• شنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402110704449
  • خبرنگار : 50570

یک کارشناس مذهبی:

زنان با الگوگیری از حضرت زینب(س) بیان‌کننده حقانیت در جامعه باشند

زنان با الگوگیری از حضرت زینب(س) بیان‌کننده حقانیت در جامعه باشند

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس مذهبی گفت: حضرت زینب(س) شخصیت علمی داشتند و مدرس مفاهیم علمی و تفسیر قرآن به زنان جامعه خود بودند، حضور ایشان در این جایگاه نشان می‌دهد که زنان باید با پیروی از ایشان بیان‌کننده مفاهیم علمی و حقانیت در جامعه باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خصوصیات برجسته حضرت زینب (س)، اظهارکرد: حضرت زینب(س) دارای صفات و ویژگی‌های شناخته شده‌ای هستند و در روایات به این صفات اشاره شده است که‌ می‌تواند الهام‌بخش زنان و دختران در جامعه قرارگیرد.

وی ادامه داد: یکی از این صفات بارز که به ایشان نسبت داده شده است و به آن شناخته شده‌اند ویژگی و صفت عقیله بنی‌هاشم به معنای زن عاقل است که در اسلام بارها به مسئله عقل و عقلانیت توجه شده است.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: بهره بردن از عقلانیت و منطق آن چیزی است که به وسیله آن می‌توانیم به عبادت خداوند بپردازیم و به درجات بالایی از بهشت دست پیدا کنیم؛ باید در زندگی با الگوگیری از این صفت حضرت زینب(س) به دنبال خردورزی و منطق باشیم و از دوراندیشی حضرت زینب(س) استفاده کنیم.

دین اسلام بر پایه عقلانیت و منطق استوار شده است

ابراهیمی خاطرنشان کرد: ممکن ‌است برخی دچار شبهه شوند که دین روشی است که هر چیزی که گفته شده را باید عمل کنیم، در صورتی که دین اسلام و یا ادیان دیگر بر پایه عقلانیت و منطق استوار شده است و باید این موارد را در خودمان پرورش دهیم و با براهین عقلی و منطقی به دنبال اثبات خداوند باشیم.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه با پیروی از عقلانیت می‌توانیم دین خودمان را کامل کنیم، گفت: با حرکت کردن در مسیر عقل و عقلانیت می‌توان فرد دیندارتری باشیم و دین‌مان راکامل کنیم همانند حضرت زینب(س) که در این مسیر استوار بودند باید سعی کنیم پیروی کردن از این رفتار و شخصیت حضرت زینب(س) در صحبت و رفتار خود شرط منطق وعقلانیت را که برگرفته از دین الهی است را دنبال کنیم؛ در روایاتی امام حسین(ع) می‌فرمایند «با پیروی کردن در مسیر حق عقلانیت کامل می‌شود».

وی در خصوص راستگویی حضرت زینب(س) و اینکه ایشان به صدیقه کبری شناخته شده هستند، گفت: حضرت زینب(س) دارای صفت زندگی‌ساز صداقت بودند که به این دلیل به صدیقه کبری مشهور هستند، زنان و دختران با الگوگیری از این صفت بارز می‌توانند افراد راستگو و مورد اعتماد نزد دیگران باشند.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: در زندگی اجتماعی یا خانوادگی افرادی محبوب هستند که از این صفت پیروی کنند و آن را الگوی خود قرار دهند، برخلاف افرادی که با پیروی نکردن از صداقت جایگاهی در جامعه ندارند؛ این خصوصیت در رفتار و صحبت  حضرت زینب(س) کاملا مشهود بود و ایشان پیرو صداقت حضرت زهرا(س) بودند.

ابراهیمی با اشاره به پاکدامنی و حیاء حضرت زینب(س) بیان کرد: حضرت زینب کبری به عفیفه و پاکدامنی معروف و شناخته شده هستند که یکی از صفات درس‌آموز برای زنان است، ایشان در زندگی خود همیشه حیاء داشتند و با رعایت پاکدامنی و عفت الگویی کامل محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: عبادت‌های خالصانه اهل بیت(ع) کاملا روشن و واضح است، حضرت زینب(س) نیز شامل این ویژگی هستند و همیشه علاوه بر واجبات به دنبال انجام مستحبات بودند تا به حلقه آرامش وصل شوند و با خداوند ارتباط برقرار کنند، در واقع با این ارتباط است که می‌توان به درستی به وظایف فردی و اجتماعی عمل کرد.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: حضرت زینب(س) شخصیت علمی داشتند و ایشان مدرس مفاهیم علمی و تفسیر قرآن به زنان جامعه خود بودند، حضور حضرت در این جایگاه نشان می‌دهد که زنان باید با پیروی از ایشان بیان‌کننده مفاهیم علمی و حقانیت در جامعه باشند.

حضرت زینب(س) در تمام برهه‌های زندگی از حق مظلوم دفاع می‌کردند

ابراهیمی با اشاره به نقش مهم حضرت زینب(س) در انتقال مفاهیم و پیام کربلا گفت: ایشان ولایت مدار بودند و در تمام برهه‌های حساس زندگی از حق و مظلوم دفاع می‌کردند. حضرت زینب(س) تکمیل‌کننده نهضت امام حسین(ع) هستند همانطور که گفته شده کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود؛ ایشان توانستند به درستی پیام قیام امام حسین(ع) را بازگو کنند و این موضوع نشان می‌دهد که زنان می‌توانند به چنین صفتی دست یابند.

وی افزود: زنان باید در جامعه حق را مطالبه کنند و مدافع مظلوم باشند و در برابر  ظالم ایستادگی کنند؛ همچنین همه ما باید در زندگی به دنبال پیروی از شخصیت فرهنگی، علمی و خصوصیات والای انسانی حضرت زینب(س) مانند عفت، حیاء، صداقت، عبادت و عقلانیت باشیم تا مورد شفاعت اهل بیت(ع) قرار گیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha