دکتر حبیب غزنوی شامگاه یکشنبه ۱۵ بهمن در قرارگاه جوانی جمعیت استان بیان کرد: مراکز درمان ناباروری سطح ۲ به منظور ارزیابی، تشخیص و درمان اولیه ناباروری در حال حاضر در شهرستان های زابل و ایرانشهر فعال است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان قطب آموزش ناباروری جنوب شرق کشور است گفت: در حال حاضر خدمات درمان ناباروری سطح ۳ در مرکز درمان ناباروری مولود بیمارستان علی ابن ابیطالب علیه السلام زاهدان ارائه می شود و این مرکز وظیفه آموزش متخصصین درمان ناباروری در سطح استان را نیز بر عهده دارد.
وی افزود: با راه اندازی مراکز درمان ناباروری جدید سطح دو در سطح استان شاهد سهولت دسترسی مردم به مراکز درمان ناباروری خواهیم بود و مردم می توانند با مراجعه به مراکز درمان ناباروری خدمات درمان ناباروری دریافت کنند.
دکتر غزنوی ادامه داد: همچنین در صورت نیاز برای خدمات سطح ۳ درمان ناباروری نیز زوجین به مرکز مولود بیمارستان حضرت علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان ارجاع داده می شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با روندی که کشورمان از لحاظ نرخ رشد سالمندی طی میکند و افقی که از نظر کاهش نرخ رشد جمعیت در آینده دیده میشود، موضوع جوانی جمعیت در سالهای اخیر از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته و دولت نیز در راستای تحقق آن، گام برمیدارد. یکی از مجموعههایی که نقش اساسی در این امر دارد، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است که با کمک به درمان زوج های نابارور سهم قابل توجه ای در امر فرزند آوری دارد.
وی بیان کرد: در مرکز درمان ناباروری مولود بیمارستان علی ابن ابیطالب علیه السلام زاهدان تاکنون ۸۷۰۰ پرونده تشکیل شده که از افرادی که وارد سیکل درمان شده اند هزار و ۱۶۲ نفر با انجام درمان پیشرفته بوده وارد مرحله باروری شده و هزارمین نوزاد حاصل از درمان های پیشرفته ناباروری متولد شده است و ۱۶۲ نفر در مرحله بارداری هستند.
وی افزود: ۶۷۰ زوج نیز از طریق درمان دارویی صاحب فرزند شدند، به برکت انقلاب اسلامی و راه اندازی مراکز درمان ناباروری در سطح استان اکنون زوجهای نابارور استانمان امیدوارتر از همیشه وارد روند فرزندآوری میشوند.
زهرا ابراهیمی؛ مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: یکی از اهداف طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، کاهش هزینه های درمان ناباروری بیماران است که خوشبختانه بیمه پای کار است و بیش از ۹۰ درصد از خدمات درمان ناباروری در مراکز دولتی تحت پوشش بیمه است.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از زوجهای نابارور در سطح استان وجود دارند که در آرزوی فرزنددار شدن هستند، مراکز درمان ناباروری کمک زیادی به این زوجین میکند تا صاحب فرزند شود.
وی افزود: لازم است تا کارگاههای آموزشی برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به بانوان در خصوص علل ناباروری و خدمات مراکز درمان ناباروری برگزار شود.
دکتر مهدی زنگنه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: در مراکز درمان ناباروری سطح ۲ خدمات سونوگرافی و بررسی علل ناباروری زوجین، خدمات آزمایشگاهی در زمینه های آندرولوژی و تشخیص طبی، اقدامات تشخیصی و درمانی درخصوص مشکلات پلی کیستیک تخمدان، تلقیح داخل رحمی (IUI) ارائه می شود.
وی ادامه داد: لازم است تا توانمندی های مراکز درمان ناباروری به جامعه هدف و عموم مردم به خوبی معرفی شود.
دکتر محمدکاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: سقط جنین جنایی مصداق بارز کار غیر قانونی و غیر شرعی است.
وی ادامه داد: انجام و مباشرت در سقط عمدی جنین ممنوع است و از جرایم دارای جنبه عمومی محسوب می شود و علاوه بر مجازات، مستوجب ابطال پروانه پزشکی کادر درمان است.
دکتر مهدی زادمهر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز گفت: تاکنون ۸ هزار و ۷۵۰ زوج نابارور در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر شناسایی شده اند و بیش از ۱۴۰۰ زوج نیز از تسهیلات قرض الحسنه درمان ناباروری استفاده کرده اند.
دکتر اکبری زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز از شناسایی ۳ هزار زوج نابارور در منطقه سیستان خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون برای ۲۸ زوج نابارور پرونده پزشکی تشکیل داده شده است و این افراد هماکنون در حال انجام اقدامات درمانی هستند.
معاون بیمه سلامت استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: سطح خدمات پوشش بیمه ناباروری افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیمه ناباروری تا ۹۰ درصد در سیستم دولتی پوشش داده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین مهران مسئول نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: لازم است کارگاههای آموزشی برای افراد اثرگذار در جامعه که در حوزه جوانی جمعیت فعالیت میکنند برگزار کنیم.
دکتر مریم زابلی، مدیر مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: سبک زندگی سالم، مهمترین عامل در پیشگیری از ناباروری است، مهمترین توصیه به زوجین برای پیشگیری از ناباروری، اتخاذ سبک زندگی سالم مانند تغذیه سالم، دوری از استرس، انجام ورزش، کاهش وزن و دوری از مصرف سیگار و الکل است.
وی ادامه داد: بررسیهای تشخیصی و درمانی ناباروری در خانمهای بالای ۳۵ سال پس از ۶ ماه تلاش ناموفق و عدم بارداری و در خانمهای پایین ۳۵ سال در یک سال لازم است.
انتهای پیام
نظرات