• سه‌شنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111713184
  • خبرنگار : 30147

توفان گرد و غبار همزمان با سفر معاون رئیس جمهور به سرخس

توفان گرد و غبار همزمان با سفر معاون رئیس جمهور به سرخس

ایسنا/خراسان رضوی معاون رئیس جمهور در سفر به سرخس به عنوان بحرانی‌ترین کانون گردو غبار در خراسان رضوی، همزمان وقوع توفان گرد و غبار و آنچه مردم این شهرستان به سختی تنفس می‌کنند را از نزدیک تجربه کرد.

معاون رئیس جمهور، ۱۷ بهمن که برای شرکت در هجدهمین جلسه ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور به سرخس به عنوان بحرانی‌ترین کانون گردو غبار در خراسان رضوی، سفر کرد گفت: اصلی‌ترین قرارگاه جهادی کشور باید با موضوع سازگاری با تغییر اقلیم تشکیل شود.

علی سلاجقه افزود: در دور دوم سفر ریاست جمهوری به خراسان رضوی، حداقل ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار باید برای مدیریت معضل سرخس در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه تمام کشور برای بررسی وضعیت و مدیریت معضل گرد و غبار در شهرستان سرخس بسیج شده‌اند، عنوان کرد: مدیریت عرصه ۱۷۰ هزار هکتاری تحت تأثیر گرد و غبار در سرخس طی برنامه پنج‌ساله، کار بسیاری سختی است اما در نظر است با یک هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب اجرای برنامه، امسال شاهد اثرگذاری در پیشرفت امور مدیریت گرد و غبار در شهرستان باشیم.

رییس ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار کشور خاطرنشان کرد: پس از سفر رئیس جمهور به خراسان رضوی و صدور دستوراتی مبنی بر حل مشکل ریزگردها، سازمان حفاظت محیط‌زیست اقداماتی را در دستور کار قرار داد که برگزاری جلسه امروز ستاد ملی گرد و غبار کشور به صورت میدانی در این شهرستان، در همین راستا است.

وی عنوان کرد: طرح ریزگردهای سرخس طی یک سال بیرون آمده و برنامه اقدام در حوزه خارجی برای ترکمنستان را داریم، همچنین به لحاظ ایستگاه‌های پایش هواشناسی این منطقه باید تقویت شود.

سلاجقه با بیان اینکه طرح در ۲۱۰ هزار هکتار مطالعه شده است و ۱۷۰ هزار هکتار در چهار منطقه منشأ ریزگردها هستند، خاطرنشان کرد: طرح یکپارچه و جامع است و سقف ۵ سال بودن آن نشان از یک کار اضطراری است.

وی اذعان کرد: اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان، اعتبار اولیه است تا دستگاه‌ها تکالیف خود را شروع کنند و در دور دوم سفر ریاست محترم جمهور نیاز به مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای این طرح داریم.

معاون رییس جمهور ادامه داد: شهرستان سرخس با اجرای کامل نقشه راه مدیریت و کنترل گرد و غبار باید به عنوان الگوی مدیریت گرد و غبار در کشور شناخته شود، قطعاً تشکیل قرارگاه عملیاتی در سرخس به ریاست فرماندار و نیز بهره‌گیری از اعتبارات بحران می‌تواند در تسریع انجام امور راهگشا باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات مورد نیازی که در ۱۰ هزار هکتار از پهنه کشور انجام شده سطح وسیعی از آن منشاء گرد و غبار است، عامل وقوع پدیده گردوغبار در شهرستان سرخس را دارای منشاء داخلی و خارجی دانست و گفت: در گام نخست باید در منطقه سرزمینی خودمان، اقدام مؤثر برای مدیریت این پدیده انجام دهیم.

سلاجقه با اشاره به اینکه ضرورت دارد ستاد ملی گرد و غبار نظارت بر روند بهبود اجرای وظایف را داشته باشد، توضیح داد: نقشه راه مدیریت و کنترل آلودگی گرد و غباری سرخس و مصوبات ستاد ملی گرد و غبار برای تمامی دستگاه‌ها تکلیف اجرایی دارد و برنامه مصوب از امروز آغاز می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در همین راستا طرح‌هایی با بیشترین ضریب اثرگذاری در کنترل و کاهش آلودگی هوا و مدیریت گرد و غبار در اولویت اجرا قرار دارد، تصریح کرد: در میان قرارگاه‌های عملیاتی که در موضوعات مختلف در کشور تشکیل می‌شود، اصلی‌ترین قرارگاه جهادی کشور باید با موضوع سازگاری با تغییر اقلیم تشکیل شود

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه دروازه ورود ریزگردها را از شمال شرق و شمال کشور اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی موجود، باید حمایت از مردم را همه دستگاه‌ها در دستور کار قرار دهند تا ملال مردم کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه برای تهیه طرح مدیریت و کنترل گرد و غبار شهرستان سرخس ۱۵ سال داده‌ها و اطلاعات موجود در منطقه مورد استفاده قرار گرفته است، اذعان کرد: خوشبختانه در بحث مدیریت کانون‌های گرد و غبار خارجی، کشور ترکمنستان همکاری مؤثر دارد و در حال انجام توافقات هستیم.

سلاجقه با اشاره به امضای تفاهم‌نامه و برگزاری نشست با مسئولان ترکمنستان برای کنترل گردوغبار در کانون خارجی «قره قوم» این کشور، افزود: با توجه به اینکه کانون قره قوم فاقد سکونت است، کشور همسایه باید نسبت به رفع این موضوع توجه کند؛ چرا که شهرستان سرخس در فصولی از سال به شدت تحت تأثیر این کانون است.

وی همچنین بر ضرورت توافق با ترکمنستان در موضوع اعتبارات به منظور مدیریت قره قوم تأکید کرد و گفت: تأمین سلامت مردم مرزنشین سرخس برای ما بسیار مهم است. بنابراین امروز با توجه به اینکه مشکل اعتبار نداریم، صرفاً باید برای ماندگاری جمعیت و معیشت پایدار مردم در بازه زمانی مشخص برنامه‌ریزی مؤثر کرد و بر همین اساس جلسه هماهنگی را برگزار کردیم.

رئیس ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار کشور با اشاره به موضوع مالچ‌پاشی تصریح کرد: دیگر به دنبال مالچ نفتی نیستیم و سازمان محیط‌زیست تهیه مالچ دوستدار محیط‌زیست را از دو شرکت دانش‌بنیان در برنامه دارد و این موضوع برای سرخس در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اعلام اینکه ما می‌خواهیم منطقه سرخس یک منطقه الگویی برای کشور معرفی شود و نشان دهیم که این ستاد ظرفیت مدیریت کشور را دارد، بر فرهنگ‌سازی در مصرف آب تأکید کرد و گفت: یکی از تبعات ریزگردها، انواع بیماری‌ها است و قرارگاه منطقه‌ای باید با توجه به تغییر اقلیم در حل این معضل اقدام کند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هم در این جلسه گفت: خسارت سالانه گرد و غبار به منابع طبیعی منطقه سرخس ۷۶۸ میلیارد تومان است و اگر اقدام ضربتی انجام نشود این رقم افزایش می‌یابد.

عباسعلی نوبخت افزود: پارسال ۱۳ هزار هکتار با اعتبار ۷ و سه دهم میلیارد تومانی زیر پوشش کاشت نهال رفت که ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مربوط به منطقه گنبدلی سرخس بود.

وی عنوان کرد: یک و ۳ دهم جنگل‌های بیابانی کشور با سطح ۵۸۰ هزار هکتار در این استان درختکاری شده است و بر اساس موافقت‌نامه ابلاغی سازمان مدیریت از محل اعتبارات طرح جامعه بیابان‌زدایی اعتباراتی به استان اختصاص یافته است.

بیش از ۱۲ روستا در سرخس درگیر این رویداد طبیعی هستند و ۱۳۰ هزار هکتار از مجموع ۲۰۰ هزار هکتار اراضی شهر سرخس درگیر ریزگرد و گرد و غبار هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha