گزارش بازار این هفته ایسنا به بررسی قیمت کالاهای اساسی در بازار قزوین پرداخته و نوسانات آنها را مورد ارزیابی قرار میدهد. لازم به ذکر است قیمتهای درج شده در گزارش مربوط به بازار سنتی قزوین بوده و قیمت این کالاها در مغازههای سطح شهر متفاوت است.
این هفته قیمت هر کیلو گوشت مرغ در بازار قزوین ۸۴ هزار تومان بود، همچنین هر کیلو ران مرغ ۸۲ تا ۸۴ هزار تومان و هر کیلو سینه مرغ ۱۴۷ هزار تومان به مشتریان عرضه شد. علیرضا برخی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان البرز طی هفته گذشته اظهار کرد: واحدهای مرغداری این شهرستان در دی ماه سال جاری ۱۸۱ هزار و ۸۸۰ قطعه جوجهریزی داشتهاند. این میزان جوجهریزی در ۱۱ واحد پرورش طیور این شهرستان انجام شده است.
توزیع ۲۷ هزار و ۵۰۰ تن نهادههای دامی در استان قزوین
یکی از مشکلات اصلی واحدهای مرغداری و دامداری تأمین نهادههای دامی دولتی و تأخیر در رساندن آنها به واحدهاست. به همین دلیل مرغداران و دامداران ناچارند نهادهها را از بازار آزاد تهیه کنند و گاهی همین امر موجب افزایش قیمت مرغ و گوشت قرمز میشود.
بهزاد غیاثوند، مدیرکل پشتیبانی امور دام استان قزوین هفته گذشته از توزیع ۲۷ هزار و ۵۰۰ تن نهادههای دامی بهصورت مدتدار در استان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی در سطح استان و نوسانات بازار و به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی استان، این میزان جو بهصورت نقدی و مدتدار بین تولیدکنندگان حوزه دام و طیور استان توزیع شده است.
وی ادامه داد: حدود ۱۷ هزار تن جو به اتحادیهها، تشکلها و کارخانجات خوراک دام و طیور، یک هزار و ۵۰۰ تن جو در بین جامعه عشایر و حدود ۹ هزار تن نیز بین دامداران روستایی و صنعتی توزیع شده است. علاوه بر توزیع نقدی، نهاده جو مورد نیاز تشکلها و دامداریها بهصورت مدتدار با هدف افزایش تولید گوشت قرمز عرضه میشود.
آغاز توزیع گوشت قرمز منجمد
جمشید زمانی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هفته گذشته اظهار کرد: از این هفته گوشت قرمز منجمد با نرخ تنظیم بازار به میزان ۲۰ تن در استان قزوین توزیع شد. شهروندان قزوینی میتوانند گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری را از طریق تعاونیهای مصرف تهیه کنند. از ابتدای سال جاری چهار محموله گوشت قرمز با هدف تنظیم بازار در استان توزیع شده است.
اکنون قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در بازار قزوین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو گوشت گوساله نیز ۵۴۰ تا ۵۸۰ هزار تومان است. همچنین هر کیلو گوشت سردست منجمد ۳۴۰ هزار تومان و هر کیلو گل سردست منجمد ۳۸۵ هزار تومان به مشتریان عرضه میشود.
کشف گوشتهای تاریخ گذشته در بوئینزهرا
دکتر آرش وثیق، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بوئینزهرا هفته گذشته اظهار کرد: طی هماهنگیهای به عمل آمده با نیروی انتظامی مبنی بر متوقف کردن خودروهای حامل فرآوردههای خام دامی که فاقد مجوز بهداشتی دامپزشکی هستند، یک خودروی وانت حامل ۴۰۰ کیلوگرم گوشت و ضایعات دامی غیرقابل مصرف توقیف و پرونده تخلف آن به مراجع قضایی ارسال شد.
وی ادامه داد: همچنین ۲۱ بسته گوشت گرم تاریخ گذشته نیز در یکی از فروشگاههای سطح شهر نیز ضبط و معدومسازی شد. به عموم مردم توصیه میکنیم در هنگام خرید فرآوردههای خام دامی به تاریخ تولید و انقضا دقت کرده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را از طریق شماره تلفن چهار رقمی ۱۵۱۲ با ادارهکل دامپزشکی در میان بگذارند.
قیمت انواع ماهی در بازار قزوین
قیمت انواع ماهی در بازار قزوین به این شرح است: شیر نیزهای ۱۵۵ تا ۱۹۸ هزار تومان، قزلآلا ۱۷۳ تا ۱۹۵ هزار تومان، سالمون ۱۸۵ تا ۱۹۰ هزار تومان، سفید ۱۶۶ تا ۱۸۰ هزار تومان، حلوا ۹۵ تا ۱۲۰ هزار تومان، تن ۷۷ تا ۹۹ هزار تومان، بیکت ۸۰ تا ۹۷ هزار تومان، آزاد ۷۰ تا ۹۵ هزار تومان، قباد ۴۸ تا ۶۵ هزار تومان.
کشف ۳۰ هزار تن شکر احتکار شده در قزوین
مسعود امراللهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی جهاد کشاورزی هفته گذشته از کشف تخلف احتکار و عرضه خارج از شبکه ۳۰ هزار تن شکر در قزوین خبر داد و عنوان کرد: از این میزان شکر ۱۱ هزار تن احتکار و ۱۹ هزار تن عرضه خارج از شبکه بوده که پرونده آن به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است. در مجموع ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال جریمه برای این تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی گزارش شده است.
یکی از خبرنگاران قزوینی در این خصوص در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: کشف ۳۰ هزار تن شکر احتکار شده و خارج از شبکه که با ارز یارانهای در یکی از کارخانههای معروف نوشیدنی قزوین ضبط شد تنها یک تخلف صنفی ساده نیست، لذا لازم است دستهای پشت پرده آن آشکار شود.
چه سیگنالهایی موجب اختلال در بازار شکر شد؟
یکی از کانالهای پر بازدید کشوری نیز متن زیر را درباره اختلال در بازار شکر منتشر کرد: اعلام خبر کشف ۳۰ هزار تن شکر احتکار شده در قزوین که بهطور قطع میتواند نمونههای متعدد دیگری در سراسر کشور داشته باشد، قابل پیشبینیترین رویدادی بود که با توجه به روند حاکم بر این بازار و نحوه مدیریت آن میشد انتظار وقوعش را داشت.
۲۹ آبان سال جاری ستاد تنظیم بازار پس از تعللی چند ماهه بالاخره مبلغ نرخ مابهالتفاوت ارزش شکر را ۷ هزار تومان تعیین کرد. اگر چه این تصمیم میتوانست تا حدودی جلوی رقابت نابرابر شکر وارداتی با شیرینکنندههای تولید داخل، قاچاق فلهای از مبادی غیر رسمی و قاچاق رسمی در قالب محصولات فرآوری شده از مبادی قانونی را بگیرد، اما این مصوبه به دلایل نامعلوم با تأخیر ۴۵ روزه در تاریخ ۵ دی ماه جهت اجرا ابلاغ شد. تعلل سؤالبرانگیز در ابلاغ و عدم اجرای آن موجب شد ناظران هشدار دهند که سودجویان از یک فرصت طلایی جهت خرید و احتکار شکر ارزان وارد شده با ارز ترجیحی سوءاستفاده خواهند کرد.
این تعلل این سیگنال را به کارخانهها، برندهای محصولات شکربر شامل نوشابهسازیها و تولیدکنندگان شیرینی، شکلات و سودجویان داد که میتوانند تا زمان اجرایی شدن مصوبه اخیر، به ازای خرید و احتکار هر کیلوگرم شکر دستکم ۷ هزار تومان سود کنند. البته این سود سرشار، ظرفیت مضاعف شدن نیز دارد، چرا که برندهای تولیدکننده محصولات شکربر مانند نوشابهسازیها با برندهای خارجی این بهانه را خواهند داشت که محصولاتشان را به پشتوانه همین مصوبهای که اجرایی نشده، گران کنند.
سؤالات متعددی وجود دارد که لازم است مسئولین اجرایی و نظارتی جهت ایجاد شفافیت در این پرونده پیچیده به آن پاسخ دهند، از جمله اینکه کدام فرد یا نهاد با تعلل در اجرای قانون، بستر چنین تخلف گستردهای را که موجبات اخلال در بازار شده، فراهم کرده است؟ چه میزان شکر دیگر در انبارها خرید و احتکار شده که قابلیت رصد و کشف ندارد؟ چرا نهادهای نظارتی و قضایی آنگونه که بایسته و شایسته چنین بستر مفسدهزایی است، به موضوع ورود نمیکنند و به این پرونده مهم که عملاً سبب اخلال در بازار شده، رسیدگی نمیکنند؟ در حال حاضر قیمت هر کیلو شکر در بستهبندیهای ۹۰۰ گرمی در بازار قزوین ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان است.
قیمت انواع برنج و حبوبات در بازار قزوین
از جمله کالاهای اساسی که قیمت آن در ماههای اخیر در بازار قزوین تقریباً ثابت بوده، برنج و حبوبات است. قیمت انواع برنج در بازار قزوین به این شرح است: الموت و دمسیاه ۱۰۰ هزار تومان، علی هاشمی ۷۵ تا ۹۵ هزار تومان، علی کاظمی ۷۸ تا ۹۰ هزار تومان، صدری هاشمی ۷۷ تا ۸۵ هزار تومان، دودی ۶۶ هزار تومان، شمشیری ۶۵ هزار تومان، طارم ۴۶ تا ۶۵ هزار تومان، شیرودی ۵۸ تا ۶۲ هزار تومان، عنبربو ۵۰ تا ۶۲ هزار تومان، خوشپخت ۳۶ تا ۶۰ هزار تومان، پاکستانی ۵۷ هزار تومان، هندی ۴۶ تا ۵۵ هزار تومان.
قیمت انواع حبوبات در بازار قزوین به این شرح است: لوبیا چیتی ۷۵ تا ۱۰۰ هزار تومان، لوبیا کشاورزی ۸۰ تا ۹۵ هزار تومان، لوبیا سفید ۸۰ تا ۸۸ هزار تومان، لوبیا قرمز ۶۵ تا ۸۰ هزار تومان، عدس ۵۵ تا ۷۵ هزار تومان، لوبیا چشمبلبلی ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان، ماش و لپه و نخود ۵۵ تا ۷۰ هزار تومان.
حذف عوارض مالیاتی گوجهفرنگی از ۱۵ بهمن ماه
علی باستین، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر طی هفته گذشته گفت: با توجه به افزایش نسبی تولید گوجهفرنگی و در راستای تعادلبخشی تولید، مصرف و قیمت بازار و پایداری محصول صادراتی، حذف عوارض صادراتی این محصول از ۱۵ بهمن عملیاتی خواهد شد. این محصول علاوه بر تأمین نیاز داخلی کشور، به کشورهای دیگر نیز صادر میشود، جهت حمایت از تولیدکنندگان با پیگیریهای لازم حذف عوارض صادراتی از سوی معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شده است.
قیمت انواع کالاهای صیفی در بازار قزوین به این شرح است: گوجهفرنگی ۱۰ تا ۱۸ هزار تومان، سیبزمینی ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۲۰ هزار تومان، پیاز ۱۳ تا ۲۸ هزار تومان، بادمجان ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، کدو ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان، شلغم ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان، لبو و برگکلم بنفش ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان، برگکلم سفید ۱۰ هزار تومان، کاهو ۱۸ هزار تومان، کاهو پیچ ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان، کرفس ۱۵ هزار تومان، گلکلم ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان، گلبروکلی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان، ترب و نارنج ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، هویج ۷ تا ۸ هزار تومان، هویج زرد ۱۸ هزار تومان، لوبیاسبز ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان، قارچ ۱۱۰ هزار تومان، لیموترش ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان، فلفل دلمه ۲۰ تا ۳۵ هزار تومان، سیر ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان.
قیمت انواع میوه در بازار قزوین
قیمت انواع میوه در بازار قزوین به این شرح است: موز ۵۰ تا ۶۵ هزار تومان، گلابی ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان، گریپفروت ۱۵ هزار تومان، انگور ۲۵ هزار تومان، خیار ۱۵ تا ۲۸ هزار تومان، به و انار ۲۰ تا ۴۵ هزار تومان، لیموشیرین ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان، کیوی ۳۵ تا ۶۰ هزار تومان، سیب ۱۷ تا ۴۵ هزار تومان، پرتقال ۱۲ تا ۴۰ هزار تومان، نارنگی ۱۵ تا ۵۰ هزار تومان.
نرخ تورم سالانه به ۴۳/۶ درصد رسید
طبق گزارش مرکز آمار ایران، شاخص قیمت مصرفکننده خانوارهای کشور در دی ماه سال جاری نسبت به ماه گذشته ۲/۶ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه در سال گذشته ۳۸/۵ درصد افزایش و در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴۳/۶ درصد افزایش یافته است.
طبق این آمار تهران با ۳۸/۶ درصد کمترین و یزد با ۵۴/۷ درصد بیشترین تورم سالانه کالاها و خدمات مصرفی را دارند. تورم نقطه به نقطه دی ماه سال جاری هم ۳۸/۵ درصد اعلام شد، یعنی خانوارها بهطور میانگین ۳۵/۵ درصد بیشتر از دی ماه سال گذشته برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه کردهاند.
البته لازم به ذکر است حداقل حقوق کارمندان دولت در سال جدید نیز به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت. رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ درباره افزایش حقوق گروههای حقوقبگیر و بازنشستگان در لایحه بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: ضریب افزایش گروههای حقوقبگیر ۲۰ درصد، کف حقوق ۱۰ میلیون تومان و سقف خالص پرداختی حقوق ۷۰ میلیون تومان خواهد بود.
وی ادامه داد: کف حقوق بازنشستگان ۹ میلیون و سربازان در مناطق غیرعملیاتی ۶۰ درصد پایور و کسانی که در منطقه عملیاتی خدمت میکنند و مجرد هستند ۷۵ درصد پایور و متأهلان بدون فرزند ۹۰ درصد پایور دریافتی خواهند داشت.
زارع بیان کرد: دریافتی مستمریبگیران بهزیستی و کمیته امداد نیز ۳۰ درصد افزایش یافت. ۳ هزار امتیاز هم برای همه حقوقبگیران مصوب شد، البته به کارکنان وزارت کشور یکونیم برابر حق و حقوق شغل و شاغل اضافه شد. این سه هزار امتیاز به این صورت است که حقوق همه حقوقبگیران بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان افزایش پیدا میکند، البته این علاوه بر آن ۲۰ درصد افزایشی است که برای بازنشستگان و کارکنان دولت اضافه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات