• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402110805352
  • خبرنگار : 50649

رئیس اتاق بازرگانی فارس:

سقف بازپرداخت حقوق دولتی معادن متناسب با توانمندی‌ استان‌ها نیست

سقف بازپرداخت حقوق دولتی معادن متناسب با توانمندی‌ استان‌ها نیست

ایسنا/فارس رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه عدم بازپرداخت حقوق معادن به استان باعث کاهش انگیزه فعالیت معادن استان خواهد شد، گفت: تعیین سقف برای بازپرداخت حقوق دولتی معادن برای استان‌ها متناسب با توانمندی‌های معدنی استان‌ها نبوده و استان‌های معدن‌خیز نسبت به میزان حقوق دولتی پرداختی، بازپرداختی کمتری دارند.

هفتاد و پنجمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با یک پیش از دستور ارائه گزارش وضعیت اجرای مصوبات در خصوص شهرک‌های صنفی استان توسط دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری و ارائه گزارش اقدامات توسط شهرداری شیراز و سه دستور جلسه اعتراض به نحوه تخصیص حقوق دولتی معادن به استان‌ها، راه‌اندازی میز نهال و بذر در استان و تفویض اختیار صدور مجوز صادرات محصولات جنگلی و مرتعی به استان فارس امروز، ۸ بهمن‌ماه در شیراز برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در این نشست گفت: در حال حاضر شهرک‌های صنفی استان مستقر در شهر شیراز از جمله شهرک‌های ضایعات‌فروشان، سنگ، آهن‌فروشان، تیرچه و بلوک، دیزل و بنکداران شهید منتظری با مشکلاتی برای فعالیت روبه‌رو هستند که رفع این مشکلات بنا به درخواست فعالان اقتصادی هر بخش و مصوبه قبلی آن‌ها در شورای گفت‌وگوی، برای تعیین تکلیف نهایی در این جلسه با حضور متولیان و فعالان بخش دولتی و خصوصی مطرح می‌شود.

محمدصادق حمیدیان با بیان اینکه برای رفع مشکلات این شهرک‌ها تاکنون جلسات متعدد و مکاتبات در سطح استانی و ملی توسط بخش دولتی استان انجام شده است، افزود: در حال حاضر شهرک سنگ با مشکلاتی از جمله تامین برق و آب و تامین مالی روبه‌رو است که به منظور ایجاد زیرساخت‌های مذکور هیئت مدیره شهرک سنگ ضمن تعیین شرکت پیمانکاری، این موضوع را پیگیری کرده‌اند که در یکی از بخش‌های دولتی بدون پاسخ مانده است.

وی اظهار کرد: شهرک ضایعات‌فروشان نیز با مسائل و مشکلاتی مانند مالکیت اراضی، جابه‌جایی مکانی شهرک از محدوده شهری، اخذ تسهیلات و اجرای زیرساخت‌هایی از جمله سطح شیب‌دار(رمپ) ورودی کارگاه‌های مستقر در این شهرک مواجه هستند.

حمیدیان اضافه کرد: همچنین شهرک آهن نیز مشکلاتی از جمله تغییر کارری اراضی ۵۰ هکتاری ورودی شهرک، شهرک تیرچه بلوک عدم اجرای مفاد تفاهم نامه منعقده با شهرداری شیراز مبنی بر ارائه خدمات به این شهرک و شهرک دیزل و بنکداران شهید منتظری هم موارد زیرساختی را به عنوان مهمترین مشکلات خود عنوان کردند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: برای رفع مشکلات این شهرک‌ها جلساتی در استانداری فارس تشکیل و موارد قابل حل در استان پیگیری شده و بخشی از مشکلات نیز در سطح ملی در دست اقدام است که هرچه زوتر فعال شدن این شهرک‌ها اولویت استان است.

حمیدیان در خصوص دستور جلسه اعتراض به نحوه تخصیص حقوق دولتی معادن به استان‌ها نیز گفت: این حقوق مطابق با قانون باید صرف مخارج معادن و راهداری و جاده‌سازی شود که عملاً در سایر بخش‌ها هزینه شده است و موضوع عدم بازپرداخت حقوق معادن به استان باعث کاهش انگیزه فعالیت معادن استان خواهد شد.

وی تصریح کرد: تعیین سقف برای بازپرداخت حقوق دولتی معادن برای استان‌ها متناسب با توانمندی‌های معدنی استان‌ها نبوده و استان‌های معدن‌خیز نسبت به میزان حقوق دولتی پرداختی، بازپرداختی کمتری دارند.

حمیدیان افزود: پیشنهاد مشخص ما در این زمینه این است که حذف سقف تعیین شده برای بازپرداخت حقوق دولتی معادن به استان‌ها و تخصیص کامل آن به اعتبارات استانی برای ایجاد زیرساخت و رفاه توسعه شهرستان با اولویت‌بخشی به منطقه‌ای که معدن در آن واقع شده است.

در هفتاد و پنجمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی فارس موارد زیر مصوب شد:

۱. جلسه‌ای با حضور معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، معاونت امور عمرانی، شهرداری، راه و شهرسازی و بانک شهر برگزار شود و روش تأمین مالی برای شهرک سنگ مشخص کنند.

۲. طی جلسه با شرکت شهرک‌های صنعتی استان پروانه بهره برداری واحدهای مستقر در شهرک سنگ صادر شود.

۳. دفتر شوراهای استانداری جدول زمان‌بندی برای جابه‌جایی شهرک تیرچه و بلوک را ارائه کند.

۴. دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری ظرف مدت دو هفته گزارش کامل از اجرای مصوبات مربوط به شهرک‌های صنفی را تهیه و ارائه کند.

۵. طی مکاتبه با نمایندگان استان فارس موضوع تخصیص حقوق دولتی معادن به استان‌ها و تغییر سقف تخصیص حقوق معادن در بودجه سال ۱۴۰۳ درخواست شود.

۶. در جلسه شورای معادن استان مصوب شود تا ۲۰ درصد از سهم حقوق دولتی معادن که متعلق به این شوراست برای توسعه و عمران به همان منطقه بخشیده شود و در صورت هزینه نیز مشخص شود.

۷. تشکیل میز نهال، بذر و اندام‌های تکثیری با حضور سازمان جهاد کشاورزی فارس و دبیری  انجمن صنفی کارفرمایی نهال استان مصوب شد.

۸. استانداری فارس طی مکاتبه با وزارت جهاد کشاورزی تفویض اختیار صدور مجوز صادرات محصولات جنگلی و مرتعی به استان درخواست کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha