• یکشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402111511139
  • خبرنگار : 50105

تقاضای جهانی طلا رکورد زد

تقاضای جهانی طلا رکورد زد

بر اساس گزارش شورای جهانی طلا، تقاضای طلا در سال گذشته به رکوردی رسید و انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۴ با حرکت فدرال رزرو آمریکا به سمت کاهش نرخ‌های بهره که احتمالاً به قیمت‌ها کمک می‌کند، دوباره افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش کل شورای جهانی طلا، مصرف کلی با حدود ۳ درصد افزایش به ۴۸۹۹ تن در سال گذشته، به دلیل تقاضای قوی افزایش یافت و این بالاترین رقم کل داده‌ها از سال ۲۰۱۰ است.

جوزف کاواتونی، استراتژیست ارشد بازار در شورای جهانی طلا در مصاحبه‌ای گفت چشم‌انداز برای بانک‌های مرکزی نوظهور مناسب است تا همچنان خریدار باشند. او گفت که شورا یک مورد قوی برای خرید رکورد توسط کشورهایی مانند چین و لهستان می‌بیند.

این فلز گرانبها در سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافت و در اوایل دسامبر رکوردی را به ثبت رساند. سرمایه‌گذاران معمولاً می‌خواهند طلا را در یک چرخه کاهش نرخ به دست آورند زیرا از بازدهی پایین‌تر خزانه‌داری و ضعیف‌تر شدن دلار آمریکا سود می‌برد.

داده‌های شورای جهانی طلا نشان می‌دهد که رشد تقاضای سالانه در بازار فرابورس در سال گذشته به ۷۵۳ درصد رسید که بیشترین میزان از سال ۲۰۱۱ تاکنون است. به گفته کاواتونی، انتظار می‌رود سرمایه‌گذاران در سال جاری به انباشت طلا با سرعت بیشتری ادامه دهند که ناشی از چرخش مورد انتظار فدرال رزرو به سمت کاهش است.

شورای جهانی طلا در این گزارش گفت که خرید بانک مرکزی با خرید خالص سالانه ۱۰۳۷ تن در سال گذشته، تنها ۴۵ تن کمتر از رکورد ثبت شده در سال ۲۰۲۲، شتاب خود را حفظ کرد. انتظار می‌رود خرید بانک مرکزی در سال جاری به بالای ۵۰۰ تن برسد.

نکته مهم این که ممکن است هند دومین مصرف کننده بزرگ باشد که انتظار می‌رود تقاضا از سوی این کشور آسیایی پس از کاهش به ۷۴۸ تن در سال ۲۰۲۳، به ۸۰۰ تا ۹۰۰ تن در دو سال آینده بازگردد. این بازگشت با افزایش درآمد همراه با رشد اقتصاد پشتیبانی می‌شود.

طبق گزارش بلومبرگ، تقاضا برای طلا در چین، به احتمال زیاد ثابت می‌ماند زیرا مصرف‌کنندگان به دنبال حفظ ارزش دارایی امن در برابر تضعیف ارز و چشم انداز اقتصادی نامطمئن هستند. با این حال، شورای جهانی طلا انتظار کاهش سرعت رشد کشور را دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha