یوسف یوسفی، ۹ بهمن در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد قانون هوای پاک در استان اجرایی شده است، در رابطه با نیروگاه شازند اظهار کرد: اورهال بخشی از نیروگاه را در فصل آلودگی هوا انجام دادیم و یک واحد دیگر نیز از ۱۸ بهمن به اورهال میرود.
یوسفی با اشاره به صدور ۶۱۷ اخطاریه برای صنایع آلاینده و پلمب ۳۷ واحد غیرمجاز آلاینده هوای اراک افزود: رشد بیش از ۱۰۰ درصدی در تعداد صنایع آلاینده داشتیم و صنایع بزرگ استان از جمله پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه و آلومینیوم سازی در این لیست قرار دارند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: از محل عوارض و مالیاتهای صنایع میشود کارهایی جهت کاهش آلودگی هوا انجام داد. شکایت از نیروگاه شازند در مراجع قضایی و پیگیری تعطیلی و انتقال نیروگاه از طریق ریاست سازمان محیط زیست در دستور کار بوده است.
وی با اشاره به وجود ۷ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهرهای اراک، ساوه، شازند و دلیجان گفت: در سال جاری تنها ۳ روز پاک و ۱۲۳ روز هوای ناسالم و بسیار ناسالم و خطرناک در اراک داشتیم و نسبت به سال گذشته ۶ روز افزایش روزهای ناسالم را تجربه کردیم.
یوسفی با بیان اینکه اراک تنها شهری است که آلاینده مسئول آن SO۲ است و علت اصلی این مهم، مازوت سوزی است، افزود: تا قبل از استفاده از مازوت در نیروگاه شازند، هیچ روزی آلاینده مسئول، SO۲ نبوده است و بعد از مازوت سوزی در بازه ۴۸ روزه (۲۰ آذر لغایت ۹ بهمن) تاکنون در ۳۱ روز، آلاینده مسئول SO۲ بوده که ۱۹ روز آن بالاتر از حد استاندارد بوده و نسبت به سال گذشته تعداد روزها افزایش داشته است.
امیر انصاری، رئیس گروه محیط زیست دانشگاه اراک نیز اظهار کرد: توان اکولوژیک استان، توان و پتانسیل صنعتی نبوده است و از گذشته تا الان شرایط بسیار حادتر شده است.
وی با بیان اینکه باید توجه ویژهای به استان در سطح کشور شود گفت: ایستگاههای سنجش آلودگی هوا ۲۰ سال از عمرشان گذشته و نیازمند دستگاههای بیشتر و به روزتری هستیم. در بعضی از موارد، استان مرکزی اولویت سازمان محیط زیست و سایر ارگانهای کشوری نیست.
رئیس گروه محیط زیست دانشگاه اراک افزود: انتظار داریم که حداقل تامین گاز نیروگاه شازند در اولویت قرار داده شود چراکه اراک از لحاظ اکولوژیکی وضعیت بدتری نسبت به سایر کلانشهرها دارد.
سیاوش آقاخانی، رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی نیز با اشاره به موقعیت خاص اراک نسبت به سایر کلانشهرها گفت: متاسفانه نیروگاه و صنایع شازند در بدترین مکان ممکن و در مسیر بادهای غالب به سمت اراک ساخته شده اند و مردم اراک به صورت مستقیم تحت تاثیر این صنایع قرار گرفتهاند و وقتی باد و باران میآید اثر مستقیم SO۲ بر هوای اراک را میبینیم طوری که در هیچ کلانشهر دیگری چنین شرایطی را نداریم.
آفاخانی با بیان اینکه بادهای شمال شرقی اراک نیز ریزگردهای تالاب میقان و آلومینیوم سازی را به همراه میآورد افزود: شهر اراک در مرز فروپاشی اکولوژیکی قرار گرفته است. متاسفانه آمار درستی در شبکه پایش آلودگی نداریم و هیچ سنجندهای در صنایع شهر وجود ندارد.
وی با اشاره تحت درمان بودن ۴۸۰ کودک مبتلا به سرطان در اراک گفت: کودکان مبتلا به سرطان شهر اراک هزینه تولید صنایع شازند را میدهند. نیروگاه حرارتی شازند علیرغم آمارهایی که میدهد تعهدات فراوانی داده که اجرایی نشده و با این صنعت باید به جد برخورد شود. این نیروگاه باید منتقل شود و پتانسیل خوبی در زمینه جایگزینی آن با نیروگاه بادی یا خورشیدی وجود دارد. جایگزین شدن نیروگاه شازند با نیروگاه سیکل ترکیبی اشتباهی استراتژیک است.
آقاخانی تصریح کرد: امسال رویه مازوت سوزی در کشور تغییر و شاخص اشتباه در این حوزه تعیین شد که باعث شد اراک تبدیل به اولین شهر مازوت سوز کشور شود. انتظاری که از مسئولین داریم این است که جلسات امروز به سمت یکسری پیشنهادات اجرایی برای حل این مشکل در اراک برود.
انتهای پیام
نظرات