• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1402110805759
  • خبرنگار : 71628

«بی‌اعتنایی ایران به انتقادهای غرب»؛ بازتاب پرتاب سه ماهواره ایرانی در رسانه‌های انگلیسی زبان

«بی‌اعتنایی ایران به انتقادهای غرب»؛ بازتاب پرتاب سه ماهواره ایرانی در رسانه‌های انگلیسی زبان

رسانه‌های انگلیسی زبان خارجی پرتاب هم‌زمان سه‌ماهواره ایرانی توسط یک ماهواره‌بر ساخت وزارت دفاع را مورد توجه قرار داده و برخی از آن‌ها این اقدام را که در فاصله کمی از پرتاب ماهواره «ثریا» انجام شد، بی‌اعتنایی ایران به انتقادهای غرب از پیشرفت‌های آن در حوزه هوافضا و موشکی دانستند.

به گزارش ایسنا،‌ ماهواره‌های «مهدا»، «کیهان ۲» و «هاتف۱» با ماهواره‌بر «سیمرغ» در آستانه دهه فجر و چهل‌وپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه رسانه‌های انگلیسی‌زبان خارجی قرار گرفت که در ادامه به مواردی از آن‌ها اشاره می‌شود.

خبرگزاری انگلیسی رویترز در این باره نوشت: ایران، یکشنبه(امروز)، برای اولین بار و به طور هم‌زمان، سه ماهواره را با ماهواره‌بر «سیمرغ» که تولید وزارت دفاع آن است، به فضا پرتاب کرد.

این خبرگزاری در ادامه، با استناد به گزارش‌های رسانه‌های داخلی ایران، به ویژگی‌های فنی این ماهواره‌ها و کاربرد آن‌ها نیز اشاره کرد.

ماهواره «مهدا»، یک ماهواره ۳۲ کیلوگرمی از سری ماهواره‌های سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران است که به منظور آزمایش زیرسامانه‌های توسعه‌یافته ماهواره‌ای طراحی و ساخته شده‌اند. ماموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر سیمرغ در تزریق چندگانه محموله‌های فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا است.

نانوماهواره «کیهان ۲»، از سری ماهواره‌های مکعبی شرکت صاایران وزارت دفاع است که با وزن کمتر از ۱۰ کیلوگرم است که برای اثبات فناوری موقعیت‌یابی فضاپایه طراحی و ساخته شده است و امکان تعیین موقعیت را به صورت بومی و مستقل از سامانه‌های موقعیت‌یابی جهانی، برای گیرنده‌های زمینی فراهم می‌کند.

در این ماهواره، از زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت به منظور نشانه‌روی پایدار و دقیق به سمت زمین، استفاده شده است.

نانوماهواره‌ «هاتف ۱» نیز، از سری ماهواره‌های مکعبی شرکت صاایران(صنایع الکترونیک وزارت دفاع) با وزن کمتر از ۱۰ کیلوگرم به منظور اثبات فناوری مخابرات باند باریک با کاربرد اینترنت اشیا است.

«بی‌اعتنایی ایران به انتقادهای غرب»؛ بازتاب پرتاب سه ماهواره ایرانی در رسانه‌های انگلیسی زبان
ماهواره «مهدا»

این ماهواره به عنوان نسخه آزمایشی اول از مجموعه ماهواره‌های منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی، به فضا پرتاب شده است.

ماهواره‌ بر «سیمرغ» که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است، ماهواره مهدا و دو نانوماهواره کیهان ۲ و هاتف ۱ را از پایگاه فضایی امام خمینی (ره) وزارت دفاع با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۱۰ کیلومتری زمین تزریق کرد.

این ماهواره‌ بر یک ماهواره‌ بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که در هفتمین پرتاب تحقیقاتی خود توانست با تزریق چندگانه ماهواره‌ها، دریچه‌ای جدید به روی پرتاب‌های فضایی کشور باز کند.این پرتاب با همکاری وزارت دفاع و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با موفقیت انجام شد.

رویترز افزون بر این، به پرتاب ماهواره «ثریا» با ماهواره‌بر «قائم» که ساخت صنایع هوافضای سپاه پاسداران ایران است نیز اشاره کرد. پرتاب این ماهواره با واکنش تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) همراه بود.

دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به واکنش کشورهای اروپایی به پرتاب ماهواره ثریا مطرح کرد: دستیابی به پیشرفت‌های علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا-فضا، حق مسلّم و مشروع جمهوری اسلامی ایران بوده و این‌گونه اظهارات مداخله جویانه که حاکی از نگرشهای خودمحورانه کشورهای یادشده نسبت به پیشرفت‌های ایران است، در عزم و اراده ملت ایران برای پیشرفت مستمر در حوزه علم و فناوری خللی ایجاد نخواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه نیز در این باره نوشت که ایران روز یکشنبه(امروز) به طور هم‌زمان سه ماهواره را به مدار زمین پرتاب کرد که حدود یک هفته پس از پرتاب ماهواره تحقیقاتی ثریا توسط سپاه پاسداران ایران و انتقادهای غرب از آن انجام شد.

در مطلب این خبرگزاری با اشاره به ویژگی‌های فنی ماهواره‌های پرتاب‌شده و پرتاب ماهواره تحقیقاتی ثریا آمده است: دولت‌های غربی، از جمله آمریکا بارها درباره پرتاب این ماهواره‌ها به ایران هشدار داده و گفته‌اند از فناوری به کار رفته در پرتاب این ماهواره‌ها در موشک‌های بالستیک نیز، به ویژه آن‌ها که برای حمل یک کلاهک هسته‌ای طراحی می‌شوند نیز استفاده می‌شود.

خبرگزاری فرانسه افزود که ایران در پاسخ می‌گوید به دنبال تسلیحات اتمی نیست و پرتاب ماهواره‌ها و ماهواره‌برهای آن، صرفا، اهداف غیرنظامی و دفاعی را دنبال می‌کنند.

شبکه فرانس‌۲۴ نیز مطلب خبرگزاری فرانسه را درباره پرتاب این سه ماهواره ساخت ایران بازنشر داد.

«بی‌اعتنایی ایران به انتقادهای غرب»؛ بازتاب پرتاب سه ماهواره ایرانی در رسانه‌های انگلیسی زبان
نانوماهواره «کیهان۲»

روزنامه آمریکایی نیویورک پست درباره این دستاورد تازه صنایع هوافضای ایران نوشت: ایران، یکشنبه، سه ماهواره را به طور موفقیت‌آمیز به فضا پرتاب کرد و این آخرین رویداد برنامه‌ای است که غرب می‌گوید موشک‌های بالستیک تهران را ارتقا می‌دهد.

نیویورک پست با اشاره به پرتاب این سه ماهواره با ماهوراه‌بر سیمرغ نوشت: این پرتاب در میان دامن‌گیر شدن تنش‌ها در خاورمیانه در پی جنگ ادامه‌دار اسراییل علیه حماس در نوار غزه انجام شده است.

این روزنامه با استناد به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره پرتاب این سه ماهواره،‌ به زمان و محل انجام شدن آن نیز اشاره کرده و نوشت: این ماهواره‌ها، شبانه و در پایگاه فضایی امام‌ خمینی در استان سمنان به مدار زمین پرتاب شدند.

نیویورک پست در ادامه با اشاره به ویژگی‌های فنی این سه ماهواره و کاربرد آن‌ها نوشت: ارزیابی تهدید جهانی جامعه اطلاعاتی آمریکا در سال ۲۰۲۳ می‌گوید تولید وارتقای ماهواره‌برها بازه زمانی لازم برای تولید موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را برای ایران کوتاه‌تر می‌کند، چراکه فناوری یکسانی در آن‌ها به کار می‌رود.

این در حالی است ایران می‌گوید، به رغم برخی تفاسیر خودسرانه برخاسته از تمایلات یکجانبه‌گرایانه برخی طرف‌ها، وفق مقررات بین‌المللی، محدودیتی در خصوص فعالیت‌های علمی و کاربردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحقیقات فضایی وجود ندارد و بر این اساس کشورمان تحمیل چنین رویکردهای نامتعارفی را کاملا مردود شمرده و با قاطعیت رد می‌کند.

ایران طبق موازین و مقررات بین‌المللی و در راستای تحقق حقوق خود به ویژه حق توسعه و پیشرفت، استفاده از فناوری‌های صلح آمیز در مسیر توسعه علمی - تحقیقاتی را برای خود مفروض و محفوظ دانسته و در این مسیر منتظر نظرات برخی کشورها که در صدد تحمیل آرا و اقدامات یکجانبه خود بر دیگران هستند، نخواهد بود.

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نیز پرتاب این سه‌ماهواره توسط ایران را «گامی رو به جلو در برنامه موشکی» تلقی کرده و نوشت: این اولین پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره توسط ایران توسط ماهواره‌بر سیمرغ است.

این روزنامه در ادامه، به ویژگی‌های فنی این سه ماهواره، همچنین به انتقاد اخیر تروئیکای اروپا از پرتاب ماهواره ثریا در چند روز گذشته اشاره کرد.

افزون بر این، روزنامه میل آنلاین درباره این دستاورد تازه تحقیقاتی و دفاعی ایران  نوشت: ایران سه ماهواره را به فضا پرتاب کرد که بخشی از برنامه مورد انتقاد غرب در میان تشدید تنش‌ها در منطقه محسوب می‌شود.

شبکه ترکیه‌ای تی‌آرتی با تیتر «ایران در میان تنش‌ها سه ماهواره را با ماهواره‌بر سیمرغ به فضا پرتاب کرد»، در این باره  نوشت: «مهدا» یک ماهواره تحقیقاتی توصیف شده است، در حالی که «کیهان» و «هاتف» نانوماهواره‌هایی هستند که بر موقعیت‌یابی جهانی و فناوری مخابراتی متمرکز هستند.

«بی‌اعتنایی ایران به انتقادهای غرب»؛ بازتاب پرتاب سه ماهواره ایرانی در رسانه‌های انگلیسی زبان
ماهواره «هاتف‌۱»

روزنامه اماراتی نشنال نیز در این باره نوشت: ایران روز یکشنبه، به طور موفقیت‌آمیز، سه ماهواره را به فضا پرتاب کرد که آخرین رویداد برنامه ماهواره‌ای آن به شمار می‌رود؛ غرب این برنامه را بخشی از تلاش‌های بی‌وقف ایران برای توسعه موشک‌های بالستیک دوربرد می‌داند.

روزنامه مالزیایی مالای میل نیز اشاره کرد: ایران به طور هم‌زمان، سه ماهواره را به فضا پرتاب کرد.

این روزنامه در ادامه، به ویژگی‌های فنی و کاربرد این ماهواره، همچنین پرتاب آن‌ها توسط ماهواره‌بر سیمرغ اشاره کرد.

شبکه چینی سی‌جی‌تی‌ان نیز در این باره نوشت: ایران به طور موفقیت‌آمیز و هم‌زمان سه ماهواره را توسط ماهواره‌بر سیمرغ به فضا پرتاب کرد. این ماهواره‌بر ساخت وزارت دفاع ایران است.

پرتاب این ماهواره همچنین مورد توجه رسانه‌های مطرح صهیونیستی قرار گرفت.

روزنامه تایمز اسراییل در این باره نوشت: ایران در عین انتقاد غرب از برنامه موشکی آن، سه ماهواره را باهم به مدار زمین پرتاب کرد.

این روزنامه با اشاره به پرتاب ماهواره ثریا در چند روز گذشته، نوشت: این پرتاب، اولین مورد از پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره توسط موشک دو مرحله‌ای سیمرغ است که یک هفته پس از محکوم کردن پرتاب جداگانه‌ای توسط غرب در میان نگرانی آن از استفاده همین فناوری در موشک‌های دارای قابلیت مواد هسته‌ای انجام شد.

شبکه صهیونیستی آی‌۲۴ نیز با تیتر «ایران به طور هم‌زمان سه ماهواره را به مدار زمین فرستاد»، در مطلبی با استناد به گزارش رسانه‌های داخل ایران، به ویژگی‌های این ماهواره‌ها و ماهواره‌بر سیمرغ و نگرانی غرب از پرتاب ماهواره‌ها توسط ایران پرداخت.

همچنین،‌ روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت با تیتر «ایران به طور هم‌زمان سه ماهواره پرتاب کرد»، در این باره نوشت: این پرتاب‌ها نگرانی کشورهای اروپایی را به دنبال دارد که می‌گویند ممکن است از پیشرفت‌ها در این فناوری در سامانه‌های موشک‌های بالستیک استفاده شود؛ ایران این نگرانی‌ها را بی‌مورد دانسته و مدعی است که پیشرفت در حوزه فناوری، حق این کشور است.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز با اشاره به پرتاب «هم‌زمان» این سه ماهوراه توسط ماهوراه‌بر سیمرغ،‌ ویژگی‌های فنی و کاربرد آن‌ها نوشت: ایران در پاسخ به انتقاد کشورهای اروپایی از پرتاب ماهواره‌ ثریا گفته بود پیشرفت‌های فناوری در حوزه هوافضا، حق مسلم این کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha