• چهارشنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402111108016
  • خبرنگار : 50187

معاون وزیر علوم:

بورسیه، سرمایه‌گذاری برای تحولات آینده حوزه علم و فناوری است

بورسیه، سرمایه‌گذاری برای تحولات آینده حوزه علم و فناوری است

ایسنا/کرمان معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: بورسیه دانشجویی هزینه‌هایی برای کشور دارد اما این هزینه سرمایه‌گذاری برای تحولات آینده حوزه علم و فناوری است و کشور نباید از آن بی‌بهره باشد.

دکترهاشم داداش پورصبح امروز ۱۱ بهمن ماه در هفتاد و سومین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: این نشست با این هدف برگزار شده که برای ترم آینده با توجه به رویکردهای سازمان امور دانشجویان و گفتگوها، نقشه راه را ترسیم کنیم و پایانی نیک داشته باشیم.

وی با گرامیداشت یاد شهدای حمله تروریستی کرمان اظهار کرد: این اقدام نشان داد خونی که چهار سال قبل ریخته شد، همچنان جاری است و امیدواریم این خون‌ها چراغ راه همه ما باشد.

داداش پور در ادامه با اشاره به اینکه سازمان امور دانشجویان و دانشگاه‌های کشور برای زیست سالم دانشجویی تلاش می‌کنند، گفت: تحول‌خواهی، مردمی بودن و دانشجو محور بودن و عدالت خواهی سه کلیدواژه ای است که دولت سیزدهم آن را مطرح کرد و ما به عنوان یکی از اجزای حاکمیت به این سه شعار پایبند هستیم و باید بر این اساس عمل کنیم و ارزیابی‌ها بر اساس این سه‌گانه باشد.

معان وزیر علوم بیان کرد: یکی از بحث‌هایی که به طور جدی باید در دانشگاه‌های کشور دنبال و نقش‌آفرینی کنیم، این است دانشگاه‌ها چهره بین المللی به خود بگیرند؛ چنانچه بخواهیم در حوزه مرجعیت علمی که نقشه راه وزارت علوم در آینده و امروز است، قدم برداریم، یک مورد جمعیت دانشجویی است.

وی اظهار کرد: نزدیک به هفت میلیون نفر دانشجو در دنیا در حال جابه‌جایی هستند. سهم ما از این جمعیت دانشجویی چقدر است و در آینده سهم ما چقدر باید باشد؟

داداش پور با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه حداقل ۱۰ درصد دانشجویان دانشگاه‌های ما باید بین المللی باشد، گفت: برای اینکه ایران یکی از هاب‌های دانشجویی شده و مرجعیت علمی را محقق کند، یکی از موضوعات جذب دانشجویان بین المللی است و این مسئله برای ما فرصت و ظرفیت ایجاد می‌کند و حتما برای این موضوع برنامه روشنی تدارک دیدیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان بیان کرد: اولین سند دیپلماسی دانشجویی را در سازمان امور دانشجویان تدوین کردیم و باید برای برداشتن موانع تلاش کنیم و نگاه مثبتی که دانشجو در ابتدای ورود به کشورمان دارد، حفظ شود.

وی با اشاره به یک دیدگاه مبنی بر اینکه همه رشته‌های موردنیاز کشور و سطح جهانی را در دانشگاه‌ها داریم و نیازی به بورسیه کردن دانشجو نیست، عنوان کرد: الزاما بورس کردن برای پر کردن خلاء هیئت علمی نیست، بلکه برای فهم تحولاتی است که در عرصه جهانی اتفاق می‌افتد و اگر درهای دانشگاه‌ها را به روی خود ببندیم از تحولات عقب می‌مانیم.

وی در ادامه گفت: تمام تلاش این است در مسیری که داریم، حتما بورس صنعت را شکل بدهیم و ظرفیت‌های علمی را به صنعت سرریز کنیم. بورس مشاغل را تعریف کردیم و هدف‌گیری این است بخشی از جریان نخبگی وارد چرخه دستگاه اجرایی شود.

داداش پور بیان کرد: در بورس وطن، هدفمان متوازن‌سازی حضور دانشجویان در کشورهای مختلف جهان است و این بورس براساس نیاز نهادهای اجرایی خواهد بود تا به فهم دقیق تر ما از آن کشور کمک بکند و این سرمایه‌گذاری توسط سازمان امور دانشجویان و دستگاه‌های اجرایی اتفاق می‌افتد.

وی در پایان بیان کرد: تاکنون پایگاه جامع اطلاعات دانشجویان کشور را نداشتیم که عیب بزرگی بود و خوشبختانه طراحی این پایگاه انجام شده و امیدواریم به زودی آن را راه‌اندازی کنیم و در این صورت می‌توانیم همه تحولات را به صورت آنلاین و آفلاین در سیستم داشته و برای حکمرانی داده در حوزه دانشجویی کشور استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha