هادی بیگینژاد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به بیانات امروز مقام معظم رهبری در جمع فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و تاکید ایشان بر کنترل نقدینگی بیان کرد: مقام معظم رهبری تاکنون در این موضوع بر چندین نکته تاکید کردهاند؛ اول اینکه افزایش نقدینگی برخاسته از تولید پول بدون پشتوانه است، دوم اینکه نقدینگی در جامعه باید به سمت تولید هدایت شود و باید از طریق تولید برای کشور ثروت آفرینی کرد. سوم اینکه مقام معظم رهبری به شدت بر روی کسری بودجه حساسیت داشته و آن را امالمصائب کشور می دانند.
وی ادامه داد: مجلس یازدهم برای کنترل نقدینگی و مهار تورم قانون بانک مرکزی را به تصویب رساند و بانک مرکزی را موظف کرد تا نقدینگی را مدیریت کند یعنی مجلس یک نهاد را متولی کنترل نقدینگی و مهار تورم تعیین کرد که اختیارات لازم را نیز دارد. امروز با توجه به ابزارهایی که مجلس در اختیار بانک مرکزی قرار داده است، بانک مرکزی نسبت به گذشته قدرتمندتر شده است.
نماینده ملایر تاکید کرد: از سوی دیگر مجلس در قانون دیگری که مصوب کرد، برای سفته بازی و سوداگری مالیات تعیین کرده است یعنی هر کس در جامعه قصد دارد کار اقتصادی انجام دهد باید مالیات آن را بپردازد.
وی با بیان اینکه مجلس تلاش کرده تا نقدینگی را به سمت تولید کالا هدایت کند، افزود: از سوی دیگر مجلس و دولت در این ۲ سال تلاش کرده اند تا کسری بودجه به حداقل کاهش پیدا کند تا مجبور نباشیم پول چاپ کرده و نقدینگی را افزایش دهیم. در بودجه دو سال اخیر کسری بودجه به حداقل رسیده است. دولت و مجلس هر دو بر این نظر هستند که کسری بودجه امالمصائب کشور بوده و باید مدیریت شود که الحمدلله این اتفاق افتاده است.
این عضو کمیسیون انژری مجلس گفت: چشم انداز ما برای سال آینده بهتر از امسال است و سال آینده کنترل وضعیت اقتصادی از امسال بهتر خواهد بود.
نماینده ملایر تصریح کرد: امروز دلالی هایی در سطح کشور رخ می دهد که واقعا آفتزاست، یعنی اگر کسی کار تولید انجام نداده و کار دلالی انجام دهد، مثلا کالایی را با رانتی وارد کند یا وارد ساخت و ساز مسکن شود، سود بسیار بیشتری کسب خواهد کرد.
بیگی نژاد افزود: چگونه ممکن است که ما با این دلالیها مقابله کرده و تولید را ارزشمند کنیم؟ امروز تولیدکنندگان گرفتارهایی دارند که سبب شده رغبت آنان برای تولید کاهش پیدا کند. از سوی دیگر دلالان بعضا از رانتی برخوردار هستند که برای تولیدکنندگان مهیا نیست. طبیعی است که با این وضعیت هر فردی که پولی در دست دارد رغبت پیدا می کند که دلالی و واسطهگری انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات