به گزارش ایسنا، در این نشست آیت الله آذری قمی، منوچهر متکی، حجت الاسلام محمدرضا پورمحمدی، حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد، سید شهاب الدین صدر، حسن بیادی و اسدالله بادامچیان شرکت کردند.
متکی: باید از فرصت انتخابات بهترین استفاده را ببریم
سخنگوی شورای وحدت بر لزوم مشارکت مردم در انتخابات و استفاده از فضای به وجود آمده فعلی تاکید کرد.
منوچهر متکی در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان، گفت: مقطع حساس فعلی به نشست شورای وحدت اهمیت ویژهای داده است که امیدوارم بتوانیم از این فرصت بهترین استفاده را ببریم.
سخنگوی شورای وحدت ادامه داد: در مدت سه سال ۴۰ حزب تصمیم گرفتند شورای وحدت را تاسیس کنند. امیدوارم این تشکل منادی وحدت در جامعه در راستای حراست از دستاوردهای انقلاب باشد.
وی ادامه داد: امیدواریم استان و شهر تهران بتواند با مشارکت خوب نصاب قابل قبولی از مشارکت در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ را به دست آورد.
متکی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از اسلام میکنیم و درک مشترکی از آن داریم با یکدیگر مشکلی نخواهیم داشت اما وقتی قرائتهای مختلفی از اسلام میشوند چالشها آغاز میشود. جایگاه جامعه روحانیت ورای شورای وحدت است و نقش راهنما، هدایتگر و تذکر دهنده را دارد. شورای وحدت میتواند برخی ایدههای اولیه بزرگان انقلاب را در حوزه اتحاد و انسجام شکل دهد. انتخابات کار دوم ماست کار اصلی ما در شورای وحدت بررسی اوضاع کشور بر اساس نظام حکمرانی است.
سخنگوی شورای وحدت ادامه داد: ایران و آمریکا دو کشور مهم و تاثیرگذار هستند که تصمیمات داخلیشان بر مسائل منطقه و جهان تاثیر میگذارد و در عین حال با هم اختلاف دارند. آمریکاییها دو سناریوی براندازی ایران یا تغییر رفتار ایران را برنامهریزی کردند. همه اقداماتشان نیز در جهت پیاده کردن این دو سناریوست.
متکی با اشاره به رویکرد ایران در حوزه سیاسی و بین المللی و اقتصاد با بیان اینکه «به نظرم بنده میتوان ۱۰۰ موضوع را استخراج کرد و درباره آنها به اجماع رسید» گفت: اگر شورای وحدت روزی دولت را در اختیار گرفت بر اساس همین شاخصها میتواند کشور را اداره کند.
سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه «حمایت، مشاوره و نقد منصفانه را در تعامل با دولت رئیسی در پیش گرفتهایم» خاطرنشان کرد که برای انتخابات مجلس برای هر نماینده پیشبینی کردهایم هر نماینده تهران ۳۰ منطقه را در اختیار داشته باشد تا بتواند امور مربوط به آن ها را انجام دهد و مدیریت کند. شورای وحدت در نظر دارد هر تعداد از کرسیهای مجلس را در اختیار گرفت، نمایندگانش فراکسیون شورای وحدت را در مجلس تشکیل دهند و طبق نظر جمعی درباره طرحها و لوایح تصمیمگیری کنند.
وی ادامه داد: در فکر شکل دادن به نمایندگان خاص شورای وحدت و البته در حال رایزنی و مذاکره برای رسیدن به تفاهم و انسجام هستیم. نمایندگان خاص شورای وحدت از سراسر کشور، باید میثاقنامه این شورا را امضا کرده باشند. هیئت عالی شورای وحدت میثاق نامهای را تهیه کرده که باید به تصویب برسد.
ابوترابیفرد: عقلانیت و دیانت موجب اعتماد مردم به ما میشود
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: هر قدر دیانت و عقلانیت ما بالاتر باشد آرامش و اعتماد مردم بیشتر میشود.
سید محمدحسن ابوترابی فرد در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان، اظهار کرد: یکی از ملاکهای وحدت و انسجام به نگاه و رویکرد جریانهای سیاسی نسبت به یکدیگر معطوف است.به طور معمول نگاهها معطوف به کاستیها و شکافهاست به همین دلیل انسجام را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: در ارزیابی و رصد دیگران چه تشکلها و چه شخصیتها باید نقاط مثبت و وحدت بخش را دید؛ چراکه این دیدگاه موجب تحکیم پیوندها در جامعه میشود. نباید نقاط ضعف و کاستیهای افراد و جریانهای سیاسی را برجسته کرد.
وی خاطرنشان کرد: در اصول اندیشه اخلاق دینی افراد وقتی به خود نگاه میکنند باید نقاط منفی خودشان را ببینند اما وقتی ویژگیهای دیگران را میبینیم باید به نقاط مثبت آنان بنگریم. با همه نقاط مثبت و برجسته کردن ویژگیهای افراد، دو ویژگی نصاب عقل و دین است که اگر افراد داشته باشند احترام آنان بیشتر می شود. عقل نباشد فرد شبیه مرده متحرک است. این عقل است که موجب میشود فرد شجاع و خدوم در جامعه موثر باشد و حضرت امیر(ع) چنین جامعهای را زنده میداند.
عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: رهبری روی عقل و علم و عزم تاکید کردهاند. کسانی میتوانند در جامعه راه را برای خلق قدرت هموار کنند که از این سه ویژگی برخوردار باشند. هر قدر سطح دیانت افراد بالاتر باشد سطح آرامش و امنیت جامعه سرمایه اجتماعی بالاتر میرود. امام خمینی(ره) نماد عقلانیت و دیانت بودند.
وی ادامه داد: امروز به هر میزان که حوزه عقلانیت و دیانت ارتقا یابد جامعه مخاطب ما در تصمیمات سیاسی و سطح دیانت و عقلانیت، ما را بالاتر خواهد دید و بیشتر به ما اعتماد میکند.
بادامچیان: مجلس دوازدهم جیب بسته باشد
دبیرکل موتلفه اسلامی گفت: مجلس دوازدهم باید مجلس تحول و تکامل باشد. این مجلس باید جیب بسته باشد تا دهان نمایندگانش باز باشد.
باداچیان در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان، گفت: وارد مرحله جدی انقلاب شدهایم. سلامت و امنیت مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. شورای نگهبان در ۱۳۰۰۰ تاییدی که انجام داد همت بلندی کرد. البته پیشنهاد بنده این بود که عدم تایید صلاحیتها را به مردم بسپارد.
وی ادامه داد: تحول در بازنگری قانون اساسی با اذن مقام معظم رهبری در اولویت است. مجلس دوازدهم باید مجلس تحول و تکامل باشد. این مجلس باید جیب بسته باشد تا دهان نمایندگانش باز باشد. مسئله اصلی بعد از شکل گرفتن مجلس دوازدهم باید مورد توجه باشد. این مجلس باید الگو و اسوه مردم شود.
وی ادامه داد: آمریکا به حدی بدبخت شده که ایالت تگزاس در حال جدا شدن از این کشور است. با مشاهده دعوای ترامپ و بایدن متوجه عمق چالشها در این کشور هستیم.
صدر: تعداد داوطلبان خانم شورای وحدت به ۷ نفر افزایش یافت
رئیس شورای وحدت اصولگرایان در استان تهران گفت: براساس مصوبه هیئت عالیه شورای وحدت تعداد داوطلبان خانم در استان تهران را از ۵ به ۷ داوطلب افزایش دادیم از نمایندگان استانهای شورای وحدت نیز میخواهم طبق این مصوبه در استانها لیست بدهند.
شهاب الدین صدر در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان گفت: امتیاز شورای وحدت در این است که به صورت مستقیم با نهاد روحانیت کار میکند و در قالب ۵ جبهه با ۴۰ حزب فعالیت دارد.
وی ادامه داد: افزایش مشارکت را در دستور کار شورای وحدت داریم. اگر میزان مشارکت در کشور ۳۰ درصد باشد این نسبت در استان تهران به نصب کاهش مییابد و این عدد برای شهر تهران باز هم کمتر میشود.
صدر خاطرنشان کرد: در ستاد تهران ۱۲ کمیته با خضور اقشار مختلف با بیش از ۲۰ عضو را راه اندازی کردیم. محور این کمیتهها نیز روحانیان هستند. سازماندهی انجام شده موجب متشکل شدن نیروهای سازمانی شورای وحدت شده است. در صدد هستیم اختلال رابطه بین نمایندگان و مردم را توسط شورای وحدت رفع کنیم تا نمایندگان شورای وحدت در مجلس بعد از ورود به خانه ملت ارتباطشان با مردم را تداوم ببخشند.
رئیس شورای وحدت اصولگرایان در استان تهران گفت: مصوبه هیئت عالیه شورای وحدت این است که داوطلبان خانم در استان تهران را از ۵ به ۷ داوطلب افزایش دهیم. از نمایندگان استانهای شورای وحدت نیز میخواهم طبق این مصوبه در استانها لیست بدهند.
وی گفت: امیدوارم با تلاشی که برای امیدوار کردن مردم انجام میدهیم بتوانیم وضعیت اقتصادی مردم را بهبود ببخشیم.
پورمحمدی: باید هر طور شده همبستگی ملی را تقویت کنیم
رییس شورای وحدت اصولگرایان گفت: با قهر عمومی در برخی سنها، بدنه اجتماعی و اصناف روبرو هستیم. همه باید از توان و ظرفیت در اختیارمان استفاده کنیم تا این قهر بشکنیم حتی باید یک درصد هم که شده بر میزان مشارکت مردم اضافه کنیم.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در دومین نشست شورای وحدت اصولگرایان، گفت: یکی از گرفتاریهای انسان دوری از معنویت است. شرایط کشور شرایط ویژهای است و خواسته یا ناخواسته در نطفه عطف تاریخ ایران قرار داریم. انقلاب اسلامی نشان داد که ایران منشا تحولات منطقه و جهان بود ه است.
وی تنها رقیب آمریکا را جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: هر روز روی میز ابرقدرتها مسئله آنها هستیم. آنها هر روز بر علیه ایران طراحی و برنامهریزی میکنند. خب کار بزرگی کردیم و هزینه سنگینی دادهایم. مهم این است که بدانیم در کجای تاریخ و در چه بعد تاثیرگذار تاریخ قرار داریم.
وی با اشاره به وضعیت جاری کشور گفت: مشکلات کشور فراوان است خودمان را نمیتوانیم کنار بکشیم. نقدها و پیشنهاداتمان را در شرایطی که شاید به آنها توجهی نمیشود باید مطرح کنیم. بیشتر از این نمیتوانم موضوع را باز کنم. همبستگی ملی و خوشبینی جامعه آسیب دیده و افتراق نسلی شکل گرفته است و نباید به هیچ وجه نسبت به آن بی توجهی کنیم. مسائل و مشکلات کشور فقط و فقط از طریق کار تشکیلاتی قابل حل است. ما آسیب دیده عدم کار تشکیلاتی از ابتدای انقلاب هستیم. امام نگفتند با حزب مخالف هستند اما برخی بزرگان کار تشکیلاتی را در کشور تعطیل کردند و کشور را دچار مشکلات عدیدهای در حوزه کار تشکیلاتی و هم افزایی کردند.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: فلسفه وجود شورای وحدت رفع این چالش آشکار و بزرگ است. هرچند که صرفاً با اقدام ما این چالشها رفع نمیشود بلکه باید نظام قانونگذاری مان اصلاح شود.
رییس شورای وحدت اصولگرایان با بیا اینکه «قانون انتخابات مشکلات زیادی دارد» گفت: بیش از ۴۰ ایراد به قانون جدید انتخابات وارد است که باید در آینده رفع شود. به کسی بیاحترامی نمیکنیم اما نمایندگان مجلس آینده باید بیشتر از سایر مجالس، حقایق را بفهمند و مسامحه کاری نکنند و ناراحت نشوند. در پیشگاه الهی مسئول هستیم.
وی تاکید کرد: باید یک بار برای همیشه یکی از مجالس کشور چالشها و نقایص قانون انتخابات را حل کند. باید در شورای وحدت درباره امور کشور موضوع داشته باشیم و در قالب نظریه و مبانی مسائل و مشکلات را طرح و یکی یکی حل کنیم.
پورمحمدی ادامه داد: به فرض اینکه شورای نگهبان همه داوطلبان نمایندگی مجلس را تایید صلاحیت کردن آیا باز مشکلات کشور حل میشود؟ نیازمند یک تحول و بازسازی انقلابی و عقلانی حتی در قانون اساسی هستیم.
رییس شورای وحدت اصولگرایان هشدار داد: نه وقت تحولات بزرگ و نه وقت پیشنهادات بزرگ است باید از فرصت کمتر از ۴۰ روزه تا انتخابات اسفند با سخنان مثبت موج به وجود بیاوریم. باید به مردم بگوییم که اگر در انتخابات شرکت نکنید مشکلات کشور حل نمیشود. اگر هم ما را قبول ندارید افراد مقابل ما را انتخاب کنید اما در انتخابات مشارکت داشته باشید. باید هر طور شده همبستگی ملی را تقویت کنیم.
وی گفت: باید این تفکر را در دستهبندیهای سیاسی و اقوام مختلف کشور نهادینه کنیم. با قهر عمومی در برخی سنها، بدنه اجتماعی و اصناف روبرو هستیم. همه باید از توان و ظرفیت در اختیارمان استفاده کنیم تا حتی یک درصد بر میزان مشارکت مردم اضافه کنیم. نباید از این یک درصدها گذشت کنیم، مسئله بسیار مهم و حیاتی است.
پورمحمدی اظهار کرد: باید به جوانانمان دهها و اعتماد کنیم و دور و برمان را پر است از جوانان با استعداد کنیم. فضای کشور را از پیرمردی و میانسالی باید به جوانگرایی تغییر دهیم قدری آنان را تحمل کنیم. از مخالف و منتقد و گفتوگو نباید بترسیم. باید اشتباهات را بپذیریم و مسولیتهایمان را قبول کنیم. در این صورت دنبال حل مشکلات خواهیم رفت.
رییس شورای وحدت اصولگرایان تاکید کرد: شورای وحدت شورای فصلی و دورهای نیست و ان شاء الله تداوم خواهد داشت. ما تشکلی دولت ساخته و سفارشی نیستیم بلکه متکی به روحانیت و بدنه اجتماعی هستیم. روحانیت نه نماد قدرت است و نه نماینده دولت بلکه جریان اصیل مردمی است.
بیانیه پایانی دومین اجلاس روسای شورای وحدت استانها را اینجا بخوانید.
انتهای پیام
نظرات