حمید ضمیری در گفتوگو با ایسنا، در خصوص محرمانه بودن اسامی ساختمانهای ناایمن در شهر مشهد اظهار کرد: اعلام آمار ساختمانهای ناایمن جنبه محرمانگی ندارد اما اعلام نام ساختمانها ممکن نیست.
وی افزود: این ساختمانها مالکیت خصوصی دارند و ممکن است ناایمن بودن آنها از طرف دستگاههای دیگر در مرحله کارشناسی رد شود، بنابراین اگر شهرداری خودش اسامی را اعلام کند، ادعای خسارت میکنند. قرار بود آتشنشانی با هماهنگی دستگاه قضا ساختمانهایی که مورد تایید این دستگاه قرار میگیرد را اعلام کند که هنوز خروجی نداشته است.
ضمیری ادامه داد: از ابتدای سال تا پایان آذرماه حوزه امور اجرائیات ۱۲۸۸ بازدید در زمینه ساختمانهای ناایمن انجام داده که منجر به ۷۶۳ اخطار و ۹۴ مورد ارجاع به مراجع قضایی شده است. حوزه امور پیشگیری نیز ۳۵۵۷ مورد بازدید انجام داده که در این بازدیدها ۲۵۱۶ پرونده تشکیل و ۱۰۴۶ مورد تایید شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: اخطارها به مالکان ساختمانهای ناایمن و رونوشتی به سیستم قضایی داده میشود که مکلف میشوند رفع خطر کنند. شهرداری باید اقداماتی را انجام دهد اما ضرورتی برای اعلام عمومی آن ندارد.
وی با بیان اینکه ناایمن بودن ساختمان چند شاخص دارد، عنوان کرد: یکی از شاخصها اطفای حریق است. ساختمانها به ویژه ساختمانهای مرتفع و بزرگ باید خوداطفا باشند تا در زمان آتشسوزی خودشان را خاموش کنند، آتشنشانی بیشتر جنبه امدادی دارد و پاسخگوی اطفای ساختمانهای مرتفع نیست. شاخص دیگر استفاده از مصالح استاندارد و دیگری ایمنی در برابر زلزله و استحکام بنا است که به نظام مهندسی، طراح ساختمان و ناظر ساختمان برمیگردد.
ضمیری اضافه کرد: شاخص دیگر این است که ساختمانها روی گسل ساخته نشوند. اخیرا جلسات متعددی در راهوشهرسازی، شهرداری و در نهایت سازمان بازرسی کل کشور برگزار و مشخص شده ساختمانهای مجاور گسلها باید چه استانداردهایی را رعایت کنند. مورد بعدی فرونشست قنوات قدیمی و آبهای سطحی است که با توجه به کمبارش بودن کشور ما این فرونشستها به ویژه در کلانشهرهایی مثل مشهد در حال تبدیل شدن به بحران است.
سمت غرب مشهد در معرض تهدید فرونشست است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: سمت غرب مشهد در معرض تهدید فرونشست است، البته هنوز به مشهد نرسیده اما باید زودتر در خصوص آن فکری شود. باید با تزریق آب از بیرون به سمت آبهای سطحی از کاهش بیشتر آبهای زیرزمینی پیشگیری کنیم. همچنین نباید اجازه دهیم پسابهای سطح شهر خارج شده و به خارج از شهرستان منتقل شود، بلکه دوباره باید به آبهای زیرسطحی تزریق شوند.
وی با اشاره به اینکه خلاء قانونی در زمینه ساختمانهای ناایمن وجود دارد، تصریح کرد: در قانون پیشبینی نشده که اگر کسی این مساله را رعایت نکرد چه برخورد قانونی با وی میشود. مجلس باید در قوانین این موضوع را اصلاح کند تا به محض اینکه ساختمانی ناایمن شناخته شد، تنبیههایی در خصوص مالک ساختمان پیشبینی شود تا دستگاه مجری آن را اجرا کند.
انتهای پیام
نظرات