• سه‌شنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۲:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402111006910
  • خبرنگار : 90067

بلینکن: وضعیت خاورمیانه خطرناک‌ترین از سال ۱۹۷۳ است/ اوکراین به عضویت ناتو درمی‌آید

بلینکن: وضعیت خاورمیانه خطرناک‌ترین از سال ۱۹۷۳ است/ اوکراین به عضویت ناتو درمی‌آید
تصویر آرشیوی است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت: وضعیت کنونی در خاورمیانه خطرناک‌ترین وضعیت حداقل از سال ۱۹۷۳ است. بسیار مهم است که توجه داشته باشیم که این یک زمان فوق‌العاده ناآرام در خاورمیانه است.

به گزارش ایسنا، بلینکن گفت: «من می‌توانم استدلال کنم که ما حداقل از سال ۱۹۷۳ (زمان "جنگ رمضان" یا "یوم کیپور" اعراب و رژیم صهیونیستی) تاکنون وضعیتی به خطرناکی وضعیتی که اکنون در سراسر منطقه با آن روبرو هستیم، ندیده‌ایم.»

به گزارش اسپوتنیک، وزیر امور خارجه آمریکا در همین حال در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در واشنگتن گفت: درهای ناتو به روی اوکراین باز است و این کشور به عضویت این ائتلاف نظامی در خواهد آمد.

بلینکن گفت: «من فکر می‌کنم روندی که ابتدا با فنلاند و اکنون با سوئد شاهد بودیم، نشان می‌دهد که درهای ناتو باز است، از جمله برای اوکراین که به عضویت ناتو در آید.»

در نتیجه اجلاس سران ناتو در ویلنیوس از ۱۱ تا ۱۲ ژوئیه، رهبران ناتو بر روی بسته‌ای از سه عنصر برای نزدیکتر کردن اوکراین به این ائتلاف توافق کردند. اولین عنصر ایجاد یک برنامه کمکی برای اوکراین است که انتقال آن به استانداردها، آموزش و دکترین ناتو را تسهیل می‌کند. عنصر دوم ایجاد شورای ناتو-اوکراین و سوم لغو برنامه اقدام عضویت برای اوکراین است که امکان کوتاه شدن روند الحاق این کشور را از دو مرحله به یک مرحله فراهم می‌کند. با این حال، ناتو هنوز برای اوکراین دعوت رسمی نکرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفته است که گسترش ناتو به اوکراین، تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی روسیه ایجاد می‌کند و مسکو وضعیت غیرمتعهد اوکراین را بسیار مهم می‌داند.

پوتین همچنین گفته که روسیه به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خود همواره در برابر عضویت اوکراین در ناتو ایستاده است، اما هرگز با آرزوهای این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا مخالفت نکرده است.

بلینکن در کنفرانس خبری با دبیرکل ناتو هم‌چنین گفت که شواهد فقدان بودجه اضافی برای اوکراین در میدان نبرد علیه روسیه دیده می‌شود.

وی گفت: بدون مجوز اضافی از سوی کنگره (برای تامین بودجه اوکراین) هر آنچه اوکراینی‌ها در میدان نبرد علیه روسیه به دست آورده‌اند در خطر خواهد بود. این امری حیاتی است که کنگره درخواست بودجه تکمیلی را که رئیس جمهور جو بایدن مطرح کرده است، تصویب کند.

دبیرکل ناتو هم در این نشست خبری گفت که حمایت از اوکراین فراتر از «خیریه» است و به عنوان «سرمایه گذاری در امنیت جهانی» عمل می‌کند.

استولتنبرگ گفت: حمایت از اوکراین یک خیریه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری برای امنیت خودمان است.

در ماه اکتبر، کاخ سفید از کنگره درخواست کمک مالی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از جمله بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای اوکراین کرد، اما قانونگذاران جمهوری‌خواه از تایید این درخواست بدون در نظر گرفتن اقدامات اساسی برای تقویت امنیت مرزی ایالات متحده خودداری کردند.

کشورهای غربی از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ به ارزش صدها میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha