• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402111410074
  • خبرنگار : 30057

پیام مخبردزفولی به مناسبت موفقیت‌های اخیر دانشمندان فضایی کشور

پیام مخبردزفولی به مناسبت موفقیت‌های اخیر دانشمندان فضایی کشور

دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم در پیامی موفقیت‌های اخیر دانشمندان فضایی کشور را تبریک گفت.

به گزارش ایسنا، به نقل از فرهنگستان علوم متن پیام به شرح ذیل است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

خدای متعال را شاکریم که در ایام بهمن ماه که همه ساله یادآور ازخودگذشتگی، رشادت، شهامت، خودباوری و اراده پولادین ملت بزرگ ایران برای تحقق آرمان‌های مقدس «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» است؛ اخبار مسرت‌بخش و غرورآفرین پرتاب‌های موفق محموله‌های فضایی به مدار زمین، شادی‌بخش قلوب همه ایرانیان آزاده و عزتمند شده است. توفیقات حاصله علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی نمایانگر حرکت با صلابت و رو به جلوی انقلاب اسلامی است که موجبات امیدواری حق‌طلبان و عدالت‌خواهان جهان و نیز ارتقاء موقعیت ایران اسلامی در جهان و منطقه شده است. در این پرتاب‌های موفق، ایران توانست با استفاده از ماهواره‌بر دومرحله‌ای سوخت مایع «سیمرغ»، سه ماهواره «مهدا»، «کیهان ۲» و «هاتف ۱» را برای اولین بار در کشور با استفاده از فناوری راهبردی تزریق چندگانه ماهواره‌ها، در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری قرار دهد. همچنین هفته گذشته، در پرتاب تحسین‌برانگیز دیگری متخصصان فضایی کشور توانستند ماهواره «ثریا» را توسط ماهواره‌بر سوخت جامد سه مرحله‌ای «قائم ۱۰۰» در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین قرار دهند. خوشبختانه طی موفقیت‌های اخیر در حوزه ماهواره‌برها، کشور عزیزمان مجهز به دو فناوری سوخت مایع و سوخت جامد شده است.

این برای نخستین بار است که دانشمندان علوم و فناوری‌های فضایی کشورمان توانستند ماهواره‌ها را در مدارهای بالاتر از ۵۰۰ کیلومتر با موفقیت تزریق کنند. قرارگیری ماهواره‌ها در مدارات بالاتر از ۵۰۰ کیلومتر نسبت به توفیقات قبلی دانشمندان ایرانی که ارتفاع مداری کمتری داشتند، مزیت‌هایی دارد، از جمله می‌توان به افزایش طول عمر ماهواره‌ها، کاهش تأثیر اغتشاشات جوی و امکان پوشش مناطق گسترده‌تری از زمین اشاره کرد. ماهواره‌های پرتاب شده همچنین دارای ماموریت‌های تحقیقاتی مختلفی همچون سنجش از دور، موقعیت‌یابی فضاپایه، مخابراتی و توسعه اینترنت اشیاء هستند.

طبیعتا پیشرفت‌های فضایی، نتیجه تلاش‌های مستمر و هماهنگی بین نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی است که در چارچوب سند جامع توسعه هوافضا و برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور به ثمر نشسته است. بی‌تردید اولویت‌های مندرج در سند جامع توسعه هوافضا و برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور به پشتوانه حمایت‌ها و رهنمودهای حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب راهگشای مؤثری برای دستیابی به جایگاه اول منطقه در تسخیر فضا و تسلط بر آن از طریق علوم و فناوری‌های مرتبط، انجام ماموریت‌های فضایی سرنشین‌دار و قرار دادن انسان در مدار، همچنین طراحی، ساخت، پرتاب و بهره‌برداری از ماهواره‌های مختلف با کاربردهای ارتباطات، سنجش از دور و غیره خواهد بود. محقق‌سازی این اهداف، با عنایت و تکیه بر توانمندی داخلی و مشارکت جهان اسلام و همکاری‌های بین‌المللی، میسر خواهد شد.

فرهنگستان علوم این موفقیت بزرگ را به همه دست اندرکاران به ویژه دانشمندان، محققان و متخصصان جوان فعال در این پروژه بزرگ ملی تبریک می‌گوید و آینده‌ای روشن برای شکل‌گیری ایران قوی که شایسته ملت بزرگ ایران است را آرزومند است."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha