• شنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402112114995
  • خبرنگار : 50176

/دستاوردهای ۴۵ ساله نظام/

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

ایسنا/لرستان لرستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های چشم‌گیری در بخش‌های داشته و با برنامه‌ریزی گسترده و تلاش در راستای رفع موانع رو به توسعه گام نهاده است.

یکی از شعارهای انقلاب اسلامی ایران، محرومیت زدایی بوده که در طول سال‌های با برکت نظام جمهوری اسلامی تحقق این شعار به خوبی دیده می‌شود تا جایی که امکانات اولیه آب، برق، گاز، راه روستایی و ... رسیده است.

خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در چهل و سه سال گذشته با اقدامات صورت گرفته در پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست و در لرستان طی این سال‌ها در زمینه سوادآموزی، ایجاد زیرساخت‌ها، پیشرفت علمی، امنیت، استقلال و سایر شاخص‌های توسعه اقدامات بسیار بزرگی صورت گرفته است.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

در این چهل و پنج سال با همت و تلاش مردم، جوانان و مسئولان، کشور در عرصه‌های مختلف دستاوردهای چشمگیری داشته و به‌تبع آن لرستان نیز در این مسیر شکوفایی‌های متعددی به خود دیده و موفقیت‌های زیادی نیز کسب کرده است.

توسعه زیرساخت‌ها به عنوان زیربنای تدبیر و مدیریت رویدادها، برنامه‌ها، اقدامات اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی در لرستان انجام شده که نبود آنها مانع توسعه لرستان شده بودند.

تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بسیاری از روستاهای لرستان از داشتن آب آشامیدنی سالم محروم بودند و مردمان این روستاها آب موردنیاز را از طریق چشمه‌ها و رودخانه‌ها تامین می‌کردند و گاهی برای دسترسی به آب آشامیدنی باید مسافت زیادی از منزل تا رودخانه را طی می‌کردند.

یاسر اکبریان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در خصوص دستاوردهای نظام می‌گوید: قبل از انقلاب اسلامی هیچکدام از روستاهای استان آب شرب بهداشتی و سالم نداشتند.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۶۱۵ کیلومتر خطوط انتقال آب شهری احداث شده که این میزان قبل از انقلاب ۱۰۸ کیلومتر بود. در بخش روستایی نیز ۴ هزار و ۴۰۰ کیلومتر خطوط ایجاد شده و این در حالیست که قبلاً این عدد صفر بود.

اکبریان با بیان اینکه تا قبل از انقلاب ۲۰ هزار و ۴۰۰ انشعاب فاضلاب واگذار شده بود، یادآور شد: میزان واگذاری انشعاب در این بخش پس از انقلاب ۳۰۴ هزار مورد بوده است

وی شبکه توزیع شهری آبفای لرستان قبل از انقلاب را ۸۹۹ کیلومتر اعلام کرد و گفت: بعد از انقلاب ۳ هزار و ۱۲۷ کیلومتر شبکه در این حوزه انجام شده است.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در ادامه روند مقایسه‌ای زیرساخت‌های استان گفت: در حال حاضر ۸۳.۵ درصد از جمعیت روستایی لرستان تحت پوشش شرکت هستند که این رقم قبل انقلاب سه درصد بود. همچنین ۲۵۰۰ خانوار تحت پوشش فاضلاب روستایی لرستان بوده که این رقم قبلاً صفر بود.

توسعه گازرسانی در مناطق شهری، روستایی، صنایع یکی دیگر از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در لرستان در راستای توسعه این استان است.

گاز دارشدن این روستاها و به موازات گازرسانی به صنایع تولیدی و کشاورزی به عنوان پیشران توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و استفاده مردم از این نعمت خدادادی و در راستای ایجاد رفاه برای آنها و همچنین جلوگیری از مهاجرت و اشتغال پایدار در روستاها و حفظ محیط زیست انجام شده است.

در این خصوص کرم گودرزی مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: قبل از انقلاب هیچ یک از روستاهای استان از نعمت گاز بهره‌مند نبوده و برای تامین سوخت با مشکلات زیادی مواجه بودند.

وی بیان کرد: در حال حاضر از ۲ هزار و ۴۴۷ روستای واجد شرایط گازرسانی لرستان، ۲ هزار و ۳۲۹ روستا از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند.

 گودرزی اضافه کرد: در بخش شهری لرستان از ۳۳ شهر مصوب استان ۳۲ شهر از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.

این مسئول با بیان اینکه شول آباد آخرین شهر لرستان بود که امسال به شبکه گاز سراسری متصل شد، خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ گازرسانی در شهرها و روستاهای لرستان ۹۹.۴ درصد است که این میزان ۹ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

وی با تأکید بر اینکه تعداد مشترکان گاز در لرستان ۶۲۰ هزار نفر است، اظهار کرد: تعداد مشترکان گاز در شهرهای استان ۴۳۴ هزار مورد و تعداد مشترکان در روستاها نیز ۱۸۶ هزار مورد است.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

گودرزی با بیان اینکه اینکه گازرسانی به روستاهای لرستان نسبت به متوسط کشوری ۱۲ درصد بالاتر است، گفت: پرونده گازرسانی به روستاهای دارای مجوز استان تا پایان ۱۴۰۳ بسته می‌شود.

یکی از بسترهای مهم توسعه زیرساختی لرستان، شبکه ملی اطلاعات و توسعه فیبر نوری بوده موضوعی که در قبل از انقلاب شاید کمتر کسی در استان اسمی از آن شنیده بود.

توسعه زیرساخت‌های ارتباطی زیربنای پیشرفت اقتصادی و حتی پیشرفت‌های فرهنگی و اجتماعی لرستان بوده و مجموعه اقدامات و برنامه‌هایی که در این ۴۵ سال انجام شده قابل توجه و چشمگیر است.

مجتبی صارمی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان در خصوص دستاوردهای نظام در این بخش می‌گوید: تلفن همراه بعد از انقلاب و حدود سال‌ ۱۳۷۲ وارد ایران شده است.

وی با بیان اینکه در استان لرستان اکنون ضریب پوشش نفوذ تلفن همراه حدود ۱۶۵ درصد است، ادامه داد: ضریب نفوذ تلفن ثابت در سطح کشور سال ۱۳۵۷ حدود ۲.۳۴ درصد بوده و اکنون علاوه بر پوشش کامل کلیه نقاط شهری، ۲ هزار و ۵۴۰ روستا در سطح استان دارای ارتباط هستند.

صارمی بیان کرد: ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت و سیار استان در حال حاضر حدود ۱۲۰ درصد بوده که حوزه شهری تحت پوشش کامل شبکه و تکنولوژی ۳G و ۴G بوده و در سال جاری نیز ۱۲ سایت همراه در سطح شهرهای استان به تکنولوژی ۵G ارتقاء یافته است.

وی یادآور شد: از مجموع یک هزار و ۵۶۹ روستای بالای بیست خانوار ضریب نفوذ دسترسی در سطح استان اکنون حدود ۹۳ درصد بوده و برنامه داریم تا پایان سال این پوشش را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان پوشش ارتباطی جاده‌ای استان اعم از اصلی ، فرعی و ریلی را در حال حاضر حدود ۹۳ درصد اعلام کرد و صحبت‌هایش را این چنین ادامه داد که پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها که از پروژه‌های اولویت دار دولت سیزدهم بوده و از اواخر سال ۱۴۰۱ در سطح شهرهای استان آغاز شده است.

وی افزود: در ۶ شهر خرم‌آباد، پلدختر، دورود، ازنا، الیگودرز و الشتر عملیات اجرایی پروژه شروع شده و در شهرهای دورود و پلدختر به صورت کامل عملیات حفاری و داکت گذاری به اتمام رسیده و در مرحله شوت فیبر هستند.

صارمی خاطرنشان کرد: بزودی واگذاری سرویس اینترنت پرسرعت با سرعت‌های بالای چند صد مگابیت بر ثانیه برای کلیه کاربران و کسب و کارها و مراکز آموزشی و درمانی بر بستر فیبر نوری فراهم می‌شود.

سلامت و زیربخش‌های آن را باید یکی از مهم‌ترین حوزه‌های خدماتی به ‌شمار آورد و یکی از مهم‌ترین موضوعات مرتبط با سلامت، خدمات بهداشتی و درمانی است.

جایگاه کنونی و موفقیت‌های حوزه سلامت و بهداشت لرستان از دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان به حساب می‌آید.

دکتر سیاوش بیرانوند معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با مقایسه امکانات و تجهیزات و مراکز درمانی بیمارستانی قبل از انقلاب و اکنون، اظهار کرد: در قبل از انقلاب ۵ بیمارستان فعال در لرستان وجود داشته و این در حالیست که هم‌اکنون تعداد این بیمارستان‌ها به ۲۷ مورد رسیده است.

وی اضافه کرد: همچنین تعداد تخت‌های فعال قبل از انقلاب در لرستان ۳۵۰ مورد بوده که امروز به ۲۹۰۰ تخت فعال رسیدیم و البته یک هزار تخت دیگر در دست ساخت داریم که ظرف چند سال آینده در زنجیره خدمات دهی تخت‌های بیمارستانی جدید استان قرار می‌گیرند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: به لحاظ آزمایشگاه در قبل از انقلاب ۲۰ آزمایشگاه داشتیم و در حال حاضر ۸۰ آزمایشگاه داریم.

بیرانوند بیان کرد: همچنین تعداد درمانگاه‌های پلی‌کلینیک پنج مورد بودند که در حال حاضر تعداد این درمانگاه‌ها ۱۱۳ مورد بودند و مؤسسات تصویربرداری که ۷ مورد بوده در حال حاضر به ۵۷ مورد رسیده است.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

وی افزود: همچنین تعداد مراکز موسسات توانبخشی در قبل از انقلاب یک مورد بوده و در حال حاضر ۱۸۱ موسسه توانبخشی در استان فعالیت دارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: مرکز ارائه خدمات سرپایی و مرکز مشاوره خدمات پرستاری را در قبل از انقلاب نداشتیم اما  در حال حاضر پنج مرکز مشاوره خدمات پرستاری و ۱۱۲ مرکز خدمات سرپایی در لرستان فعالیت دارند.

بیرانوند با بیان اینکه هم‌اکنون ۲۱ دستگاه سی تی اسکن و ۱۲ مورد ام‌آرآی در لرستان فعال هستند و این در حالیست که قبل از انقلاب هیچ کدام از این تجهیزات وجود نداشتند، گفت: تعداد پزشکان متخصص و  فوق تخصص در کل استان ۱۸ نفر بودند و هم اکنون ۴۵۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در لرستان خدمات به مردم ارائه می‌دهند.

این مسئول گفت: همچنین در بخش پزشکی عمومی مطب‌دار قبلاً ۱۰۰ نفر بودند و هم‌اکنون به ۳۰۰ نفر رسیدند؛ همچنین تعداد دندانپزشکان سه نفر بوده و در حال حاضر تعداد دندانپزشکان در استان ۴۳۲ نفر است که کلاً این موضوعات به لحاظ کمی بوده است اما به لحاظ کیفی تجهیزات و خدمات رسانی تا حد ممکن در نزدیک‌ترین محل زندگی افراد ایجاد شده و این نشان از عدالت در سلامت دارد.

وی با اشاره به اینکه قطعاً با افزایش امکانات و خدمات، روی کیفیت و طول عمر مردم نیز اثرگذار خواهد بود، تصریح کرد: همان گونه که می‌دانیم امید به زندگی در زمان انقلاب ۵۶ سال بوده و در حال حاضر به ۷۶ سال رسیده است.

یکی دیگر از دستاوردهای ۴۵ ساله انقلاب اسلامی در لرستان مربوط به حوزه آب یعنی سدسازی است که به سادگی نمی‌توان از کنار آن در بحث توسعه گذشت.

ذخیره و تأمین آب، تولید برق برای مصارف صنعت، کشاورزی، گردشگری و کنترل سیلاب از اهداف ایجاد سدها بوده که در طول تاریخ یکی از نمادهای توسعه جوامع بوده است.

داریوش حسن‌نژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان در این رابطه گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در همه جای کشور ایران برکات فراوانی را به ارمغان آورد که ازجمله آن‌ها می‌توان به ساخت سدها اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در استان هیچ سدی ساخته نشده بود، اظهار کرد: هم‌اکنون در استان ۷ سد فعال در دست اجرا داریم که ۶ سد در حوزه فعالیت شرکت آب منطقه‌ای لرستان و سد رودبار توسط شرکت آب نیرو در دست اجرا است.

این مسئول تصریح کرد: یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب اسلامی، تأمین آب شرب و بهداشتی برای تمامی شهرها و اکثر روستاها است که از این لحاظ از کشورهایی هستیم که در رتبه بالای جهانی قرار داریم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر اعتبارات خوبی به بخش آب کشور تزریق شده است و دولت طرح‌هایی را به‌صورت اضطراری در دست اجرا دارد.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

حسن‌نژاد اضافه کرد: شرکت آب منطقه‌ای لرستان سال گذشته با جذب ۸۵۲ میلیارد تومان در بخش آب، رتبه اول استانی را داشت و ۳۰ درصد از اعتبارات استانی در بخش آب استان هزینه شد.

وی بیان کرد: امسال هم ۹۶۵ میلیارد تومان به بخش آب اختصاص داده شده که ۶۰۵ میلیارد تومان آن تخصیص داده شده و باعث رشد خوب در پروژه‌های استان شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: سد کمندان شهرستان ازنا را نیز در آستانه آبگیری است که در دور دوم سفر ریاست جمهوری عملیات آبگیری آن آغاز خواهد شد.

حسن‌نژاد اظهار کرد: عملیات اجرایی شبکه سدهایی که متوقف شده بود هم‌اکنون فعال بوده و در صورت بهره‌برداری، مردم عزیز استان از برکات فراوان آن بهره‌مند خواهند شد.

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نبود راه‌های مواصلاتی مناسب برای برخی روستاها و شهرهای لرستان موجب شده بود که مردم برای تردد با مشکلات زیادی مواجه بودند.

پس از انقلاب رسیدگی به محروم‌ترین اقشار جامعه در لرستان که همان روستاییان بودند در صدر اقدامات قرار گرفت و پیشرفت و بهبود راه‌های روستایی در دوران بعد از انقلاب گواه این ماجرا است.

در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه راه مرتضی شیروانی مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای لرستان گفت: لرستان میان مسیرهای کوهستانی واقع شده است اما روند احداث راه‌های ارتباطی در استان مورد توجه بوده و راهسازی از طرح‌های مستمر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هیچگونه آزادراه و چهارخطه‌ای در لرستان وجود نداشت و این در حالی است که در مجموع و تاکنون ۱۷۲ کیلومتر آزادراه در استان لرستان احداث شده است.

شیروانی یادآور شد: در حال حاضر استان لرستان دارای ۵۰۸ کیلومتر چهارخطه است.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

این مسئول با بیان اینکه هشت هزار و ۶۸۲ کیلومتر راه در لرستان وجود دارد، اظهار کرد: در سال ۵۷ ، تنها یک هزار و ۸۷۸ کیلومتر راه ارتباطی در استان وجود داشت.

وی طول راه‌های روستایی در استان را شش هزار و ۵۴۰ کیلومتر اعلام کرد و با بیان اینکه لرستان در بهمن ۵۷ فاقد راه روستایی آسفالته بود، افزود: از این میزان چهارهزار و ۶۵۷ کیلومتر راه روستایی در استان لرستان آسفالت شده است.

تأمین برق پایدار برای همه روستاهای کشور پس از انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت و تلاش برای برق‌رسانی به مراکز جمعیتی به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولتمردان تبدیل شد.

برق‌رسانی به شهرها و روستاهای لرستان نیز به تبع کشور پس از انقلاب اسلامی در دستور کار قرار گرفت و البته این موضوع در روستاها با توجه‌ به محرومیت‌های زیاد این بخش جدی‌تر دنبال شد.

مهران امیری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان در خصوص آمار مقایسه‌ای وضعیت برق استان به ایسنا گفت: قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در استان تعداد پست‌های ۲۰ کیلوولت هوایی و زمینی ۳۹۱ دستگاه  بود که الان به ۱۸ هزار و ۶۳۵ دستگاه رسیده است.

وی طول خطوط فشار متوسط هوایی و زمینی استان را قبل از انقلاب ۴۸۷ کیلومتر اعلام کرد و افزود: این تعداد الان به ۱۱ هزار و ۱۳۰ کیلومتر رسیده است.

امیری با بیان اینکه طول خطوط فشار ضعیف هوایی و زمینی قبل و بعد انقلاب به ترتیب ۴۸۲ و ۶ هزار و ۴۰۶ کیلومتر بود و است، یادآور شد: تعداد چراغهای معابر (آرماتوری ولاک پشتی) قبل و بعد انقلاب نیز به ترتیب ۱۲ هزار و  ۳۶۵ و ۱۵۹ هزار دستگاه است.

این مسئول تعداد مشترکین برق لرستان را قبل از انقلاب ۵۲ هزار و ۷۷۹ مشترک اعلام کرد و گفت: این تعداد الان به ۷۱۴ و ۸۸۵ مشترک رسیده است.

شکسته شدن سدهای توسعه‌ی لرستان

امیری تعداد روستاهای برقدار شده لرستان را تا قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ۳۷ مورد اعلام کرد و با بیان اینکه این تعداد الان به ۲ هزار و ۷۸۲ روستا رسیده است، تعداد مشترکین برق شهری را به ترتیب ۵۰ هزار و ۹۱۶ در آن زمان و ۴۸۶ و ۶۰۱ مشترک پس از انقلاب دانست

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان همچنین گریزی به تعداد مشترکین برق روستایی و مقایسه آنها زد و گفت: در آن زمان ما تنها یک هزار و ۸۶۳ مشترک داشتیم که این تعداد الان به  ۲۲۸ و ۲۸۴ مشترک رسیده است.

وی گفت: در آن زمان لرستان فاقد نیروگاه تولید برق پراکنده و نیروگاه بود که الان به ترتیب ۱۰ و  ۳ واحد نیروگاهی در استان وجود دارد.

و در پایان می‌توان گفت مهمترین دستاورد نظام شکوهمند انقلاب اسلامی ما می‌توانیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha