• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402110805406
  • خبرنگار : 71588

لیبی: تصمیم دادگاه لاهه درباره اسرائیل و غزه عادلانه بود

لیبی: تصمیم دادگاه لاهه درباره اسرائیل و غزه عادلانه بود

وزیر دادگستری دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فتحی پاشاغا اعلام کرد که تصمیم دادگاه لاهه درخصوص اوضاع غزه و رژیم صهیونیستی عادلانه است اما اگر تمامی طرف‌ها به آن پایبند نباشند، فایده‌ای نخواهد داشت.

به گزارش ایسنا، خالد مسعود، وزیر دادگستری دولت وفاق ملی لیبی در گفت‌وگو با خبرگزاری «نووستی» روسیه گفت که برای تحقق تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی ضروری است که این تصمیمات از حمایت جامعه جهانی برخوردار باشد.

وی در ادامه افزود: «ما تصمیم دادگاه لاهه را که آن را برای ملت فلسطین عادلانه می‌دانیم به چالش نمی‌کشیم اما اگر این تصمیمات وارد مرحله اجرایی نشوند و تمامی طرف‌ها به آنها احترام نگذارند چه فایده‌ای دارد.»

خالد مسعود همچنین تصریح کرد لیبی که به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی پیوست موضع افتخارآمیز و شرافتمندانه‌ای اتخاذ کرد.

این مقام لیبیایی خواستار اتخاذ موضعی صادقانه و مستحکم از سوی کشورهای عربی شد و گفت چنین موضعی می‌تواند پاسخ مناسب به تجاوزات باشد.

پیشتر محمد تکاله، رئیس شورای عالی لیبی ضمن اعلام حمایت خود از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه بین‌المللی دادگستری تاکید کرده بود باید تیمی از کارشناسان حقوقی برای آماده‌سازی پرونده‌های قانونی لازم جهت افزایش شانس موفقیت این شکایت و تلاش برای سوق دادن کشورهای عربی و اسلامی به اقدام مشترک درخصوص این موضوع تعیین شود.

تکاله از اعضای شورای ریاستی و دولت وحدت ملی خواسته بود تا از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی حمایت کنند.

آفریقای جنوبی با این اتهام که رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامی‌ خود در نوار غزه، کنوانسیون منع نسل‌کشی مورخ ۱۹۴۸ را نقض کرده است، در روز ۲۹ دسامبر شکایتی را علیه این رژیم در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح کرد.

دیوان دادگستری بین‌المللی روز جمعه رای خود را درخصوص «اقدامات اضطراری و موقت» برای تعلیق فعالیت‌های نظامی رژیم صهیونیستی در غزه اعلام کرد. این دادگاه در این حکم صلاحیت خود را برای رسیدگی به این پرونده تایید کرد و از رژیم صهیونیستی خواست برای جلوگیری از نسل‌کشی اقدام کند.

این دیوان هنوز درباره محور اصلی پرونده شکایت آفریقای جنوبی – اینکه در نوار غزه نسل‌کشی اتفاق افتاده است – رای نداده است. حکم اخیر این دیوان علیه رژیم صهیونیستی با استقبال گسترده کشورهای مختلف مواجه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha