• دوشنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402111612194
  • خبرنگار : 50136

/دستاوردهای دولت سیزدهم/

روایت پیشرفت در آذربایجان غربی

روایت پیشرفت در آذربایجان غربی

ایسنا/آذربایجان غربی با روی کار آمدن دولت سیزدهم پروژه‌های بسیاری در آذربایجان غربی به نتیجه رسیده‌اند که بیانگر توجه دولت مردمی برای توسعه آذربایجان غربی است. پروژه‌هایی که بارقه‌های امید در دل مردم استانی ایجاد کرد که پیشتر پسوند محرومیت را به یدک می‌کشید، اما راه‌های پیشرفت را با راهبری دولت سیزدهم به سرعت طی می‌کند.

آذربایجان غربی استانی در شمال غرب کشور با مساحتی بالغ بر ۳۷٫۰۵۹ کیلومتر مربع و هم مرز با ۳ کشور آذربایجان، ترکیه و عراق بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که  دارای ظرفیت‌هایی بسیاری همچون مرز، معدن، تولید محصولت کشاورزی و کسب عنوان قطب تولید عسل، سیب درختی و...است.

به همت دولتمردان پس از ۲.۵ سال از آغاز استقرار دولت مردمی سیزدهم در زمینه‌های مختلف عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با شناسایی چالش‌ها و کمبودهای موجود در استان و پیگیری سیاست‌های منطقی و کارشناسی شده گام‌های موثری در سرعت بخشی به قطار پیشرفت در این استان مرزی برداشته شده است که به شمه‌ای از این دستاوردها در این گزارش اشاره می‌شود.

آذربایجان غربی با وجود اینکه سهم کمی از صنعت دارد و واحدهای تولیدی آن در ادوار گذشته دچار مشکلات فراوانی بود که منجر به تعطیلی واحدهای بسیاری شده بود امروز به سبب رفع چالش‌های این حوزه از طریق اجرای یکشنبه‌های تولید حال خوشی دارد.

طلوع بارقه‌های امید در آذربایجان‌غربی

رشد ۶۹ درصدی سرمایه‌گذاری در صنایع آذربایجان غربی

معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن وتجارت آذربایجان‌غربی اظهارکرد: از لحاظ ایجاد اشتغال در واحدهای صنعتی استان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۲۸ درصد رشد داشته‌ایم و از لحاظ حجم سرمایه‌گذاری در این حوزه ۶۹ در رشد وجود دارد.

احسان جوی در گفت و گو با ایسنا افزود: طی ۱۰ ماهه نخست امسال ۱۵۰ طرح تولیدی صنعتی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و وارد چرخه تولید شدند که برای بهره برداری از این واحدها ۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری انجام شده است که با بهره برداری از این واحدها برای ۸ هزار و ۶۱۹ نفر زمینه شغلی مستقیم فراهم شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ۹۷۳ فقره جواز تأسیس برای ایجاد طرح‌های جدید صنعتی در استان آذربایجان غربی صادر شده است.

جوی خاطرنشان کرد: برای ایجاد و راه اندازی ۹۷۳ طرح جدید صنعتی در استان ۳۷۴ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی صورت گرفته است که با بهره‌برداری از این واحدهای صنعتی تولیدی پیش‌بینی می‌شود زمینه اشتغالزایی مستقیم برای ۲۴ هزار و ۷۲۰ نفر مهیا شود که با توجه به مدت زمان مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد طرح‌ها ۱۶ درصد و به لحاظ ایجاد اشتغال ۱۱ درصد رشد داشته است.

معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن وتجارت استان اضافه کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۷۷۲ طرح صنعتی با حجم سرمایه‌گذاری یک میلیون و ۷۸ هزار میلیارد ریال و پیش‌بینی اشتغالزایی برای ۷۴ هزار و ۸۹۳ نفر در استان در حال تکمیل و تجهیز می‌باشند.

جوی با اشاره به وضع موجود واحدهای صنعتی فعال در استان گفت: هم‌اکنون ۲ هزار و ۳۰ واحد صنعتی با حجم سرمایه گذاری ۱۳۸ هزار میلیارد ریال در حال فعالیت هستند که ۶۱ هزار و ۱۳۹ نفر نیز در این واحدها مشغول بکار می‌باشند.

وی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه با برگزاری جلسات متعدد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و انجام مستمر بازدیدهای میدانی مدیران و مسئولان استانی از واحدهی صنعتی و تولید در قالب یکشنبه‌های حمایت از تولید، ۴۶ واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید بازگردانی شدند و با فعال سازی این واحدها زمینه اشتغال برای ۴۳۷ نفر مهیا شده است.

خانه‌دار شدن مردم و ساخت مسکن از اولویت‌های برنامه‌های دولت سیزدهم است که پیگیری و برنامه‌ریزی برای تحقق این مهم در طول ۲سال گذشته در آذربایجان‌غربی نیز در حال انجام است به گونه‌ای که علاوه بر سرعت بخشی در اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن در استان، برنامه ۲ ساله بازآفرینی شهری برای نوسازی واحدهای مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری در آذربایجان‌غربی ۱۶ هزار و ۲۰۵ واحد بوده که ۶۶ درصد این برنامه محقق شده است.

طلوع بارقه‌های امید در آذربایجان‌غربی

تحقق ۶۶ درصدی برنامه نوسازی مسکن در آذربایجان‌غربی

سید محسن حمزه‌لو مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی در جلسه شورای تامین مسکن استان افزود: تاکنون ۱۰ هزار و ۶۳۴ واحد مسکونی در سامانه ستاد ملی ثبت شده است و پروانه ساختمانی دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: طرح بسته‌های تشویقی برای اجرا در محلات بافت فرسوده ۱۶ شهر استان که دارای محلات هدف بازآفرینی شهری هستند، به تصویب کمیسیون ماده ۵ آذربایجان‌غربی رسیده و اعمال تخفیفات و تسهیلات این بخش به متقاضیان به مرحله اجرایی وارد شده است.

مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: ثبت پروانه‌های ساختمانی در سامانه ستاد ملی، اطلاع‌رسانی بسته‌های تشویقی در رسانه‌ها و ارائه تخفیفات  پروانه‌های ساختمانی و خدمات نظام مهندسی از مسائل مورد تاکید و قابل پیگیری در شهرستان‌هاست.

حمزه‌لو افزود: شهرهای پیرانشهر، بوکان، ماکو و خوی شهرهایی هستند که در این بخش رتبه برتر را دارند و ۱۰۰ درصد سهمیه ۲ ساله بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده را اجرایی کردند.

وی با اشاره به روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در آذربایجان‌غربی، بیان کرد: اراضی مورد نیاز برای ساخت ۱۸۸ هزار و ۱۲۰ واحد مسکونی تامین شده و مشکلی از بابت تامین زمین برای اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن وجود ندارد.

مدیر کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی با اشاره به روند آماده‌سازی اراضی طرح نهضت ملی مسکن، گفت: تاکنون ۳۶۰ هکتار زمین با قابلیت بارگذاری ۱۸ هزار واحد در آذربایجان‌غربی آماده‌سازی برای اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن شده است.

حمزه‌لو افزود: همچنین در حال حاضر مطالعات آماده‌سازی ۴۳۶ هکتار زمین برای اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن به اتمام رسیده و آماده آغاز عملیات آماده‌سازی است.

وی بیان کرد: تسهیلات نهضت ملی مسکن در آذربایجان‌غربی پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است که به متقاضیان نهضت ملی مسکن پرداخت می‌شود.

سرعت بخشی طرح‌های نهضت ملی مسکن در آذربایجان غربی

مدیرکل راه وشهرسازی آذربایجان غربی گفت: روند ساخت طرح های نهضت ملی مسکن که با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان در حال اجرا هستند، سرعت بیشتری می‌گیرد.

سید محسن حمزه‌لو در جلسه هماهنگی اتمام پروژه‌های نهصت ملی مسکن‌ استان افزود: ۵ طرح در شهرهای ارومیه و مهاباد به تعداد ۷۴۴ واحد با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال اجراست.

وی ادامه داد: این طرح‌ها در مجموع پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصدی دارند.

مدیرکل راه وشهرسازی آذربایجان غربی گفت: با تعیین و تکلیف این طرح‌ها روند اجرایی طرح‌های نهضت ملی مسکن سرعت بیشتری می‌گیرد و این امر نیز در اولویت راه و شهرسازی آذربایجان غربی است.

حمزه‌لو با اشاره به روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در آذربایجان‌غربی، بیان کرد: اراضی مورد نیاز برای ساخت ۱۸۸ هزار و ۱۲۰ واحد مسکونی تامین شده است.

وی تاکید کرد: مشکلی از بابت تامین زمین برای اجرای طرح‌های نهضت ملی مسکن در آذربایجان غربی وجود ندارد و روند اجرای طرح‌های مسکن به صورت دقیق مورد رصد هستند تا بدون وقفه اجرایی شوند.

اقتصاد آذربایجان غربی بر پایه کشاورزی است و بیش از ۲۳۰ هزار نفر از ساکنان این استان در این بخش اشتغال دارند که با توجه به نقش امنیت غذایی، حفظ و صیانت از عرصه‌های کشاورزی برای توسعه پایدار کشاورزی گام‌های تحول آفرینی در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی با احیای ۴۶ طرح راکد کشاورزی در دولت سیزدهم برداشته شده است.

طلوع بارقه‌های امید در آذربایجان‌غربی

بازگشت ۴۶ طرح راکد احیا شده به چرخه تولید

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از بازگشت ۴۶ طرح راکد احیا شده به چرخه تولید در بخش دام و طیور و یک طرح در حوزه صنایع کشاورزی دستاورد دولت مردمی در سطح استان خبر داد.

خسرو شهبازی افزود: مرغداری گوشتی، واحد مرغ تخم گذار، پرورش بوقلمون، گوساله پرواری، بره پرواری، تکثیر و پرورش اسب، پرورش ماهیان سردآبی، گاو شیری، مرغداری گوشتی و یک واحد سردخانه و بسته‌بندی میوه و واحد خوراک دام و طیور از جمله طرح‌های راکد احیا شده هستند.

شهبازی تصریح کرد: احیای فعالیت‌های تولیدی و فعالیت‌های راکد صنعتی از مهمترین مولفه‌های رونق اقتصادی است.

وی بیان کرد: واحدهای تولیدی راکد استان شناسایی شده عمدتا در سطح شهرستانهای ارومیه، سلماس، بوکان، میاندوآب، خوی، سلماس، چالدران و پیرانشهر بوده که با تزریق نقدینگی احیا و به خط تولید برگشته‌اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: آذربایجان غربی قطب دامپروری و کشاورزی است که احیای واحدهای صنعتی دامپروری و به تبع آن افزایش تولیدات دامی و کشاورزی تاثیر مثبتی در زندگی خانوارها خواهد داشت.

هر کشوری که بخواهد روی پای خود بایستد باید تولیدات داخلی خود را در عرصه بین‌الملل به رقابت بگذارد اهمیت و ضرورت حضور کالاهای ساخت یک کشور در بازار جهانی از مهم ترین عوامل توسعه محسوب می‌شود که نقش صادرات در این بین به اندازه‌ای مهم است و آذربایجان‌غربی به دلیل هم مرزی با ۳ کشور آذربایجان، ترکیه و عراق بستر لازم برای توسعه را دارد.

طلوع بارقه‌های امید در آذربایجان‌غربی

صادرات بیش از ۴ میلیون تن انواع محصولات داخلی از گمرکات استان/ افزایش ۵۹ درصدی ارزش صادرات

مدیر کل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه بیش از ۴ میلیون و ۶۲۸ هزار تن انواع محصولات تولید داخلی از گمرکات استان به بازارهای هدف در کشورهای مختلف صادر شده است.

عبدالحمید سرتیپی گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه بیش از ۴ میلیون و ۶۲۸ هزار تن انواع محصولات تولید داخلی از گمرکات استان به بازار های هدف در کشورهای مختلف صادر شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی ۵۹ درصد و به لحاظ وزنی ۳۵ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: طی ۹ ماهه نخست امسال بیش از ۴ میلیون و ۶۲۸ هزار تن انواع محصولات تولید داخل به ارزش یک هزار و ۷۹۰ میلیون دلار به بازارهای هدف در کشورهای اوراسیایی و اروپایی از جمله ترکیه، عراق، فدراسیون روسیه، آلمان، ایتالیا و کشورهای عربی صادر گردیده است.

سرتیپی خاطرنشان کرد: در ۹ ماهه نخست امسال بیش از ۳۸۷ هزار تن انواع کالاهای مورد نیاز کشور که تولید مشابه آنها در کشور وجود ندارد به ارزش ۷۷۱ میلیون دلار برای تأمین نیازهای صنفی، صنعتی و عمومی از طریق گمرکات استان وارد کشور شده است.

مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان‌غربی اضافه کرد: عمده کالاهای صادراتی محصولاتی آهنی یا فولادی، انواع شمش از آهن و فولاد، انواع آبمیوه و کنسانتره، سیب درختی، محصولات کشاورزی، لوازم اداری، انواع شوینده ها و مشتقات نفتی می باشد.

سرتیپی عنوان کرد: عمده کالاهای وارداتی در ۹ ماهه نخست سال جاری شامل اجزاء و قطعات تریلرها، آلیاژهای آلومینیوم، محصولات گوشتی، بلبرینگ و دیگر محصولات مورد نیاز کشور از کشورهای ترکیه، ازبکستان، سوئد، سوئیس، هلند، چین و غیره از گمرکات استان وارد کشور شده است.

طلوع بارقه‌های امید در آذربایجان‌غربی

افتتاح ۵ هزار پروژه نیمه تمام در طی ۲ سال/ جهش ۲۲ پله ای استان در نرخ بهره‌وری

استاندار آذربایجان غربی گفت: در دو سال گذشته بیش از ۵ هزار پروژه نیمه‌تمام که عمدتا بخاطر گره‌های حقوقی و مالی راکد مانده بودند افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.

محمدصادق معتمدیان در پنجمین جلسه شورای اداری آذربایجان غربی که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد، ضمن تبریک چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، آذربایجان غربی را استانی استراتژیک به لحاظ قرارگیری در کریدورهای بین‌المللی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های مرزی برشمرد و گفت: برای شکوفایی ظرفیت‌های استانی در راستای پیشرفت و آبادانی، طی یک برنامه و اقدام جهادی، پیشران های توسعه اعم از مرز، تجارت بین الملل، گمرکات، بازگشایی مرزهای جدید، معادن و گردشگری بطور جدی در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه بازگشایی مرزهای جدید با عراق و ترکیه به عنوان یکی از مطالبه های جدی استان اجرایی شده است ادامه داد: امروز آثار و برکات بهره مندی از ظرفیت های مرزی را در رشد شاخص های اقتصادی از جمله اشتغال شاهد هستیم.

استاندار آذربایجان غربی، افزایش رضایتمندی عمومی را یکی از دستاوردهای رشد اشتغال و بهبود شاخص های اقتصادی عنوان کرد و گفت: جهش قابل توجه رخ داده در بخش عمرانی و زیرساختی استان موجب شده تا بسترهای سرمایه‌گذاری و توسعه بیش از پیش فراهم شود.

معتمدیان توجه به مطالبات مردمی را از اولویت‌های دولت در آذربایجان‌غربی برشمرد و گفت: در این دو سال ۱۰۰ سفر شهرستانی انجام گرفت. مدیران دیگر در پشت درهای بسته برای توسعه تصمیم گیری نمی کنند. بازدیدهای میدانی منجر به اولویت بندی مطالبات شده است.

وی توجه به پیشران معدن از طریق توسعه مطالعات، تعیین تکلیف معادن راکد و سرمایه‌گذاری در بخش معدنی را از دیگر اقدامات شاخص استان برشمرد و گفت: در طی دو سال علاوه بر شناسایی پهنه‌های جدید معدنی، ۷۲۰ معدن و پهنه تعیین تکلیف شد.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به تحولات رخ داده در توسعه صنعتی، کشاورزی و گردشگری، تامین امنیت را مبنای اصلی توسعه دانست و افزود: به مدد تلاش نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و قضایی، آذربایجان غربی جزو ۵ استان امن کشور محسوب می‌شود.

معتمدیان در ادامه به اقدامات شاخص دولت در بهبود نظام اداری اشاره کرد و گفت: برای روانسازی فرآیندهای اداری نیازمند اعطای اختیارات به استانها هستیم. عدم اختیار مدیران استانی مانع اصلی کُندی خدمات به مردم است.

وی با تاکید بر ضرورت نظارت‌های درون سیستمی برای افزایش راندمان و کاهش تخلفات، خواستار تشکیل شورای هناهنگی بازرسی دستگاه های اجرایی برای افزایش هم‌افزایی، پرهیز از موازی کاری و افزایش رضایتمندی مردم شد.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت‌های حقوقی دستگاه‌های اجرایی و عدم استفاده بهینه از این فرصت برای صیانت از بیت‌المال، تشکیل شورای هماهنگی حقوقی دستگاه‌های اجرایی را خواستار شد.

معتمدیان افزایش نرخ بهره‌وری را یکی از اولویت‌های دولت برشمرد و گفت: خوشبختانه با تلاش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های اجرایی، آذربایجان غربی از رتبه ۲۹ بهره‌وری در سال ۱۴۰۰ به رتبه ۷ در سالجاری ارتقاء یافته است.

وی بازنگری در تعداد جلسات برای افزایش رضایتمندی عمومی، پرهیز از موازی کاری و افزایش بهره‌وری را از مطالبات جدی برشمرد و گفت: ۵۰ درصد نارضایتی‌های عمومی ناشی از عدم حضور مدیران در دستگاه‌های اجرایی است. می‌طلبد تا در تعداد جلسات مدیران برای افزایش کارهای عملیاتی‌تر و اجرایی‌تر بازنگری شود.

استاندار آذربایجان غربی بازنگری در شاخص‌های جشنواره شهید رجایی برای حرکت بسمت معیارهای محتوایی، راه‌اندازی اداره کل راه آهن و شیلات در استان و واگذاری اختیار تعیین تکلیف پُست‌های بلاتکلیف اداری به استانها را نیز مورد اشاره قرار داد.

معتمدیان با بیان اینکه آذربایجان‌غربی دروازه ریلی ایران به ترکیه است و با وجود بهره‌مندی از ۴ ایستگاه اصلی، فاقد نهاد پیگیر برای توسعه ناوگان بویژه باری است گفت: ایجاد اداره کل راه‌آهن می‌تواند به توسعه ناوگان باری که سهم بسزایی در کاهش تورم و قیمت تمام شده و رشد سرمایه‌گذاری دارد کمک شایانی کند.

به گزارش ایسنا؛ به همت دولتمردان در دولت سیزدهم شاهد آهنگ توسعه و برنامه‌ریزی همه جانبه در تمام عرصه‌ها در آذربایجان‌غربی هستیم و این اتفاقات در حالی رقم خورد که تا پیش از این، این استان از بی‌مهری‌های بسیاری رنج می‌بُرد که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، امید در دل مردم آذربایجان غربی جان گرفت؛ امید است با تداوم توجه دولت به این استان مرزی شاهد ارتقای استان در بسیاری از شاخص‌ها باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha