دکتر «محسن میرزائی» افزود: سرطان دهانه رحم در ایران و همچنین در استان یزد جزو سرطانهای با شیوع خیلی بالا نیست ولی از آنجا که این سرطان قابلیت تشخیص زودرس و مداخله به موقع را داراست، جزو برنامههای قابل ارائه در سیستم بهداشتی بوده و غربالگری آن در کلیه زنان متاهل در گروه سنی ۳۰ تا ۵۵ ساله انجام میشود.
وی اظهار کرد: با مراجعه فرد به مراکز خدمات جامع سلامت،پایگاه های سلامت و یا خانه های بهداشت، ضمن گرفتن شرح حال مانند خونریزی و علائم بالینی، از دهانه رحم نمونه گیری و بعد از انجام تست پاپ اسمیر، در صورت نیاز جهت اقدامات تشخیصی بیشتر به مراکز تخصصی ارجاع می شود. ضمن اینکه این آزمایش ها با تعرفه دولتی برای بیمار انجام می شود.
میرزایی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون از بین ۲۵۰ هزار زن ۳۰ تا ۵۵ ساله، بیش از ۸۲ هزار نفر از نظر سرطان دهانه رحم، مورد غربالگری قرار گرفتهاند و از بین این افراد، تعداد ۱۸۴ نفر به عنوان مشکوک، شناسایی و جهت ارزیابی های بیشتر به مراکز تخصصی ارجاع شدهاند.
وی تصریح کرد: سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه کاملا بدون علامت می باشد. غربالگری منظم بهترین راه شناسایی زودهنگام خطر ابتلا به این سرطان است. بر این مبنا زنان باید به مشارکت در برنامه های غربالگری سرطان دهانه رحم و انجام منظم آزمایش های غربالگری ترغیب شوند.
به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، میرزایی در پایان نیز افزود: با شناخت علایم هشدار دهنده سرطان دهانه رحم و مراجعه به موقع به خانه ها و پایگاه های بهداشتی می توان ضایعات پیش سرطانی را پیش از تبدیل شدن به سرطان، تشخیص داد و مدخلات درمانی را آغاز کرد.
انتهای پیام
نظرات