• یکشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402111511164
  • منبع : نور نیوز

سناریوی «هالیوودی»؛ حمله «بالیوودی»

سناریوی «هالیوودی»؛ حمله «بالیوودی»

هنوز زمان زیادی از ورود جنازه‌های سه سرباز آمریکایی کشته‌ شده در پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرق اردن به خاک آمریکا نگذشته بود که «سنتکام» مدعی شد ارتش آمریکا با چندین هواپیما از جمله بمب‌افکن‌های دورپرواز بی-۱ که از ایالت متحده به پرواز درآمده بودند، به هفت مکان و بیش از ۸۵ هدف در سوریه و عراق حمله کرده است.

به گزارش ایسنا، نور نیوز نوشت: «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد شنبه ۱۴ بهمن‌ماه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «به دستور من، نیروهای نظامی آمریکا به اهدافی در تأسیسات عراق و سوریه که سپاه پاسداران و شبه‌نظامیان ایران برای حمله به نیروهای آمریکایی از آن استفاده می‌کردند، حمله کردند.»

« فرماندهی مرکزی آمریکا» نیز اظهارات بایدن را تکمیل و تأکید کرد:« تاسیساتی شامل مرکز کنترل و فرماندهی عملیات، مراکز اطلاعاتی، انبارهای راکتی، موشکی و پهپادی، تاسیسات زنجیره تامین مهمات شبه‌نظامیان و حامیان مالی آن در سپاه پاسداران که حملات علیه نیروهای آمریکا و ائتلاف را تسهیل کردند، هدف قرار گرفت.»

مقامات آمریکایی پس از اعلام خبر تجاوز نظامی ارتش این کشور به عراق و سوریه اعلام کردند؛ ایالات متحده به داخل خاک ایران حمله نخواهد کرد و تنها بر اهدافی در خارج از این کشور متمرکز است.

«جان کربی»، سخنگو و هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز تاکید کرد؛ ایالات متحده دنبال درگیری با ایران و در سطح گسترده‌تر در خاورمیانه نیست.

حملات آمریکا و سخنان مسئولان این کشور، از چند منظر قابل بررسی است؛ نخست تقلای سران آمریکا از رئیس‌جمهور و وزیر خارجه این کشور گرفته تا فرمانده سنتکام و همچنین رسانه‌های غربی همسو با کاخ سفید در برجسته‌سازی نمایش هالیوودی و چه‌بسا بالیوودی از این حمله.

سناریوی هالیوودی از حمله آمریکا به عراق و سوریه

مقامات آمریکایی به همراه پوشش گسترده‌ رسانه‌ای تلاش دارند تا این حملات را بزرگترین و اصلی‌ترین خبر جهان نشان دهند که بیش از هر چیز در راستای اهداف انتخاباتی بایدن و دموکرات‌هاست که از سیاست خارجی برای کاهش فشارهای جمهوری‌خواهان درباره ضعف کاخ سفید در برابر تحولات غرب آسیا و نارضایتی مردم از سیاست‌های آمریکا در غزه و اوکراین استفاده می‌کنند.  

البته واکنش تند جمهوری‌خواهان به نحوه اجرای عملیات نطامی در عراق و سوریه و استمرار مطالبه مردم آمریکا مبنی بر لزوم تغییر رویکرد این کشور در قبال جنگ غزه، بافته‌های کابینه بایدن را تاکنون بر باد داده است.  ماهیت نمایشی این حملات زمانی آشکارتر شد که رسانه‌های رسمی سوریه اعلام کردند؛ اکثر مراکزی که مورد هدف حملات آمریکا قرار گرفتند، قبل از یورش به‌طور کامل تخلیه شده بودند.

جنگ روانی علیه ایران با کلیدواژه «شبه نظامیان»

سران کاخ سفید و رسانه‌های غربی در رویکردی واحد برآن بوده‌اند تا این حملات را اقدام علیه ایران و نیروهای «شبه‌نظامی» طرفدار ایران القاء کنند؛ چنانکه همزمان با این حملات، ضمن اعلام تحریم‌هایی علیه کشورمان، مدعی حمله سایبری به ایران شدند.

این در حالی است که نیروهای مقاومت در عراق با فتوای مرجعیت دینی در برابر داعش که ساخته آمریکا بود، شکل گرفت و امروز در کنار ارتش  رسمی عراق در راستای تامین امنیت این کشور نقش‌آفرینی می‌کنند. چنانکه در مراسم‌های سالگرد تاسیس این نیروها، مقامات رسمی سیاسی و نظامی عراق به صورت گسترده شرکت می‌کنند. واکنش عراقی‌ها و محکوم‌کردن تجاوز آمریکا به نطامیان عراقی نیز گواهی بر این مهم است و آمریکایی‌ها با نسبت‌دادن رویدادها به ایران، نمی‌توانند آن را کتمان نمایند.

در سوریه نیز تمام نیروها یا تحت فرماندهی ارتش سوریه هستند یا تجزیه‌طلب و تروریست و بر این مبنا گروه «شبه‌نظامی» در این کشور حضور ندارد.

آمریکا در حالی مدعی حمله به پایگاه‌های سپاه قدس شده که به اذعان مقامات و رسانه‌ها، ایران هیچ پایگاهی در این کشورها ندارد و حضور مستشاران ایرانی نیز به درخواست رسمی این کشورها در چارچوب مبارزه با تروریسم بوده است؛ لذا هرگونه اقدام علیه این نیروها برابر با نقض حاکمیت این کشورهاست.

البته آمریکایی‌ها در تلاشند حملات به سوریه و عراق را مشابه حملات موشکی اخیر ایران به این کشورها و در چارچوب دفاع مشروع جلوه دهند در حالی که ایران تروریست‌ها را هدف قرار داده که نتیجه نهایی آن تقویت امنیت منطقه است، اما حملات آمریکا به نیروهای رسمی عراق، سوریه و نیروهای ضد  تروریسم بوده است که نتیجه‌آن تقویت تروریسم خواهد بود.

ابهام در اهداف ادعایی آمریکا زمانی بیشتر نمود می‌یابد که همزمان با تجاوز آمریکا به سوریه و عراق، گروه‌های داعش نیز علیه نیروهای عراقی حملاتی ترتیب دادند. وزارت دفاع سوریه در واکنش به حملات بامداد امروز آمریکا در مناطقی از سوریه و عراق گفت که این حملات در مناطقی رخ داد که ارتش سوریه در حال مبارزه با داعش بود.

ابهام‌افکنی درباره رابطه ایران و آمریکا

آمریکایی‌ها و رسانه‌های غربی با تعابیری همچون «به دنبال درگیری با ایران نیستیم»، «رویکرد مشترک ایران و آمریکا برای بالانگرفتن تنش‌ها»، «پیغام‌رسانی عراق میان تهران-واشنگتن»، «اطلاع‌رسانی آمریکا به عراق پیش از حمله برای تخلیه پایگاه‌ها و نیروهای عراقی» و ادعای اینکه پیش از حملات، حضور مستشاران در سوریه و منطقه کاهش یافته بودند و... به دنبال نمایش رویکردی سازشکارانه میان ایران و آمریکا و تخریب جایگاه ایران در منطقه و کاهش فشارها بر خود هستند.

در این راستا حتی رسانه‌هایی همچون «بی‌بی‌سی» بیانیه بخشی از گروه‌های عراقی مبنی بر تعلیق عملیات‌هایشان را نشانه شکاف در جبهه مقاومت و تضعیف موقعیت ایران در منطقه عنوان می‌کند؛ حال آنکه هیچ تغییری در مواضع ایران در منطقه، در قبال آمریکا، حمایت از امنیت منطقه و مسئله فلسطین صورت نگرفته است. در واقع مواضع آمریکا، به‌نوعی پیشگیری از گرفتاری در جنگی است که قطعا تعیین‌کننده سرنوشت آن آمریکا نخواهد بود.

ارتباط حملات آمریکا با طرح آتش‌بس در غزه

نکته دیگر، تقارن این حملات با سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا به منطقه و طرح ادعاهایی همچون پیگیری آتش‌بس و راهکار دو دولتی از سوی آمریکاست.

آمریکایی‌ها در حالی ادعای اعمال فشار بر طرفین جنگ برای پذیرش طرح آتش‌بس را مطرح می سازند که نسخه رفتاری واشنگتن برای رژیم صهیونیستی تحریم شهرک‌نشینان، هشدار رسانه‌ای مبنی بر پیامدهای ادامه جنگ برای رژیم صهیونیستی و ادعاهایی همچون احتمال پذیرش کشور فلسطین است که با کارشکنی آمریکایی‌ها برای ممانعت از قطعنامه پیشنهادی الجزایر در شورای امنیت برای آتش‌بس در غزه تناقض دارد.

انتقاد بیش از ۸۰۰ مقام آمریکایی و اروپایی از سیاست غرب در قبال غزه و متهم‌کردن دولت‌های خود به همدستی در جنایات جنگی، ادعاهای صلح‌جویانه آمریکا را حتی در غرب مردود می‌کند.

به هر تقدیر می‌توان گفت که حملات و نمایش‌های هالیوودی سران کاخ سفید به بادکنکی شباهت دارد که نه تنها آنها را در انتخابات بالا نخواهد برد، بلکه هر لحظه خطر ترکیدن آن و نابود شدن تمامی رویاهای بایدن و دموکراتها وجود دارد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha