به گزارش ایسنا، وزارت خارجه اردن با صدور بیانیهای اعلام کرد ایمن الصفدی، وزیر خارجه این کشور در جریان دیدار با استفان سژورنه، وزیر خارجه فرانسه در امان نسبت به خطر توسعه جنگ هشدار داد.
براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، در این بیانیه آمده است وزرای خارجه اردن و فرانسه در جریان این دیدار درخصوص تلاشها برای برقراری کامل آتشبس، تضمین حفاظت از جان غیرنظامیان و نیز تداوم تلاشهای مشترک در راستای ارائه کمکهای بشردوستانه به صورت ادامهدار به تمامی نقاط نوار غزه به بحث و تبادلنظر پرداختند.
۲ طرف همچنین بر موضع مخالف کشورشان با کوچاندن اجباری فلسطینیان تاکید کردند.
در همین راستا، الصفدی ضمن هشدار نسبت به اینکه خطر توسعه جنگ با تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه غزه هر روز افزایش مییابد بر لزوم اتخاذ اقدامی بینالمللی به صورت فوری و کارآمد برای توقف تجاوزات و ممانعت از نتایج فاجعهبار و بیسابقه آن تاکید کرد.
وزیر خارجه اردن همچنین بر ضرورت تداوم حمایت از آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) تاکید کرد.
در همین رابطه، وزیر خارجه فرانسه نیز تصریح کرد آنروا یکی از طرفهای اصلی و کلیدی غزه محسوب میشود بهویژه در شرایطی که اوضاع انسانی رو به وخامت است و فرانسه حمایت خود از آنروا را متوقف نکرده است.
وی از آنروا خواست پس از اتهامات جدی علیه این سازمان، بالاترین سطح شفافیت را از خود نشان دهد.
استفان سژورنه تاکید کرد: ما از تدابیر اتخاذ شده توسط آنروا استقبال کرده و منتظر نتایج تحقیقات برای کسب اعتماد کامل هستیم.
تا تاریخ ۳۰ ژانویه ۱۸ کشور همراه با اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند بر اساس ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره مشارکت ۱۲ تن از کارمندان آنروا در عملیات هفتم اکتبر علیه شهرکهای غلاف غزه، حمایت مالی خود از آنروا را متوقف کنند.
آژانس آنروا سال ۱۹۴۹ با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل راهاندازی شده و مامور ارائه کمکها و حمایت از آوارگان پنج منطقه درگیری یعنی اردن، سوریه، لبنان، کرانه باختری و نوار غزه تا زمان دستیابی به راهحلی عادلانه برای مشکلشان شد.
طبق گزارش نهادهای فلسطینی و سازمان ملل، حملات رژیم صهیونیستی به غزه تا یکشنبه ۲۷ هزار و ۳۶۵ شهید و ۶۶ هزار و ۶۳۰ زخمی برجای گذاشته که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند، همچنین این حملات موجب ویرانی گسترده و فاجعه انسانی بیسابقهای در این منطقه شده است.
از سوی دیگر، وزیر خارجه فرانسه در جریان کنفرانسی مشترک با سامح شکری، همتای مصری خود در قاهره گفت: پاریس نگرانی مصر را نسبت به کوچ اجباری ساکنان غزه به سینا را درک میکند و موضع فرانسه در این زمینه ثابت است و هرگونه اقدامی که در این زمینه اتخاذ شود را محکوم میکند.
وی در ادامه افزود فرانسه و مصر موضع واحد و یکپارچهای را درقبال توقف جنگ غزه و دستیابی به راهکار تشکیل ۲ دولتی و تشکیل کشور فلسطین دارند.
وزیر خارجه فرانسه همچنین گفت هدف از انجام این سفرها یافتن راهکاری سیاسی برای برقراری آتشبس در منطقه است که با مصر آغاز شده و شامل اردن، اراضی اشغالی و لبنان نیز میشود.
وی ادامه داد فلسطینیان و اسرائیلیها حق دارند در کنار یکدیگر در صلح و آرامش زندگی کنند و نوار غزه باید بخشی از کشور فلسطین در آینده باشد.
در همین راستا، سامح شکری ضمن اعلام مخالفت مصر با کوچ اجباری فلسطینیان از غزه به سینا تصریح کرد تحولات منطقه نسبت به وخامت اوضاع و گسترش دامنه درگیری هشدار میدهد.
وی بر پایبندی کشورش به تلاش در راستای دستیابی به راهکار تشکیل ۲ دولتی برای ممانعت از توسعه درگیری و توقف خونریزی درنوار غزه تاکید کرد.
سامح شکری خاطرنشان کرد باید تعامل با مسأله فلسطین از طریق یک چارچوب سیاسی فراگیر باشد که از حقوق فلسطینیان از جمله تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی حمایت کند.
در همین رابطه، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر نیز با وزیر خارجه فرانسه دیدار کرد و ۲ طرف در جریان این دیدار درخصوص تحولات جنگ غزه و راههای برقراری آتشبس در این باریکه رایزنی کردند.
۲ طرف بر مخالفت کامل خود با کوچ اجباری فلسطینیان از اراضیشان و همچنین بر اهمیت نقش محوری آنروا تاکید کردند.
السیسی و سژورنه در جریان دیدار با یکدیگر به بررسی تلاشهای گسترده مصر با شرکای مختلف خود برای برقراری آتشبس در غزه و ارائه کمکهای بشردوستانه به این باریکه برای پایان دادن به یک فاجعه انسانی پرداختند و از جامعه جهانی خواستند مسؤولیتهای خود را در قبال اجرای قطعنامههای بینالمللی ذیربط برعهده بگیرد.
۲ طرف همچنین بر اهمیت نقش محوری و بیبدیل آنروا در ارائه حمایت از ساکنان غزه به ویژه در شرایط فاجعهبار کنونی تاکید کردند.
وزیر خارجه فرانسه بر تمایل کشورش به هماهنگی رویکردها و تلاشها با مصر درخصوص برقراری آتشبس دائمی، تبادل اسرا و فعالسازی راهکار تشکیل ۲ دولتی به عنوان راهکاری فراگیر برای مسأله فلسطین و بازگرداندن امنیت و ثبات در منطقه تاکید کرد.
در این دیدار همچنین شماری از پروندههای سیاسی اولویتدار و در رأس آن اوضاع سودان، لیبی و دریای سرخ مورد بررسی قرار گرفت و ۲ طرف بر تمایلشان به تداوم رایزنی و تبادل رویکردها در راستای برقراری امنیت و آرامش در سطوح منطقهای و بینالمللی تاکید کردند.
انتهای پیام
نظرات