• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402111410231
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان:

علوم محاسباتی؛ فرصتی برای همکاری بین رشته‌ای است

علوم محاسباتی؛ فرصتی برای همکاری بین رشته‌ای است

ایسنا/اصفهان دبیر علمی ششمین دوره از کنفرانس فیزیک محاسباتی گفت: علوم و شاخه‌های محاسباتی فرصتی برای همکاری بین رشته‌ای است و بسیار خوب است اگر کنفرانس‌های محاسباتی به گونه‌ای طراحی شوند تا شرکت‌کننده‌ها از رشته‌های مختلف در آن حضور داشته باشند.

ششمین کنفرانس فیزیک محاسباتی انجمن فیزیک ایران در روزهای ۱۰ و ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ با حضور پژوهشگران، اساتید و دانشجویان به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد و دبیری این دوره از کنفرانس بر عهده سید جواد هاشمی‌فر، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان بود. این مجموعه کنفرانس‌ها با هدف گردهمایی پژوهشگران حوزه‌های فیزیک محاسباتی و به‌منظور به اشتراک‌گذاری یافته‌های علمی روز دنیا و نیز آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی با پژوهش‌های مرتبط برگزار می‌شود.

هاشمی‌فر در خصوص تعداد مقالات در ششمین کنفرانس فیزیک محاسباتی به ایسنا گفت: در این دوره، ۸۰ مقاله ارسالی وجود داشت که در مقایسه با تعداد مقالات ارسالی در کنفرانس‌های مشابه تعداد خوب و مطلوبی محسوب می‌شود زیرا این کنفرانس، یک کنفرانس تخصصی است و به طور کلی، تعداد مقالات ارسالی برای کنفرانس‌های عمومی مانند کنفرانس فیزیک ایران و ... ممکن است بیشتر باشد.

وی افزود: از این تعداد، ۱۴ مقاله پذیرفته نشد که ۹ عدد از آن‌ها طی فرآیند داوری رد و پنج مقاله دیگر انصراف دادند. در کل، ۶۶ مقاله پذیرفته‌شده داشتیم و از این تعداد، ۹ عدد به صورت ارائه شفاهی بود که سخنرانی‌های ۱۵ دقیقه‌ای به آن‌ها اختصاص داده شد.

ششمین کنفرانس فیزیک محاسباتی انجمن فیزیک ایران برگزار شد

دبیر علمی ششمین کنفرانس فیزیک محاسباتی با اشاره به موضوع مقالات ارائه‌شده، تصریح کرد: موضوعات متنوعی در حوزه هوش مصنوعی، شبیه‌سازی مواد، محاسبات کوانتومی و آنالیز داده وجود داشت که در این زمینه‌ها به صورت شفاهی ۹ مقاله پذیرفته شد و ۵۷ مقاله دیگر به صورت پوستر بود که آن‌ها نیز بسیار خوب بودند.

هاشمی‌فر ادامه می‌دهد: کارگروه علمی ما معتبر، قوی و باسابقه بود؛ به همین دلیل، مرکز علوم اسلامی شناسه ISC را پذیرفت و به عنوان یک همایش معتبر علمی در این سامانه ثبت شد و مقالات در این سایت نمایه خواهند شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: سه سخنران مدعو از دانشگاه‌ تهران، دانشگاه صنعتی اصفهان و مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در این مراسم حضور داشتند که موضوعات مدعو در حوزه هوش مصنوعی، شبیه‌سازی مواد و آنالیز داده بود.  این افراد سید مهدی واعظ علایی از دانشگاه تهران، جعفری از دانشگاه صنعتی اصفهان و سید سعید سیوف جهرمی از مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، بودند.

دبیر این دوره از فیزیک محاسباتی یادآور شد: در ادامه کنفرانس نیز یک جلسه تقدیر از دو چهره مطرح فیزیک محاسباتی کشور، سید محمد امینی و هادی اکبرزاده را داشتیم که این مراسم با حمایت بنیاد علمی نخبگان اصفهان انجام شد و حسین ربانی، رئیس بنیاد نخبگان اصفهان، همچنین رئیس و برخی از اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه صنعتی اصفهان در این جلسه حضور داشتند.

هاشمی‌فر درباره هدف از برگزاری چنین کنفرانس‌هایی، اظهار کرد: هدف اصلی این است که دانشجویان فعال در این حوزه‌ها با زمینه‌های جدید فیزیک محاسباتی آشنا شوند. به دلیل اینکه فیزیک محاسباتی به نوعی با فناوری‌های محاسباتی و رشد تکنولوژی‌های کامپیوتری مرتبط است، تحولات سریعی دارد؛ برای مثال، به خاطر گسترش هوش مصنوعی، تکنیک‌های فیزیک محاسباتی نیز غالبا تحت تاثیر آن در حال تحول و پیدا کردن شکل جدیدی است. به طور کلی، با دعوت از اساتید خبره، این فرصت در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد که با زمینه‌های جدید آشنا شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، می‌افزاید: در روز قبل از کنفرانس، پنج کارگاه آموزشی برای آموزش روش‌های نوین محاسباتی داشتیم. از دیگر اهداف ما، آشنایی دانشجویان با زمینه‌هایی است که به تازگی به این حیطه وارد شده‌اند تا بتوانند با کیفیت بالاتری پژوهش کنند. همچنین، پیدا کردن و دیدن اساتید فعال در زمینه فیزیک محاسباتی از دیگر اهداف ما است تا بسترهایی برای همکاری شکل بگیرد. در این مراسم، اساتید خوبی از دانشگاه‌های مختلف حضور داشتند و نتایج آن در طول زمان نمایان می‌شود. در واقع، این همکاری‌ها باعث افزایش کیفیت پژوهش‌ها می‌شود.

دبیر علمی ششمین کنفرانس فیزیک محاسباتی، در پایان خاطرنشان می‌کند: حوزه علوم محاسباتی زمینه‌ای است که مدیون رشد کامپیوتر و توانمندی‌های کامپیوتری است. در تمامی علوم بسیاری از کارهای پیچیده به کامپیوترها واگذار می‌شود و محدود به فیزیک نیست؛ برای مثال شیمی محاسباتی نیز داریم. شاخه‌های محاسباتی فرصتی برای همکاری بین رشته‌ای است و بسیار خوب است اگر کنفرانس‌های محاسباتی به گونه‌ای طراحی شوند تا شرکت‌کننده‌ها از رشته‌های مختلف در آن حضور پیدا کنند؛ برای مثال از رشته شیمی و مهندسی مواد، افرادی در این کنفرانس شرکت کرده بودند. همچنین، اگر کارگاه‌های محاسباتی را با فرمت بین رشته‌ای برگزار کنیم، گسترش فعالیت‌های گروهی و حرکت به سمت مسائل کاربردی، مناسب‌تر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha