• سه‌شنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402111007081
  • منبع : پایگاه‌های خبری

۲ نکته مهم در مورد حمله به نظامیان آمریکایی در اردن

۲ نکته مهم در مورد حمله به نظامیان آمریکایی در اردن

مقاومت عراق به واسطه حمله اخیر به پایگاه نظامیان آمریکایی در اردن، هم تا حدی انتقام حملات اخیرِ آمریکایی‌ها به مواضع خود را گرفت و هم این پیام را به آن‌ها رساند که واشنگتن در چهارچوب معادلات منطقه‌ای، ابتکار عمل را در دست ندارد و همین مساله می‌تواند سناریوهای مرگباری را برای آن رقم بزند. موضوعی که برای دولت بایدن به شدت هزینه‌زا است.

به گزارش ایسنا، الف نوشت؛ به تازگی پایگاه نظامیان آمریکایی در خاک اردن (در نزدیکی مرز سوریه)، هدف حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق قرار گرفته است. حمله‌ای که منجر به کشته شدن ۳ نظامی آمریکایی و البته زخمی شدن بیش از ۳۰ تن دیگر شده است و منابع آگاه از احتمال افزایش تلفات این حمله برای آمریکا خبر می‌دهند. 

در این راستا، شماری از تحلیلگران و سیاستمداران آمریکایی، حمله اخیر به پایگاه نیروهای آمریکایی در اردن را یکی از کم‌سابقه‌ترین و خونین‌ترین حملات علیه نیروهای آمریکایی در سطح منطقه خاورمیانه توصیف کرده‌اند و تاکید داشته‌اند که واشنگتن باید به این حمله واکنشی گسترده و قاطع نشان دهد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تنها اندکی پس از حمله به نیروهایی آمریکایی در اردن، به نوعی ایران را متهم اصلی این ماجرا دانست. 

البته که تندروهای آمریکایی نیز در موضع گیری‌هایی حتی خواستار انجام برخی حملات علیه ایران شده‌اند. منابع آگاه اعلام کرده‌اند که پس از حمله اخیر به پایگاه نظامیان آمریکایی در اردن، نشست فوری شورای امنیت ملی آمریکا با حضور مقام‌های ارشد دولت آمریکا برگزار شده و در مورد نوعِ پاسخ و واکنش آمریکا به حمله اخیر، رایزنی و مشورت‌هایی صورت گرفته است. در این چهارچوب، بسیاری از تحلیلگران نسبت به اوج‌گیری تنش و درگیری‌ها در سطح منطقه ابراز نگرانی می‌کنند و معتقدند که هر لحظه امکان دارد که دامنه تنش و درگیری در منطقه گسترده‌تر شود. 

با این همه، در مورد رویداد اخیر، یعنی حمله به پایگاه نظامیان آمریکایی در اردن و کشته شدن ۳ نظامی آمریکایی، توجه به نکاتی مهم به نظر می‌رسد. 

اول اینکه این حمله یک پیام روشن از گروه‌های مقاومت در منطقه به رژیم اشغالگر قدس و همچنین دولت آمریکا بود که تداوم جنگ افروزی و اقدامات جنایتکارانه آن‌ها در نوار غزه، در فضای مصونیت کامل برای آن‌ها پیش نخواهد رفت و هر چه آن‌ها بر این دستورکار خود اصرار ورزند، جریان مقاومت نیز صورت حساب‌های سنگینی را روی دستشان خواهد گذاشت. 

اقدامات حوثی‌های یمنی در هدف قرار دادن کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی در تنگه باب المندب در مدت اخیر(در کنار کشتی‌های اسرائیلی و یا کشتی‌هایی که عازم بنادر اراضی اشغالی هستند) نیز یکی دیگر از جلوه‌های اراده جریان‌های مقاومت در منطقه جهت تحمیل هزینه به عاملان نسل‌کشی ملت فلسطین در نوار غزه است. 

از این رو، مقاومت عراق به واسطه حمله اخیر به پایکاه نظامیان آمریکایی در منطقه، هم تا حدی انتقام حملات اخیر آمریکایی‌ها به مواضع خود را گرفت و هم این پیام را به آن‌ها رساند که آمریکایی‌ها در چهارچوب معادلات منطقه‌ای ابتکار عمل را در دست ندارند و همین مساله می‌تواند سناریوهای مرگباری را برای آن‌ها رقم بزند. موضوعی که برای دولت بایدن به شدت هزینه‌زا است. 

دوم اینکه در جریان حمله اخیر مقاومت اسلامی عراق به پایگاه نظامیان آمریکایی در اردن، بار دیگر پوشالی بودنِ ادعاهای آمریکا مبنی بر بهره‌مندی آن از برترین فناوری‌های نظامی جهان آشکار شد. در جریان این حمله، سامانه‌های پدافندی آمریکا هیچ کاری نتوانستند انجام دهند و اساسا برای رفع تهدید علیه نیروهای آمریکایی فعال نشدند. 

موضوعی که هم ضعف سامانه‌های پدافندی آمریکا در منطقه و هم دسترسی گروه‌های مقاومت در منطقه به فناوری‌های پیشرفته نظامی که می‌توانند ضربات راهبردی را به کنشگرانِ مخالف با این جریان وارد سازند، آشکار ساخته است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha