دریادار شهرام ایرانی، امروز(یازدهم بهمن) در همایش "اقتدار ۳۶۰ در چهل و پنجمین فجر انقلاب" در دانشگاه رازی کرمانشاه، به گستردهتر شدن تجارت دریایی و ایجاد بنادر جدید در طول دهههای اخیر اشاره کرد و گفت: بر این اساس لازم بود ما هم توجه ویژه ای به بحث دریا داشته باشیم.
وی به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص لزوم استفاده از برکات دریا اشاره و عنوان کرد: در پی این تاکید، توسعه فعالیت های دریانوردی را به منظور نشان دادن اقتدار نیروی دریایی کشورمان در دستورکار قرار دادیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، قول دادیم که برای اولین بار بتوانیم سفری به دور دنیا از طریق دریا داشته باشیم.
وی به اقدامات اولیه برای اجرای ماموریت ناوگروه ۸۶ در سفر به دور دنیا اشاره کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم این ماموریت را اجرایی کنیم، حدود 11 ماه کار علمی انجام دادیم و در این راه تنها دانسته های ما، کتاب ها و تجربیات دیگران بود.
ایرانی خاطرنشان کرد: در ماموریت ۳۶۰ یا ناوگروه ۸۶ از سمت شرق فعالیت دریانوردی خود را آغاز کردیم و مسیری به طول حدود ۶۵ هزار کیلومتر را طی مدت ۲۳۲ روز طی کردیم و دوباره به کشورمان بازگشتیم.
وی عنوان کرد: شروع ماموریت خود را از سمت شرق شروع کردیم، چراکه در این مسیر سواحل و بنادر زیادی بود و می توانستیم در صورت بروز مشکل به آنها اتکا کنیم، اما زمانی که به عرض اقیانوس اطلس و آرام رسیدیم، ساحلی در پیش نداشتیم و حدود ۱۵ هزار کیلومتر را در این مسیر با مخاطرات زیادی که داشت، طی کردیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه در علم جو و اقیانوس، پیش بینی دقیق وضعیت جوی حداکثر تا دو هفته است، بنابراین به دست جوانان نخبه ایرانی نرم افزاری بومی را طراحی کردیم که اطلاعات ۵۰ سال اخیر جو و اقیانوس های جهان پیاده سازی شد. خروجی این تلاش ها منجر به طراحی و ساخت نرم افزاری شد که پیش بینی جو و اقیانوس را تا حدود چند ماه برای ما انجام می داد. اعتماد به جوانان نخبه ایرانی برای این سفر کمک بسیاری به ما کرد.
وی ادامه داد: نرم افزار دیگری که برای این سفر طراحی شد، نرم افزار راهنمای توزین شناورهای سنگین بود، چرا که اگر وزن در یک کشتی بصورت متوازنی قرار نگیرد ممکن است در مقابل امواج دچار شکستگی و پارگی شود، بنابراین این نرم افزار هم به دست جوانان ما ساخته شد. ناوشکن دنا هم ناوشکنی بود که توسط متخصصان کشورمان ساخته شده بود.
ایرانی در ادامه گفت: در مسیر خود سه طوفان بزرگ را در پیش داشتیم که یکی از آنها در ورودی اقیانوس آرام بود. در عرض دریای اطلس که اقیانوسی خشن است هم با طوفان های زیادی که گاها ارتفاع امواج آنها به ۱۲ تا ۲۰ متر هم می رسید برخورد کردیم، اما به سلامت از این طوفان ها عبور کردیم. بعدها که به برزیل و آفریقای جنوبی رسیدیم باور نمی کردند که ما از این طوفان ها عبور کرده ایم.
وی در ادامه به مشکلات و تحریم هایی که دشمنان در طی مسیر برای ناوگروه ۸۶ هم بوجود آورده بودند اشاره کرد و گفت: باتوجه به پیش بینی هایی که در این زمینه داشتیم، تلاش شد تا در بحث تجهیزات و امکانات کاملا با آمادگی به این سفر ورود کنیم و در این راستا، اولین بیمارستان دریایی را با یک اتاق عمل تمام ایرانی در این ناو راه اندازی کردیم و حتی پیش بینی کرده بودیم که اگر در مسیرمان کشوری دچار بحرانی مانند زلزله شود بتوانیم به آنها هم کمک کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: از نظر تغذیه هم تمام تمهیدات و پیش بینی های لازم برای این سفر صورت گرفته بود، بگونه ای که در این مسیر حتی یک دانه برنج هم خریداری نشد و تنها در برزیل برای تقویت روحیه نیروهایمان میوه تهیه کردیم.
وی یادآورشد: طبق پیش بینی که انجام داده بودیم، در طول مسیر باید در هشت بندر پهلوگیری می کردیم که از جمله آنها بندر بمبئی در هند بود. در آنجا متاسفانه یکی از نیروهای ما سکته کرد، اما نیروهای درمانی ناوگروه توانستند او را احیاء کنند.
ایرانی تاکید کرد: زمانی که به جاکارتا رسیدیم، هرچند که متداول است که در طول چنین سفرهایی تشریفات رسمی صورت نگیرد، اما مقامات آنجا به صورت رسمی از ما استقبال کردند که نشان از اقتدار و جایگاه کشورمان می داد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در این مسیر آمریکایی ها، فرانسوی ها و انگلیسی ها مزاحمت هایی برای ناوگروه ۸۶ داشتند، عنوان کرد: در طول این سفر زمانی که به آفریقای جنوبی رسیدیم، ماه مبارک رمضان بود و تلاش شد تا در مسجد شیعیان کیپ تاون اتحاد بین شیعه و سنی را نشان دهیم.
وی با بیان اینکه این سفر اقتدار دریایی کشورمان را به نمایش گذاشت، عنوان کرد: پس از پایان سفر، پاکستانی ها اعلام کردند که این افتخار نه تنها متعلق به ایران، بلکه متعلق به همه جهان اسلام و کشورهای منطقه است. همچنین برخی کشورهای دیگر درخواست کردند که از نظر علمی و آموزشی با ما تعام داشته باشند.
ایرانی ادامه داد: روس ها هم گفتند که نیروی دریایی کشوری که توانسته چنین موفقیتی را کسب کند، آن کشور یک ابرقدرت است.
وی با بیان اینکه در طول این سفر خانواده نیروهای ناوگروه همراهی و صبر زیادی داشتند، عنوان کرد: در این مدت تعدادی از نیروهایمان پدر شدند و برخی از آنها هم عزیزان خود را از دست دادند، اما کماکان با روحیه و ایمان زیاد به سفر خود ادامه دادند.
انتهای پیام
نظرات