محمد دهقانی فیروزآبادی در نشست خبری یکشنبه ۱۶ بهمن، عنوان کرد: با توجه به شرایط خاص شهر مشهد و بر اساس سرشماریهای انجام شده، کمبود تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت، قابل توجه است.
وی افزود: علاوه بر جمعیت رسمی سرشماری شده، جمعیتی بیش از یک میلیون نفر اتباع غیر ایرانی در مشهد داریم که از دانشگاه علوم پزشکی خدمت میگیرند ولی اینها در آمارهای رسمی دیده نمیشوند. همچنین علاوه بر آن، به طور میانگین روزانه ۲۵۰ هزار زائر در مشهد حضور دارد، یعنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به جمعیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفری که در سرشماری جمعیتی نیز لحاظ نمیشوند، خدمات ارائه میکند.
دهقانی فیروزآبادی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به جایگاه اجتماعی و مذهبی شهر مشهد و همچنین امکانات و تجهیزات موجود در دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به عنوان دانشگاه قطب شرق کشور شناخته میشود، محل رجوع بیماران زیادی است و ۳۰ درصد از مراجعان به مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مربوط به کد ملی سایر استانها است که به صورت سرپایی یا بستری خدمات دریافت میکنند که این نیز مشکلات ما را دوچندان میکند.
وی تصریح کرد: در بیمارستانهای اصلی از جمله بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان قائم و بیمارستان کودکان اکبر و بیمارستان دکتر شیخ در زمانهای خاص مخصوصا زمان پیک بیماریهای تنفسی در فصل سرما و یا به دلیل آلودگی حجم بالایی از بیماران مراجعه کنند و در این زمانها با مشکلاتی به لحاظ فضا و ارائه خدمت مواجه میشویم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: قبول داریم که کمبودهایی هست و مردم اذیت میشوند اما در این زمینه یکسری اقدامات کوتاهمدتی نیز هست که بسته به شرایط انجام میدهیم اما برون رفت از بعضی مشکلات، نیازمند زمان بیشتری است از جمله اینکه برای کمبود تخت، بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در شرق مشهد و چند بیمارستان دیگر در حال ساخت است.
وی افزود: در یک سال اخیر تجهیزات پزشکی مختلفی برای مراکز درمانی شهر مشهد و شهرستانها خریداری شده است تا نیاز بیماران در بخشهای مختلف برطرف شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به ارائه آماری از بیمارانی که از دانشگاه علوم پزشکی خدمات دریافت میکنند پرداخت و افزود: ۳۰۰۰ بیمار پیوند، ۳۳۹۱ بیمار دیالیز خونی، ۱۰۹ بیمار دیالیز صفاقی ، ۵۰۷ بیمار تالاسمی و ۵۲۱۷ بیمار ام.اس، ۶۷ بیمار ای.بی،۴۷۰ بیمار اوتیسم، ۷۶ بیمار اس.ان.ای ، و ۲۷۹ بیمار سی.اف از بیماران خاصی هستند که از خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه ۱۸ هزار بیمار مبتلا به سرطان نیز در بخشهای مختلف خدمات میگیرند، عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۵۴ مورد مرگ مغزی در مشهد شناسایی شده است که از این تعداد بیمار، ۶۷۸ بیمار نیازمند به عضو و بافت تغذیه شدند و نیازشان برآورده شد.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: شاخص اهدای عضور در کشور ۱۴ است ولی این شاخص در مشهد ۱۸.۱۵ است که در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی مشهد جایگاه خوبی دارد و مورد تقدیر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۱۱ مورد پیوند کلیه، ۸۴ مورد پیوند کبد، ٨ مورد پیوند پانکراس ، ١۶ مورد پیوند قلب ، ٢۵٩ مورد پیوند قرنیه و ١٨١ مورد پیوند پوست انجام شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه کاشت حلزون نیز گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۸۱مورد کاشت حلزون انجام شده است که در مجموع و از ابتدای سال گذشته، ۴۰۰ مورد کاشت حلزون صورت گرفته و تمام فرآیند به صورت رایگان برای بیماران انجام شده است.
وی همچنین گفت: از ابتدای سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تماس با اورژانس پیش بیمارستانی گرفته شده که ٣۵۰ هزار مورد منجر به ماموریت و ١۴۵ هزار بیمار به بیمارستان اعزام شدند.
دهقانی فیروزآبادی در مورد آمار تخلفات نیز گفت: از ابتدای سال جاری از ۴۳۵ مرکز دندانپزشکی بازدید شده که ۳۵ مورد به دلیل تخلفات پلمب شده،علاوه براین ١۰٩ مرکز زیبایی نیز به دلیل تخلفات پلمب شده است.
انتهای پیام
نظرات