• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402111813884
  • خبرنگار : 50618

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق مازندران:

کمترین خاموشی در مصارف خانگی را محقق ساختیم

کمترین خاموشی در مصارف خانگی را محقق ساختیم

ایسنا/مازندران مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق با اشاره به پیک مصرف تابستان گذشته، تصریح کرد: مدیریت دولت به گونه‌ای بود که برنامه کمترین خاموشی در مصارف خانگی را محقق ساختیم.

محمدرضا عابدی چهارشنبه، ۱۸ بهمن در نشست خبری با اصحاب‌ رسانه با هدف تبیین دستاوردهای دولت سیزدهم اظهار کرد: مهم‌ترین دستاورد انقلاب خود باوری است و در بخش صنعت با همین شعار برق تولید می‌کنیم و در شبکه‌های توزیع به دست مصرف‌کنندگان می‌رسانیم.

 وی با اشاره به اینکه این زنجیره با تکیه بر تخصص و همت متخصصان داخلی محقق می‌شود، افزود: نیروگاه‌های پس از انقلاب، محصول تفکر مهندسان ایرانی است و طی دوران جنگ تحمیلی همین نیروگاه‌ها بارها مورد حمله دشمنان قرار گرفتند که نیروگاه نکا در جریان حملات ۳۴ شهید به انقلاب تقدیم کرد.

عابدی با اشاره به آغاز تحریم‌های ظالمانه پس از دوره جنگ اظهار کرد: باوجود تحریم‌ها حرکت کردیم و در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد قطعات موردنیاز ما در داخل تولید و ۵ درصد باقی به دلایل مختلف ازجمله صرفه اقتصادی و مواردی از این دست از خارج تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق با اعلام بومی‌سازی سیستم کنترل در کشور گفت: در حال حاضر جزء کشورهای برتر در این حوزه هستیم‌.

وی افزود: در زمینه تولید توربین‌های نیروگاهی جزء ۵ کشور دارنده این تکنولوژی در کنار آمریکا، روسیه، آلمان و ایتالیا هستیم.

کمترین خاموشی در مصارف خانگی را محقق ساختیم

عابدی با بیان این که از ابتدای انقلاب تاکنون رشد ۲۳ برابری در تاسیسات آب و برق داشتیم، گفت: هزار میلیارد تومان در صنعت برق دولت سیزدهم سرمایه‌گذاری شده که این پروژه‌ها در حال اجرا یا شرف افتتاح است.

این مسئول از هدف‌گذاری وزارت نیرو برای نصب ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید خبر داد و افزود: از این رقم ۸ هزار مگاوات آن تاکنون محقق شده‌ است. مجلس نیز ۱۰ هزار مگاوات برای ورود بخش خصوصی و صنایع تسهیل ساخته که ۹ نیروگاه حرارتی و یک نیروگاه تجدید پذیر در این برنامه وزارت نیرو قرار دارند.

عابدی با بیان این که پیک مصرف برق استان ۵ هزار مگاوات بود، گفت: این در حالی است که ۳۲۰۰ مگاوات ظرفیت تولید در گلستان و مازندران داریم. در حال حاضر برای پیک سال آینده ۱۱۰ هزار و ۸۶۳ مگاوات برنامه تعمیراتی در دست داریم.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق از ضریب آمادگی بالای ۹۸ درصد برای تابستان سال آینده خبر داد و درباره برخی برنامه‌های این نهاد افزود: استفاده از نخبگان دانشگاهی و جوانان در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو و بهره‌گیری از بانوان در رده‌های مدیریتی دولت سیزدهم و این مجموعه تبلور یافته‌است.

عابدی شرکت تولید نیروی برق شهید سلیمی را متولی دولت در بخش تولید برق استان‌های گلستان و مازندران و در آینده گیلان خواند و گفت: سیاست چابک‌سازی دولت قرارگیری مجموعه شمال کشور تحت یک مدیریت است. دو بخش مالکیت و مدیریت داریم که این شرکت، مالک شرکت شهید سلیمی نکا است.

 وی افزود: همچنین مدیریت نیروگاه کاسپین نوشهر که سیکل ترکیبی دارد، نیروگاه علی‌آباد گلستان با ۶ واحد گازی و نیروگاه نکا زیر نظر ما است.

عابدی درباره مصرف انرژی نیروگاه نکا، اظهار کرد: از دکتر محمودی دادستان نکا برای پیگیری مطالبات عمومی در این زمینه تشکر کنم. مسئولان استان باید به فکر تخصیص گاز یا کاهش ورود مازوت باشند، در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ در صد کاهش مصرف مازوت و همین میزان رشد مصرف گاز داشتیم و گاز بیشتری به نیروگاه نکا تخصیص دادیم.

وی با بیان این که مصرف مازوت از آبان ماه به بعد افزایش یافت، گفت: تا پیش از آن بیشتر از گاز استفاده شد. ۱۲۹ مورد پرونده شکایات باغداران درباره تخریب مرکبات سمت نیروگاه داشتیم که بخشی جبران خسارت شد و در حال حاضر ۱۵ پرونده داریم.

عابدی رعایت الگوی مصرف در جامعه به‌ویژه نوار شمالی را یکی از راهبردهای کاهش مصرف گاز خواند و افزود: وزارت نفت مکلف به تحویل مازوت با آلودگی پایین است، بخش عمده مازوت گوگرد است که به آن ترکیبات سولفوری گفته می‌شود و مخرب محیط‌زیست است.

کمترین خاموشی در مصارف خانگی را محقق ساختیم

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق با تاکید بر هزینه‌بر بودن فیلتر مازوت در کشور گفت: برای زدودن ترکیبات اشاره‌شده از مازوت نیازمند نصب تاسیسات در وزارت نفت هستیم. حجم مصرف آب برای گوگردزدایی بسیار بالا است و ترکیبات سولفاته باقی‌مانده از آن، درصورت دفن در خاک سبب لم‌یزرع شدن خاک تا شعاع محدودی می‌شود.

وی درباره پر شدن حوضچه آبگیر نیروگاه و گمانه‌ها درباره اثر موج‌شکن شرکت صدرا در بروز این مشکل گفت: امواج با خود گل‌ولای می‌آورند و نصب موج‌شکن شرکت صدرا و همچنین قرارگیری نیروگاه در شرق استان و مجاورت خلیج گرگان نیز در این امر اثرگذار است.

عابدی درباره لایروبی حوضچه نیروگاه اظهار کرد: دستگاه لایروب مستقر کردیم که باتوجه به حجم بالای گل ولای در حوضچه، این لایروبی پاسخگو نبود.

وی از قرارداد ۲۹ میلیارد تومانی با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برای پهلو گرفتن دستگاه لایروب موردنیاز خبر داد و گفت: در حال حاضر دستگاه لایروب پهلو گرفته و مونتاژ شده‌است.

عابدی درباره فاز دوم لایروبی تصریح کرد: برای اجرای فاز دوم به بودجه‌ای بالغ هزار میلیارد تومان نیاز داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha