مهدی صفاخلج در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه سهم ساوه از دریافت عوارض آلایندگی صفر است، اظهار کرد: عوارض آلایندگی، یک درآمد مستمر و پایدار برای شهرداریهاست اما متاسفانه تاکنون ساوه با وجود داشتن بیشترین و بزرگترین صنایع تولیدی کشور نتوانسته از این منبع مالی پایدار بهره ببرد.
وی ادامه داد: استقرار بزرگترین شهر صنعتی کشور در ساوه موجب بروز پیامدهای زیادی مانند مهاجرپذیری، رشد بالای حاشیه نشینی، ترافیک و ... شده است و این در حالی است که شهر ما از حداقل مزایای این واحدهای صنعتی مانند دریافت عوارض آلایندگی هم محروم است و تبعات حاشیه نشینی گریبانگیر شهرداری شده و مدیریت شهری را با چالش های متعددی نظیر ایجاد سکونتگاههای غیررسمی و ... کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه وجود صنایع آلاینده و مهاجرپذیری بالا در ساوه، عوارض آلایندگی را میتوان برای بهبود زیرساختهای شهر در حوزههای حمل و نقل عمومی، اجرای طرحهای پیاده محور، توسعه فضای سبز و حتی آموزش و فرهنگسازی در جهت کاهش آلودگی هوا هزینه کرد.
وی با تاکید بر اینکه صنایع بزرگی در این شهرستان مستقر هستند و باید ارزش افزوده آنها به نفع توسعه، آبادانی و جبران کمبودهای زیست محیطی و آلودگی هوای این شهر صرف شود، تصریح کرد: بر اساس تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای تولیدی که آلاینده محیط زیست محسوب میشوند و استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمیکنند، مشمول این قانون هستند و بنابر تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر عوارض متعلقه مشمول پرداخت یک در صد از قیمت فروش به عنوان عوارض آلایندگی میشوند.
وی ادامه داد: جای تعجب است که تاکنون هیچ یک از واحدهای تولیدی بزرگترین شهر صنعتی کشور آلاینده تشخیص داده نشده اند که بخواهند عوارض پرداخت کنند. پرداخت این عوارض با اولویت طرحهای عمرانی و به ویژه طرحهایی که در شهرها مرتبط با مباحث زیست محیطی هستند، جزو الزامهایی است که باید رعایت شود.
صفاخلج اظهار کرد: استفاده شهرهایی مانند اراک از قانون عوارض آلایندگی موجب شده که این شهر هم اکنون حدود پنج برابر بیشتر از ساوه ارزش افزوده دریافت کند و این در حالی است که شهر ساوه بیشترین پیامدهای صنایع مانند ایجاد بیش از ۲۰ منطقه حاشیه نشین را متحمل شده است.
وی گفت: متاسفانه اتفاقات سنوات گذشته موجب شده تا صنایع آلاینده این شهرستان شناسایی نشوند، لذا همکاری و پیگیری مسئولان شهرستان لازم است تا این عوارض به شهر بازگشته و صرف ایجاد فضای سبز، مبلمان و بهبود ترافیک شهری و محیط زیست ساوه شود.
وی با بیان اینکه بهره مندی از سهم عوارض آلایندگی حق ساوه است، گفت: بهره مندی ساوه از سهم عوارض آلایندگی را که خواسته به حق شهرستان است به طور مستمر و جدی پیگیری میکنیم.
او گفت: محیط زیست شهرستان معتقد است که تحقق این مهم نیازمند تشکیل کارگروه است اما در واقع ما نیازمند یک عزم جدی با همراهی مسئولان ارشد شهرستان هستیم زیرا معتقدیم که ساوه به عنوان میزبان بزرگترین شهر صنعتی کشور به جایگاه واقعی خود دست نیافته است.
صفاخلج در بخش دیگری از این گفتگو تمرکز شهرداری را بر تکمیل پروژه های نیمه تمام دانست و با بیان اینکه طی این مدت سه اقدام مهم در قالب برنامه ریزیهای بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت برای پروژههای شهرداری بر اساس اولویتها مورد بررسی قرار گرفته است، به تشریح برخی پروژه های در حال اجرای شهرداری پرداخت.
وی ادامه داد: پروژه عظیم کمربندی شرق که هم اینک با تمام توان در حال اجراست دارای دو معارض بود که طبق ماده ۸، مبلغ ملک آنها به حساب صندوق دادگستری واریز شد و اجازه ندادیم که اجرای این پروژه ضروری شهر با وقفه مواجه شود.
وی با بیان اینکه بر اساس تفاهمنامه با اداره برق، اجرای روشنایی کمربندی شرق نیز بزودی آغاز میشود و با انجام دیگر اقدامات لازم امیدواریم تا پایان سال و نهایتا فروردین ماه سال آینده بتوانیم یک لاین از کمربندی شرق را زیر بار ترافیک ببریم، خاطرنشان کرد: با توجه به رفع مشکل تملکات و تامین زیرساختها، لاین دوم کمربندی شرق نیز در ۶ ماهه نخست سال آینده زیر بار ترافیک خواهد رفت.
صفاخلج گفت: همچنین طراحی میدان علامه عسگری در بلوار سیدجمال در حال انجام است تا با اجرای آن بتوانیم کمربندی شرق را به کمربندی جنوب و بلوار معصومیه متصل کنیم. کمربندی جنوب نیز به طول سه کیلومتر و در مجموع، ۳۰ هکتار، بدون پرداخت هزینه برای شهرداری در حال تملک است و با انجام توافق و واگذاری کاربری تجاری این محور، در مراحل پایانی بازگشایی این محور هستیم.
وی گفت: در پروژه ساختمان جدید شهرداری نیز، ۵ طبقه در حال تکمیل است و به دلیل موانعی، انجام این مهم با وقفه کوچکی مواجه شد، اما تا پایان سال این پروژه نیز به اتمام خواهد رسید.
سرپرست شهرداری ساوه افزود: عملیات اجرای استخر نشاط، واقع در خیابان بسیج دو نیز پایان یافته و به زودی افتتاح می شود و از طریق مزایده به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
صفاخلج گفت: عملیات آماده سازی ۲۵۰۰ قطعه از شهرک صنوف مزاحم هم اینک در حال انجام است و شبکه گاز و برق آن تامین شده و تامین آب مورد نیاز و سایر زیرساختهای آن هم در حال انجام است. انجام آسفالت معابر این شهرک در برنامه قرار دارد تا با انجام فراخوان و اخذ مجوزهای لازم بتوانیم نسبت به انتقال صنوف آلاینده شهر اقدام کنیم.
به گفته وی طرح مطالعات تقاطعهای غیرهمسطح میادین آزادی و شهرداری نیز در مراحل پایانی قرار دارد و این پروژه های مهم بعد از بهره برداری از پروژه کمربندی شرق و جنوب، اجرایی خواهند شد.
وی گفت: بدون تکمیل این پروژهها به عنوان مسیر جایگزین، امکان اجرای تقاطعهای غیر همسطح وجود ندارد زیرا اجرای این تقاطعها در مدت زمان طولانی با توجه به حجم ترافیک، سخت و موجب ایجاد مشکلاتی برای شهروندان خواهد شد.
صفاخلج به فعالیت در حوزه سرمایه گذاری نیز اشاره کرد و گفت: هم اینک پروژه تجاری مسکونی ۱۴۴ واحدی قائم با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی و پروژه ۱۹۷ واحدی مسکونی شهید آوینی با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است و مجتمع مسکونی ۳۴۰ واحدی شهرک علوی نیز در مرحله فراخوان قرار دارد.
صفاخلج ادامه داد: در مجتمع تجاری ترنج نیز در حال رفع مشکل معبر هستیم و تاکنون ۹۹ درصد کار انجام شده تا با تفکیک و انتقال سند به نام شهرداری بتوانیم با استفاده از این سرمایه ارزشمند و تهاتر، پروژههای بزرگ شهر را به انجام برسانیم.
وی تصریح کرد: در حوزه تملکات نیز بزرگترین پروژه تملک شهرداری در میدان حضرت امام ره(ملک نجفی) در مراحل نهایی قرار دارد تا طرح مورد نظر شهرداری را در مرکز شهر اجرا کنیم.
صفاخلج با بیان اینکه هم اینک وضعیت برخی از خیابانها و میادین مرکزی ساوه زیبنده این شهر نیست، افزود: یکی از عوامل نازیبایی شهر، نصب بیش از حد تیرهای برق در معابر و خیابانهاست، لذا بر اساس تفاهمنامه با اداره برق حذف پایههای اضافی را در برنامه قرار داده ایم.
وی ادامه داد: همچنین با اختصاص ۱۰ میلیارد تومان، جمع آوری پایههای برق خیابانهای هلالی، انقلاب، فلاحت و عاشورا را با اجرای شبکه زیرزمینی با همکاری اداره برق شهرستان در دستور کار قرار دادهایم تا بتوانیم با انجام دیگر اقدامات از جمله بازپیرایی مبلمان شهری، تحولی در مرکز شهر ایجاد کنیم.
سرپرست شهرداری ساوه در ادامه گفت: یکی از دغدغههای نیروهای شهرداری در یک ماه اخیر پرداخت به موقع حقوق و مزایای آنان بود که علیرغم مشکلات مالی تلاش کردیم تا اعتبار مورد نیاز جهت پرداخت حقوق کارکنان و پیمانکاران تامین شود و ما توانستیم تمامی مطالبات را تا بهمن ماه تسویه و به روز پرداخت کنیم.
وی اظهار کرد: از سویی دیگر با پیگیری و مکاتبه با استاندار و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی موضوع سهم ساوه از محل ارزش افزوده را پیگیری کردیم و قول مساعد دادند موضوع را حل کنند.
صفاخلج تصریح کرد: طرح استقبال از بهار نیز به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای آغاز سال جدید در مناطق مختلف شهر آغاز شده است و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
وی افزود: هم اینک رنگ و اقلام مورد نیاز در این خصوص خریداری شده و با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، زیباسازی در محل هایی انجام می شود که در معرض آسیب نباشد.
صفاخلج در ادامه گفت: طرح نهضت آسفالت که از ابتدای سال آغاز شده هم با اقتدار ادامه دارد و توانستهایم در روزهای اخیر با پیگیریهای انجام شده ۷۵۰ تن قیر رایگان برای مناطق هدف جذب کنیم. همچنین ۸۰۰ تن قیر نیز خریداری شده که در مجموع اتفاقات خوبی در جهت اجرای طرح نهضت آسفالت در شهر رقم خواهد خورد و در تلاش هستیم قیر بیشتری جذب شود زیرا آسفالت یکی از نیازهای اولیه شهر است.
وی اظهار کرد: با مساعدت معاون عمرانی استانداری مرکزی مقرر شد کمیته فنی کمیسیون ماده ۵ که در گذشته در اراک دایر بود در شهر ساوه تشکیل شود.
وی گفت: رسیدگی به مناطق کم برخوردار با هدف ایجاد یک فضای عادلانهتر و اجرای عدالت ساختاری در کالبد شهر در همه پروژههای در دست اجرای شهرداری در نظر گرفته شده است و هم اینک پروژههایی مانند سالن چند منظوره ورزشی در محله حاشیه نشین عباس آباد با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.
وی ادامه داد: تمام اهتمام مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر ساوه تکمیل پروژههای نیمه تمام شهرداری و توجه به حوزه زیر ساختها و توسعه متوازن شهر بوده که آن را با جدیت دنبال میکنیم.
انتهای پیام
نظرات