اصغر بیات در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سهم امسال البرز در طرح مردمی یک میلیارد اصله نهال اظهار کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال باید دو میلیون اصله نهال در استان کاشته شود که سهمیه هر شهرستان مشخص شده است.
وی ادامه داد: این اقدام با همکاری گروههای مردم نهاد، بخش خصوصی، ادارات و دستگاههای دولتی از جمله شهرداریها انجام میشود.
وی با بیان اینکه کاشت این دو میلیون اصله نهال به مساحتی بالغ بر پنج هزار هکتار نیاز دارد، گفت: گونههایی که در این طرح کاشته میشوند عمدتا جنگلی و یا مقاوم به کم آبی هستند و برای آبیاری آنها دغدغه چندانی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ۴۰ گونه درخت با هدف ایجاد جنگلهای دست کاشت در نهالستان بزرگ کرج در حال تولید است، توضیح داد: این گونهها چند سال بعد از کاشت به شرایط پایدار میرسند و خطری آنها را تهدید نمی کند.
این مسئول اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت در البرز وجود دارد که از میان آنها میتوان به اُرس، زرشک جنگلی و داغداغان اشاره کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز گفت: البته در مناطق نزدیک به محدوده سکونتگاهی و حاشیه روستاها گونهها تغییر می کند که اقاقیا، زبان گنجشک، افرا و باران طلایی از جمله آنها هستند.
وی توضیح داد: این گونهها علاوه براینکه مقاوم به خشکی هستند، از لحاظ کارکرد محیطی و زیبایی بصری هم جذابیت دارند و به زیباسازی محیط کمک میکنند.
بیات تصریح کرد: سعی میشود در فرایند کاشت این درختها فرایند مراقبت و نگهداری به خوبی رعایت شود تا وضعیت گونهها تثبیت شود چون کاشت بدون مراقبت معنایی ندارد و در این خصوص دست یاری به سوی مردم و جوامع محلی دراز میکنیم.
انتهای پیام
نظرات