• شنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402112115214
  • خبرنگار : 50405

تحلیلگر مسائل منطقه: تاکنون بزرگترین ضربه را انصارالله یمن به اسرائیل زده است

تحلیلگر مسائل منطقه: تاکنون بزرگترین ضربه را انصارالله یمن به اسرائیل زده است

یک تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به بسته شدن برخی مسیرهای انتقال سوخت و کالا به سرزمین‌های اشغالی در نتیجه حملات دریایی ارتش یمن، گفت: تاکنون بزرگترین ضربه را انصارالله به اسرائیل زده و این نخستین بار در تاریخ ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی است که کشوری توانسته چنین ضربه‌ای به آن بزند.

محمدپارسا نجفی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به توانمندی بالای‌ نظامی ارتش یمن و ایستادگی دولت یمن در برابر حملات آمریکا و متحدانش در دریای سرخ، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۵ یک انقلاب اسلامی در یمن رخ داد و پس از تحولات متعدد، یک دولت نجات ملی در صنعا به رهبری انصارالله تشکیل شد. با اینکه این دولت پایگاه مردمی محکمی داشت و در انتخابات‌ها توسط مردم تایید می‌شد، اما عربستان سعودی، امارات، آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در بهار ۲۰۱۵ به یمن حمله کردند.

وی با اشاره به ۸ سال مقاومت یمنی‌ها در این جنگ، افزود: این موضوع نشان می‌دهد یمنی‌ها از توانایی لازم برای دفاع از خود برخوردار بودند، اما در آن سال‌ها از تنگه باب‌المندب به عنوان یک مولفه قدرت و اهرم فشار استفاده نمی‌کردند. پس از عملیات طوفان‌الاقصی و سپس حمله اسرائیل به غزه، دولت نجات ملی یمن به رهبری انصارالله تصمیم گرفت برای شکست محاصره علیه مردم غزه، رژیم صهیونیستی را در دریا محاصره کند و اعلام کرد اجازه نمی‌دهد کشتی‌هایی که مبدا یا مقصدشان اسرائیل است یا مالکیت‌شان در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دارد، از باب‌المندب عبور کنند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه یمن سلاح‌های کنونی خود را قبلا هم داشت، عنوان کرد: تنها تفاوت این بود که پیش از این، از تنگه باب‌المندب استفاده نمی‌کرد، اما اکنون به محض اینکه این کار را انجام داد، اراده خود را بر ایالات متحده تحمیل کرد و برای نخستین بار در ۸۰ سال اخیر، آمریکایی‌ها در یک تنگه راهبردی آسیب دیدند. با این حرکت، دولت انصارالله یمن هم توانست به صدر اخبار رسانه‌ها صعود کند و هم با یک حرکت، دو هدف را نشانه برود و محاصره غزه و محاصره یمن را بشکند.

نجفی بیان کرد: آمریکا به واسطه سلطه‌ای که بر تنگه‌های راهبردی دریایی نظیر باب‌المندب، جبل‌الاطارق، مالاکا، داردانل و بسفر دارد، بر شریان اقتصادی دریا مسلط است و در ۸۰ سال گذشته هیچ کشوری نتوانسته در این تنگه‌ها عملیاتی در مقابل آمریکا انجام دهد. ارتش یمن با بستن تنگه باب‌المندب بر روی کشتی‌های مرتبط با اسرائیل، باعث شد شرکت‌های تجاری که از باب‌المندب برای عبور کشتی‌های خود استفاده می‌کردند، تلاش کنند مسیر دیگری را برای عبور و مرور دریایی انتخاب کنند.

وی با اشاره به اینکه آمریکا در اواخر آذر امسال نخستین حمله خود به قایق‌های ارتش یمن را انجام داد، خاطرنشان کرد: در دی‌ماه نیز آمریکایی‌ها اولین حمله را به خاک یمن انجام دادند که تنها ۵ کشته در پی داشت، در حالیکه طبق بیانیه پنتاگون، ۶۰ هدف را با صدها بمب و موشک هدف گرفته بودند. در ظاهر حملات آمریکایی‌ها به یمن ادامه دارد، اما این موضوع هیچ تاثیری در قدرت نظامی انصارالله نگذاشته است، زیرا آمریکا نمی‌تواند با حملات تبلیغاتی به اهداف کاذب مانند فرودگاه‌های متروکه و بلااستفاده در یمن، مانع از عملیات دریایی انصارالله علیه اسرائیل شود.

تحلیلگر مسائل منطقه: تاکنون بزرگترین ضربه را انصارالله یمن به اسرائیل زده است

به دام افتادن آمریکا در یک دور باطل در دریای سرخ

این تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه حملات ضدیمنی آمریکا و انگلیس باعث افزایش مشروعیت عملیات دریایی انصارالله علیه کشتی‌های این دو کشور شد، گفت: هدف آمریکا و انگلیس این بود که تنگه باب‌المندب را برای اسرائیل و دیگر متحدانشان امن کنند، اما با حمله به خاک یمن، تنش‌ها در دریای سرخ را افزایش دادند و باعث تشدید انسداد تنگه شدند. یعنی در حقیقت آمریکا و متحدانش هر اقدامی که علیه یمن انجام دهند، به شکست بیشتر خودشان و اسرائیل منجر می‌شود، زیرا آمریکایی‌ها در تنگه‌های دریایی از جمله باب‌المندب نقطه ضعف دارند و درگیری دریایی در این مناطق، به معنای انسداد مسیرهای تجاری است که مناقع آمریکا را تهدید می‌کند و به همین دلیل اعلام می‌کنند خواهان درگیری نظامی در دریای سرخ نیستند، اما در عین حال مجبورند برای حفظ وجهه خود یک حرکت نظامی را انجام دهند. این جاست که می‌گوییم جنگ دریایی در تنگه‌ها به سود مدافعین محور مقاومت و به زیان متجاوزین آمریکایی است.

نجفی ادامه داد: اگر آمریکایی‌ها نتوانند بر انصارالله غلبه و باب‌المندب را بازگشایی کنند، مقدمه‌ای برای فروپاشی کامل امپراتوری آمریکا فراهم می‌شود، زیرا در صورت ادامه تنش‌ها در دریای سرخ، تسلط آمریکا بر شریان اقتصادی جهان به خطر می‌افتد. لذا اکنون آمریکایی‌ها به چالش کشیده شده‌اند و اگر این وضعیت به سایر تنگه‌های جهان هم تسری یابد، آمریکایی‌ها کنترل خود بر اقتصاد جهان را از دست خواهند داد. رهبر انقلاب نیز پیش از این تاکید کرده بودند که اقدام درست برای پایان دادن به اشغال‌گری اسرائیل و آزادی فلسطین، قطع شریان‌های اقتصادی رژیم است.

وی اضافه کرد: هر خسارت دیگری که به اسرائیل وارد شود، توسط آمریکا و دیگر متحدان رژیم صهیونیستی جبران می‌شود، اما زمانی که مسیر ارسال تدارکات به اسرائیل مسدود شود، این رژیم تحت فشارهای جدی قرار می‌گیرد. کما اینکه اکنون در مورد بندر جنوبی فلسطین اشغالی (بندر ام‌رشراش یا ایلات) این اتفاق افتاده و انصارالله با بستن باب‌المندب به روی اسرائیل، باعث شده ارسال تدارکاتی نظیر کالا و سوخت به بندر ایلات متوقف و این بندر تعطیل شود. اگر این روند ادامه یابد و سایر مسیرها برای ارسال انرژی به اسرائیل نیز بسته شود، عملا  رژیم صهیونیستی در یک محاصره کامل اقتصادی و نظامی قرار می‌گیرد. بنابراین تا کنون بزرگترین ضربه را انصارالله به اسرائیل زده و این نخستین بار در تاریخ ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی است که کشوری توانسته چنین ضربه‌ای به اسرائیل بزند.

تمام سلاح‌های مورد استفاده یمنی‌ها توسط خودشان تولید می‌شود

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه تمام سلاح‌های مورد استفاده یمنی‌ها توسط خودشان تولید می‌شود، اظهار کرد: ادعاهای آمریکا، انگلیس، عربستان و امارات مبنی بر ارسال سلاح توسط برخی کشورها به یمن کاملا کذب است، زیرا یمن از سال ۲۰۱۵ از زمین، دریا و هوا در محاصره ارتش‌های آمریکا، انگلیس، فرانسه، عربستان و امارات قرار داشته و حتی امکان ارسال یک کشتی مواد غذایی و دارویی برای مردم یمن نیز میسر نبوده است. حال چطور ممکن است برخی کشورها بتوانند موشک‌های چند متری برای یمن ارسال کنند؟ غربی‌ها تلاش می‌کنند توانمندی ارتش یمن در ساخت سلاح‌های ارزان و با تاثیر بالا را انکار کنند.

تحلیلگر مسائل منطقه: تاکنون بزرگترین ضربه را انصارالله یمن به اسرائیل زده است

نجفی با اشاره به اینکه یمنی‌ها دارای اژدرهای برد بلند کنترل از راه دور هستند، افزود: این‌ تسلیحات از سال‌های قبل در اعماق دریای سرخ، خلیج عدن و دریای عرب مستقر بودند تا در هنگام نیاز مورد استفاده قرار گیرند. در حملات اخیر به کشتی‌های آمریکا، انگلیس و اسرائیل، ارتش یمن از شهپاد (شناور هدایت‌پذیر از راه دور) استفاده کردند. این‌ها شناوری فاقد سرنشین‌اند که از راه دور هدایت می‌شوند. این یک فناوری است که برای نخستین بار علیه آمریکایی‌ها به کار گرفته می‌شود. در بیانیه‌های پنتاگون نیز استفاده یمن از شهپاد تایید شده است.

وی با بیان اینکه آمریکا از سلاح‌های چند میلیون دلاری برای مقابله با یمن استفاده می‌کنند، عنوان کرد: در حالیکه تسلیحات مورد استفاده یمنی‌ها، نهایتا چند صد هزار دلار قیمت دارد. بنابراین آمریکایی‌ها بدون حصول هیچ دستاوردی، مدام در حال هزینه دادن در دریای سرخ‌اند. حملات علیه یمن هیچ تاثیری بر توانایی نظامی انصارالله نداشته و آمریکایی‌ها تنها برای مصرف داخلی در بلوک غرب و در بین اعضای ناتو، چندین اقدام جنگی کاذب انجام دادند تا تنها بگویند یک حرکتی کرده‌اند. پس از جنگ جهانی دوم، یمن نخستین کشوری است که به کشتی‌های تجاری و نظامی آمریکا حمله کرده و مسئولیت آن را هم پذیرفته است. این وضعیت یک شکست برای آمریکاست.

این تحلیلگر مسائل منطقه ادامه داد: زمانی که آمریکا به یوگسلاوی سابق یا عراق دوران صدام یا افغانستان ۲۰ سال پیش حمله کرد، حجم عظیمی از بمب و موشک را بر سر مردم این کشورها ریخت، اما چنین اتفاقی اکنون علیه یمن رخ نمی‌دهد و آمریکایی‌ها نمی‌توانند به حملات انصارالله پاسخ متناسب دهند. این ناشی از این است که اکنون انصارالله از باب‌المندب به عنوان اهرم فشار استفاده می‌کند، کما اینکه در دوران جنگ هشت ساله یمن و عربستان که انصارالله از ظرفیت باب‌المندب بهره نمی‌گرفت، شبانه‌روز زیر بمباران بود، اما اکنون به امنیت بیشتری دست پیدا کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha