به گزارش ایسنا، دیدار با «روسلان میرزایف» مدیر کمیته اجرایی ساختار منطقهای ضدتروریسم سازمان همکاری شانگهای در تاشکند، یکی از دیدارهای «علی باقری» معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به ازبکستان بود.
در این ملاقات، طرفین در خصوص نحوه تعامل کارا و موثر با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.
باقری عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را نشاندهنده اراده تهران برای همکاری جمعی در چارچوب چندجانبه گرایی دانست و گفت: در زمانی که یکجانبهگرایی آمریکا ناتوان از برقراری صلح در جهان است، تنها راه بشر، چندجانبهگرایی است و سازمان همکاری شانگهای، کارامدی خود را در عرصه مقابله با تروریسم اثبات کرده است.
دیپلمات عالیرتبه ایران همچنین تقسیمبندی تروریسم به خوب و بد توسط آمریکا آن هم براساس منافع آمریکا را باعث نامنی در جهان دانست.
روسلان میرزایف نیز سه پدیده شوم تروریسم، افراط گرایی و جداییطلبی را بزرگترین تهدید جهان خواند و سازمان همکاری شانگهای را تنها سازمانی دانست که به صورت عملیاتی با تروریسم مبارزه میکند.
او تجربه ایران در مبارزه با این آفت را ارزشمند دانست و بر اهمیت تبادل نظر و همکاری تاکید کرد.
جایگاه ایران و ازبکستان در مسیر ترانزیت کالا بین چین و اروپا
باقری در آخرین روز حضور خود در تاشکند نیز با «الهام محکموف» وزیر حمل و نقل ازبکستان نیز ملاقات کرد .
در این دیدار، باقری اولین حضور خود در ازبکستان و مذاکره با مقامات این کشور را ثمربخش ارزیابی کرد.
این دیپلمات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، توسعه مناسبات با ازبکستان خصوصا در زمینه حمل و نقل را اولویت تهران بیان کرده و از اینکه طرف ازبکستانی نیز همین سیاست را با ایران دنبال میکند، ابراز رضایتمندی کرد.
وی مذاکرات صورت گرفته در طی چند روز اخیر به منظور پیشبرد مناسبات را پراثر و موثر دانست.
باقری گفت: ما تمام همت خود را برای بهره برداری از فرصتها و ظرفیتهای موجود کشورمان برای توسعه همکاریها در بخش های مختلف به کار خواهیم بست.
وزیر حمل و نقل ازبکستان هم بر اهمیت و جایگاه ایران و ازبکستان و نقشآفرینی آنها در مسیر ترانزیت کالا بین چین و اروپا تاکید نمود.
وی نقش بنادر جنوبی جمهوری اسلامی ایران در اتصال ازبکستان به آبهای آزاد و اقتصادی بودن مسیر ترانزیت از طریق خلیج فارس را غیر قابل چشم پوشی دانست.
روابط دیرینه ایران و ازبکستان قابل گسست نیست
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با «علیشیر قادرف» نایب رئیس مجلس قانونگذاری ازبکستان و رئیس گروه دوستی ایران و ازبکستان نیز در جریان سفر به تاشکند دیدار و رایزنی کرد.
قادرف ضمن اشاره به مشترکات تاریخی و فرهنگی ۲ کشور بر اراده روسایجمهور ایران و ازبکستان بر گسترش روابط تأکید داشت و نقش تاثیر گذار مجالس در تحکیم روابط و سرعت بخشیدن به آن را غیر قابل انکار دانست.
وی سفر متقابل قالیباف و اسماعیلف، روسای مجالس ایران و ازبکستان به تهران و تاشکند را ترجمان عینی علاقهمندی ۲ نهاد مردمی تفسیر کرد.
باقری نیز گفت: عمق روابط دیرینه ۲ کشور در بستر مردمی شکل گرفته و به این دلیل قابل گسست نیست.
او در ادامه افزود: ایران و ازبکستان ۲ کشور بزرگ منطقه هستند و متناسب با آن وظیفه مهمی در ایجاد صلح و ثبات در منطقه دارند که در این میان مجالس نقش محوری ایفا میکنند و میتوانند پیوندهای مردمی را تحکیم بخشیده و به سازوکار مناسبات نظم دهند.
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران از تعامل ۲ مجلس علاوه بر روسا در سطوح مختلف از جمله فراکسیونها، گروههای دوستی پارلمانی و کمیسیونها استقبال کرد و آن را باعث ثبات در روابط دوستانه دانست.
تبیین تلاشهای ایران برای جلوگیری از گسترش تنشها در منطقه
مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ازبکستان 24» و خبرگزاری «روز ازبکستان» از دیگر برنامههای باقری در سفر به ازبکستان بود.
در این مصاحبه معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران ضمن اشاره به قرابتهای تاریخی، تمدنی و فرهنگی ۲ کشور، به بیان ملاقاتهای مثمرثمر روسایجمهور ۲ کشور و توافقات صورت گرفته در جریان این ملاقاتها پرداخت.
او با تشریح توانمندیها و ظرفیتهای کشورمان در حوزههای حملونقل، علم و فناوری، گردشگری و ترانزیتی، بر اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش و ارتقای روابط دوجانبه با کشور دوست و برادر ازبکستان تاکید کرد.
باقری، ضمن تبیین تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از گسترش تنشها در منطقه بعد از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، به همکاری کشورمان با سایر کشورهای منطقه با هدف توقف هرچه سریعتر جنگ و نسلکشی مردم مظلوم فلسطین، دسترسی مردم غزه به مواد غذایی، دارو و احتیاجات ضروری و همچنین خروج بی قید و شرط نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی از غزه اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات