
آخوندعلی گفت: با این کار، مقداری ورودیها و خروجیها مشخص میشود و متوجه میشویم افرادی که وارد دانشگاه میشوند از ورودی کدام دانشگاه آمدهاند.
وی بیان کرد: البته باید توجه شود که دانشگاه شهید چمران اهواز این تصمیم را نگرفت و مطرح و اجرایی شدن این موضوع از سوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بوده است و ما زیاد تمایل به این کار نداشتیم اما استدلال آوردند و میخواهند سر مرز خود این کار را انجام دهند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص توسعه رشتههای دانشگاه گفت: دنبال این هستیم رشتههای خوبی مانند هوا و فضا و مهندسی پزشکی را به دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه کنیم.
همکاری علمی دانشگاه در جمعآوری آبهای سطحی شهرهای خوزستان
وی با بیان اینکه پیش از این ارتباط دانشگاه با بیرون ضعیف بود، افزود: پیش از این با ۱۰ میلیمتر بارندگی آبگرفتگی زیادی در شهرها داشتیم. در این خصوص استانداری خوزستان شهرداریها را موظف کرد که با دانشگاه ارتباط برقرار کنند و وزارت کشور نیز به ستاد مدیریت بحران گفت که اگر پروژهها علمی شوند و نظارت و داوری پروژههای جمعآوری آبهای سطحی را دانشگاه انجام دهد از آن حمایت میکند و مبالغ خوبی به شهرداریها اختصاص میدهد.
آخوندعلی گفت: بنابراین نظارت، داوری و رفع نقص پروژههای جمعآوری آبهای سطحی تعداد زیادی از شهرهای خوزستان را انجام دادیم که یکی از پروژههای بسیار مهم، طرح جمعآوری آبهای سطحی اهواز بود و با انجام این کار علمی، آبگرفتگی جاهایی که به این کلکتور وصل شدند، در مدت یکی دو ساعت رفع شد.
وی بیان کرد: برای اجرای این پروژه، خط انتقال آبهای سطحی مناطق مختلف غرب اهواز به سمت رودخانه کارون باید از دانشگاه عبور میکرد که اجازه این کار را دادیم.
به جای قطع درختان کنوکارپوس، گازسوی فلرها را کاهش بدهند
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص تاثیر گیاه کنوکارپوس در حملات تنفسی خوزستان گفت: تعدادی از استادان این دانشگاه نظرات خود در این زمینه ارائه دادهاند. در مجموع در زمان گردهافشانی همه گیاهان، ممکن است برخی افراد نسبت به آن حساس باشند که با مدیریت قابل حل است.
آخوندعلی بیان کرد: آن چیزی که مشکلزا شده است، فلرها، آلودگیهای نفتی، مازوتسوزی و گازهایی است که از استخراج نفت ایجاد میشوند.
وی عنوان کرد: یکی از متهمان حملات تنفسی، گیاه کنوکارپوس است و گاهی کهور را هم متهم میکنند در حالی که این دو گیاه، نسبت به کمآبی و خشکی مقاوم و در تثبیت ریزگردها بسیار موثر هستند. اگر این گیاهان در زمان گلدهی و گردهافشانی، موجب بروز حساسیت میشوند نباید آنها را از بیخ و ریشه کند بلکه باید با هرس این مساله را حل کرد. این موارد دیدگاه متخصصان دانشگاه شهید چمران اهواز است.
آخوندعلی تصریح کرد: اینکه به جای کاهش دادن گازسوزی فلرها و گازهای مسموم، گیاه که به تنفس طبیعت و تولید اکسیژن کمک میکند را خراب کنیم خوب نیست. متاسفانه اتفاقاتی در حال رخ دادن است که به راحتی نمیتوان در مورد آن قضاوت کرد.
لزوم جلوگیری از قیرپاشی در کانونهای گرد و غبار
وی در خصوص وضعیت ریزگردهای خوزستان افزود: با توجه به اینکه آب، ریزگردها را تثبیت میکند؛ از زمان سیلاب سال ۹۸ تاکنون طوفانهای ریزگرد نداریم اما پدیده ریزگرد را داریم. اکنون بخشی از ریزگردها از کشورهایی مانند عراق، اردن، سوریه و شمال عربستان میآید.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: یکی از عوامل مهم تولید ریزگرد، پیامدهایی است که با تحمیل جنگ بر ما رخ داد و درگیریهای منطقه در حال تشدید آن است. بنابراین ساختمان خاک در منطقه به هم ریخته و مستعد تولید ریزگرد شده است. یکی دیگر از عوامل این مساله، از بین رفتن پوشش گیاهی در منطقه و حرکت ماسههای روان است که این مساله با درختکاری و ایجاد پوشش گیاهی و حتی آبپاشی تثبیت میشود.
وی افزود: کانونهای گرد و غبار شناسایی شدهاند و با کارهای تحقیقاتی مشخص کردهایم که چه خاکی با چه میزان رطوبت و با چه سرعت بادی، حرکت میکند و در پی آن خاک بلند میشود بنابراین اگر با مهندسی معکوس رطوبت خاک حفظ شود، کانون گرد و غبار تثبیت میشود.
آخوندعلی گفت: دیدگاه ما این است که به جای قیرپاشی، با آبپاشی از طریق آب و پساب، این کانونها کنترل شوند. چقدر باید قیرپاشی شود؟ به جای اینکه با یک دستگاه این همه مواد نفتی را بریزند، باید آبپاشی شود و بذری هم پاشیده شود تا گیاه رشد کند.
وی در مورد اینکه فاضلابی که از سمت محدوده دانشگاه شهید چمران اهواز وارد کارون میشود متعلق به این دانشگاه است یا نه؟ افزود: فاضلاب شهری غرب اهواز از طریق دوخط لوله از داخل دانشگاه شهید چمران عبور میکند و وارد رودخانه کارون میشود.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: حتی اگر این فاضلاب مربوط به دانشگاه باشد، شرکت آب و فاضلاب مسئول ورود فاضلاب شهری به رودخانه کارون است. این شرکت پول آب و فاضلاب را از ما میگیرد بنابراین جمعآوری و تصفیه آن نیز وظیفه این شرکت است نه کار مصرفکننده.
افزوده شدن ۱۷ رشته جدید به دانشگاه
رحیم پیغان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست گفت: عمده دانشجویان خارجی، در مقطع کارشناسی ارشد و تعدادی در مقطع دکتری در این دانشگاه در حال تحصیل هستند و بیشتر این دانشجویان نیز از کشور عراق هستند.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۰۰ دانشجوی خارجی داریم و پیشبینی میشود درآینده تعداد این دانشجویان به یک هزار نفر هم برسد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در حال حاضر ۵۳ رشته در مقطع کارشناسی و ۲۲۱ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۳۰ رشته در مقطع دکتری تخصصی داریم.
پیغان بیان کرد: در یک سال و نیم گذشته افزوده شدن ۱۷ رشته جدید که بیشتر آنها در مقطع ارشد و دکتری هستند را مصوب و این رشتهها را اضافه کردیم. هشت رشته نیز در مرحله گسترش هستند که هنوز مجوز نگرفتهاند.
پرداخت بیش از بیش از ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان وام در ترم گذشته
در ادامه اسماعیل ویسیا، مدیر خدمات دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با اشاره به تحصیل دانشجویان بینالمللی در این دانشگاه گفت: همان امکاناتی که به دانشجویان داخلی ارائه میشود به دانشجویان خارجی هم داده میشود اما با توجه به شهریهای که از این دانشجویان گرفته میشود، در محیط خوابگاهی امکانات بهتری به دانشجویان بینالمللی داده شده است.
وی با اشاره به اعطای سه نوع وام تحصیلی، ضروری و ودیعه مسکن به دانشجویان بیان کرد: در ترم گذشته بیش از ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان وام به دانشجویان پرداخت شده است.
مدیر خدمات دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در دو سال گذشته وامهای دانشجویی دوره کارشناسی از یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به ۳ میلیون تومان و وامهای ودیعه مسکن مهر که خاص دانشجویان متاهل است از ۲۶ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان رسیده است که این وامها به ترتیب بیش از ۱۵۰ درصد و حدود ۱۹۲ درصد افزایش یافتهاند. وام شهریه نیز حدود ۲۳۰ درصد افزایش یافته است.
ویسیا با اشاره به اقدامات انجامشده در خصوص همیار دانشجو بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، به دانشجوی کاردانی و کارشناسی بابت هر ساعت کار دانشجویی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و برای دانشجویان ارشد و دکتری ۴ هزار تومان حق الزحمه پرداخت میشد که این مبلغ برای دانشجویان کاردانی بابت هر ساعت کار کردن ۱۵ هزار تومان، دانشجویان کارشناسی ۱۸ هزار تومان و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری به ۲۰ هزار تومان رسیده و چند برابر افزایش یافته است.
انتهای پیام
نظرات