• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402111813744
  • خبرنگار : 50200

/دستاوردهای دولت سیزدهم/

اصلاح شبکه آب و افزایش تولیدات کشاورزی طی دو سال در مازندران

اصلاح شبکه آب و افزایش تولیدات کشاورزی طی دو سال در مازندران

ایسنا/مازندران مازندران یکی از استان‌های مهم کشور به شمار می‌رود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تحول، توسعه و پیشرفت به مازندران بازگشته و اقدامات مهم و زیربنایی دولت توانسته نور امید را در دل مردم استان روشن و منابع و سرمایه‌هایی که بیش از یک دهه در خواب غفلت بودند را بیدار کند.

مازندران به عنوان یکی از سه استان شمال ایران، به سبب موقعیت‌های متنوع اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، علمی و ورزشی از اهمیت ویژه در کشور برخوردار است. سهم بالای این استان در خودکفایی کشاورزی و محصولات غذایی کشور و نیز جایگاه ویژه گردشگری و منابع طبیعی و خدادادی، مازندران را به یکی از استان‌های استراتژیک بدل کرده است.

قله دماوند مرتفع‌ترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه، جنگل‌های انبوه هیرکانی با قدمت حدود ۵۰ میلیون سال، مجاورت با بزرگترین دریاچه دنیا با ۴۸۷ کیلومتر مرز آبی در ساحل دریای کاسپین، رتبه نخست کشور در تولید مرکبات، کیوی، شلتوک، گوشت ماهیان خاویاری و تولید خاویار، جوجه یکروزه، گل‌وگیاه آپارتمانی و درخت و درختچه‌های تزئینی تنها بخشی از استعدادها و توانمندی‌های مازندران است که آن‌را متمایز از سایر استان‌های کشور می‌کند.

روایت توسعه مازندران در دولت سیزدهم

همچنین همجواری با چهار کشور ساحلی دریای کاسپین یعنی ترکمنستان، قزاقستان، روسیه و جمهوری آذربایجان از یک سو و همجواری با استان و کلان‌شهر تهران، پایتخت ایران، از ۳ شریان حیاتی مواصلاتی کشور، از سوی دیگر و همچنین اتصال به راه‌آهن سراسری ایران و امتیاز حمل‌ونقل دریایی از طریق منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد، بندر فریدون‌کنار و بندر نوشهر و نیز همسایگی با ۶ استان گلستان، سمنان، البرز، تهران، قزوین و گیلان، یکی از فرصت‌ها و مزیت‌های مازندران نسبت به سایر نقاط کشور محسوب می‌شود.

روایت توسعه مازندران در دولت سیزدهم

مازندران با ۲۲ شهرستان ۶۴ شهر و بیش از ۲۴۲۸ روستای بالای ۲۰ خانوار و مجموع ۳۶۰۲ آبادی با وسعت ۲۳ هزار و ۷۷۱.۲ کیلومترمربع معادل ۱.۴ درصد از مساحت کشور و با ۷۶ درصد مساحت کوهستانی و کوهپایه‌ای و ۲۴ درصد جلگه‌ای، جمعیتی معادل ۳ میلیون ۴۴۰ هزار نفر را در خود جای داده است که حدود ۴ درصد از جمعیت کشور به شمار می‌روند. نکته قابل توجه اینکه مازندران در فصول و ایام گردشگری به گواه مسئولان تا ۲۰ میلیون نفر را پذیرایی می‌کند.

پرداختن به مزیت‌های منحصربفرد مازندران به همین چند نکته خلاصه نمی‌شود اما با نگاهی به وضعیت شاخص‌های مختلف استان در طول سال‌های گذشته، یک موضوع نمود ویژه‌ای دارد و آن هم تحول و جهش ویژه‌ در طول بیش از ۲ سال گذشته در برخی شاخص‌های کلان مازندران است.

روایت توسعه مازندران در دولت سیزدهم

با روی کار آمدن دولت سیزدهم برخی چالش‌ها و مشکلات بر زمین مانده مازندران، رنگ بهبود به خود گرفته و مشکلات اساسی که از سال‌های دور با مازندران همراه بوده و در سایه غفلت و بی‌تدبیری‌ها به امان خدا رها شده بودند، یک به یک حل‌وفصل شده‌ و یا در مراحل اتمام قرار گرفته‌اند.

آزادسازی سواحل مازندران، برگزاری رویداد بین‌المللی ساری اکو ۲۰۲۲ به عنوان پایتخت کشورهای عضو اکو، تهیه طرح احیای تالاب بین‌المللی میانکاله از طریق انتقال آب دریا، خرید تجهیزات اطفاء حریق مناطق تحت مدیریت محیط زیست بویژه میانکاله، گازرسانی ‌به ‌۱۰۹ روستای ‌مازندران ‌بویژه‌ در مناطق‌ کوهستانی، تکمیل ورزشگاه چمنی قائمشهر برای میزبانی تیم لیگ برتری نساجی، و اختصاص مبلغ ۲۹۷ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری بخشی از اقدامات دولت سیزدهم بود.

روایت توسعه مازندران در دولت سیزدهم

همچین طرح‌های بارز و مهم در بخش‌های منابع آب و تاسیسات فاضلاب، نفت و انرژی، محورهای ارتباطی و زیربنایی مواصلاتی، کشاورزی و منابع طبیعی، بهداشت و درمان، آموزش عالی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ورزش و جوانان، حفظ محیط زیست، بنیاد مسکن، فرهنگی و عمران شهری و پسماند از گام‌های بلند دولت سیزدهم در تحقق شعار توزیع عادلانه منابع و رشد و توسعه پایدار به شمار می‌رود.

در کنار این محورهای کلان نام برده شده، بررسی نرخ اشتغال و ارزش افزوده بخش‌های کشاورزی، خدمات، صنعت و معدن در ۲ ساله دولت سیزدهم نشان رشد مناسب در این شاخصه‌ها دارد. همچنین کاهش نرخ بیکاری نسبت به سرانه کشوری و رشد اقتصادی چشمگیر تا پاییز امسال حکایت از حرکت قطار پیشرفت دولت در مازندران دارد.

روایت توسعه مازندران در دولت سیزدهم

بر مازندرانی‌ها پوشیده نیست که افزایش حجم تولیدات کشاورزی در محصولات متنوع بخش کشاورزی استان از زراعت و باغبانی گرفته تا شیلات و دامپروری یکی دیگر از نمودهای توسعه و گشایش اقتصادی در دولت سیزدهم است.

نصب دستگاه کمک ناوبری در فرودگاه‌های مازندران در دولت سیزدهم جهت افزایش میزان دید افقی تا ۵۵۰ متر برای امنیت پروازها به کمک یکی از مهم‌ترین و متداول‌ترین دستگاه‌های ناوبری برای نشستن هواپیما در فرودگاه‌های پرترافیک و فرودگاه‌هایی با شرایط جوی نامناسب با خرید و تملک بیش از ۱۹ هکتار اراضی جهت توسعه سیستم کمک ناوبری و نیز راه‌اندازی پروازهای آموزشی و تفریحی با ۳۰ هزار پرواز فوق سبک در مازندران و کسب رتبه نخست کشور از جمله دیگر دستاوردهای کابینه آیت الله رئیسی در دیار علویان است.

روایت توسعه مازندران در دولت سیزدهم

اصلاح و توسعه ۱۵۰۰کیلومتر شبکه آب در مازندران، شکسته شدن رکورد ۲۷ساله تخلیه و بارگیری ‏بندرامیرآباد و اجرای ۷۵۰میلیارد تومان اعتبار عمرانی در این بندر، خرید ۳۰۷هزار تن محصول از ‏کشاورزان مازندرانی از دیگر اقدامات شایان توجه دولت سیزدهم بود.‏

انعقاد قرارداد احداث تولید تجهیزات آزمایشگاهی در منطقه ویژه نوشهر در زمینی به مساحت ۸ هزار مترمربع با حدود ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ایجاد ۲۱۰ نفر اشتغال، افتتاح و بهره‌برداری ۱۰۳۱ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۸۰ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال در ۲۲ شهرستان مازندران با ایجاد اشتغال ۱۰ هزار و ۱۰۰ نفر در دهه فجر امسال به همراه کلنگ‌زنی ۱۱۶ طرح با اعتبار افزون بر ۱۷ هزار میلیارد ریال در شهرهای مازندران نشان از عملکرد قابل توجه دولت در سال جاری و و تداوم حرکت قطار پیشرفت بر ریل آبادانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha