عطاله کاویان امروز ۱۴ بهمن ماه در «آیین ملی گرامیداشت روز جهانی تالابها» در رامسر، ضمن تبریک پنجاهوسومین روز جهانی تالابها طی گزارشی از وضعیت تالابهای استان، اظهار کرد: دو پارک ملی و چهار پناهگاه حیات وحش سه اثر طبیعی و بسیاری از عناصر محیط زیستی دیگر مازندران را متمایز کرده و جزء استانهای تاثیرگذار در عرصه محیط زیست است.
وی با بیان اینکه گستردگی کوهستان تا جلگه و دشت، مازندران را نیازمند توجه ویژه کرده است، افزود: کنوانسیون رامسر پیمانی است تا بتوانیم محیط زیست را حفظ و اهمیت تالابها را از جوانب مختلف حفظ کنیم.
کاویان با اشاره به اینکه جوامع شهری و روستایی مازندران گره خورده با حیات تالابها و بر این اساس شعار امسال انتخاب شده تا بیان کند حیات ما وابسته به تالابها هستند و باید از آنها محافطت شود، تصریح کرد: برخی از تالابهای ما در محدوده طرحهای تفصیلی شهرها و طرحهای هادی روستایی قرار گرفتهاند و این مشکل باید چاره جویی شود.
وی ادامه داد: تالاب فریدونکنار از باران و سرخ رود و میانکاله و خلیج گرگان دو تالاب بینالمللی در مازندران هستند؛ ۲۱ تالاب ذیل کنوانسیون داریم و ۸۰۰ آببندان که کارکردشان در مدیریت منابع آب است نقش بسیار مهمی در کشاورزی مازندران دارند.
این مسئول به مباحث شکار و وقوع آتش سوزی در تالاب میانکاله اشاره کرد و گفت: با توجه به افتتاح مرکز اطفای حریق تا حدودی بحث آتش سوزی تالاب میانکاله تا ۸۵ درصد کاهش یافت.
کاویان خاطرنشان کرد: لایهروبی انهار ورودی به تالاب میانکاله با همکاری وزارت نیرو و محیط زیست تا ۷۰ کیلومتر انجام شده که ۲۰۰۰ مترمکعب آبگیری جدید صورت گرفت، ولی نیاز است پیگیری ستاد مصوبات احیاء تالابها به گونهای باشد که مشکلات از این دست حل و فصل شود.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر ۱۷۲ کشور عضو کنوانسیون رامسر هستند و ایران دارای سه میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار تالاب است دو تالاب بین المللی میانکاله و سرخرود در مازندران قرار دارد؛ بنا به اظهارات کارشناسان اگر یک سوم این تالابها خشک شود قابلیت تبدیل شدن به منشاء ریزگردها را دارند.
انتهای پیام
نظرات