امیر شهریاری - عضو اتاق بازرگانی ایران - در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بحرانهای سیاسی و امنیتی اخیر در داخل کشور و برخی کشورهای منطقه طی یکماه گذشته و تاثیر آن بر نوسانات بازار ارز اظهار کرد: قطعا تنشهای اخیر همچون انفجار تروریستی کرمان، بمباران یمن، حمله سپاه به مقر تروریستها در پاکستان و درگیریهای نظامی در عراق و سوریه را میتوان کبریت اصلی ایجاد تنش و نوسان در بازار ارز دانست که باعث شد قیمت دلار طی روزهای اخیر دچار افزایش نزدیک به ۹ درصدی شود.
وی افزود: از سوی دیگر اتفاقات و درگیریهای منطقه طی روزهای اخیر دلیلی بود که بانک مرکزی یا همان بازارساز به نوعی با سیگنال تمایل شدید بازار به افزایش قیمت ارز مواجه شود و کمی از روند تثبیت و آرامش بازار را از دست بدهد. البته بانک مرکزی با تدابیر لازم میتواند ولع بازار ارز را به خوبی کنترل کند و این بار هم نوسانات ارزی را با تکیه بر منابع موجود پشت سر بگذارد.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه بانک مرکزی میتواند بدون ارزپاشی و با روش جدید از منابع خود بازار با برای مدیریت آن استفاده کند، گفت: بانک مرکزی تاکنون با همین شیوه توانسته بازار ارز را بر خلاف سنوات گذشته که جهش های قیمتی فراوانی را شاهد بودیم، کنترل کند. بیتردید در صورت کاهش درگیریها و سوابق قبلی قیمت دلار دوباره به همان کانال قبلی باز خواهد گشت و بعید به نظر می رسد وضعیت ارز تا پایان سال با جهش یا افزایش خاصی روبرو شود.
شهریاری با اشاره به تاثیر مثبت دیپلماسی ارزی بانک مرکزی گفت: با وجود تحریمهای ظالمانه آمریکا و غرب علیه ایران شاهد هستیم که بانک مرکزی روند دیپلماسی بین المللی برای آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده و مبادلات تجاری را در دستور کار دارد که مطمئنا با به ثمر نشستن تدریجی این اقدامات، انضباط ارزی بیشتری در کشور حکمفرما خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات