• پنجشنبه / ۵ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402110503636
  • خبرنگار : 50081

یک کارشناس مذهبی:

به تأسی از حضرت علی(ع)،فرزندان خود را برای آینده تربیت کنیم

به تأسی از حضرت علی(ع)،فرزندان خود را برای آینده تربیت کنیم

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام علی (ع) سفارش کردند که «فرزندان خود را متناسب با زمان آینده تربیت کنید نه آنچه در گذشته رخ داده است» و این ملاحظه امیرالمومنین(ع) است که والدین هم باید آن را سرمشق خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید مهدی ذاکری در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر، اظهار کرد: حضرت علی(ع) پس از شهادت حضرت فاطمه زهرا(ع) ازدواج‌های متعدد دیگری هم داشتند که به توصیه ایشان اتفاق افتاد. حضرت فاطمه زهرا(س) در بستر بیماری به حضرت علی(ع) سفارش کردند که بعد از من ازدواج کنید. حتی در بعضی از روایت‌ها هم آمده که ایشان به امام علی(ع) پیشنهاد دادند که با چه کسی ازدواج کنند.

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید مهمترین ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه(س) بود که ازدواج بسیار به‌جایی بود، زیرا در روایتی بیان شده که اگر این ازدواج اتفاق نمی‌افتاد، هیچ فردی هم‌کفو و هم‌شأن حضرت فاطمه زهرا(س) نیز پیدا نمی‌شد.  

این کارشناس مذهبی افزود: از مجموع ازدواج‌هایی که حضرت علی(ع) انجام دادند، خداوند فرزندان زیادی را روزی حضرت کرد که از حضرت فاطمه زهرا(س) امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و ام‌کلثوم را داشتند. اما اگر بخواهیم نحوه تعامل و رفتار پدرانه امیرالمومنین علی(ع) را با این ۴ فرد مطرح کنیم بحث‌های زیادی وجود دارد و می‌توانیم این موضوع را به سایر فرزندان حضرت  تسری دهیم.

وی با اشاره به اینکه گستره فرزندان امیرالمومنین علی(ع) منحصر به امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و ام‌کلثوم نیست بلکه یک گستره بسیار وسیعی را دربرمی‌گیرد، بیان کرد: ما چگونه می‌توانیم رابطه‌ خوب پدر و فرزندی مانند حضرت علی(ع) را داشته باشیم باید گفت که در این خصوص خرده روایت‌ها و نقل قول‌هایی وجود دارد که در طول تاریخ به دست ما رسیده است. بخشی از این روایت‌ها را می‌توان در کتاب «نهج البلاغه» جست‌وجو کرد.

ذاکری تصریح کرد: کتاب «نهج البلاغه» دارای سه بخش خطبه‌ها، نامه‌ها و کلمات قصار است که حضرت علی(ع) در نامه‌ای پدرانه و حکیمانه به امام حسن مجتبی(ع) که فرزند بزرگتر ایشان بودند، توصیه‌ها و نصایحی را بیان کردند که بخشی از آن این‌گونه است «حسن جان؛ من در میان امت‌های گذشته نبودم اما آن قدر در جمع اقوام و گروه‌های مختلف بودم و علل پیشرفت، ترقی، انحطاط و شکست آن‌ها را بررسی کردم که گویی من مانند یکی از آن اقوام شده‌ام ...». این امر بیانگر آن است که امیرالمومنین علی(ع) برای تربیت فرزندان خود توجه عام و گسترده‌ای داشتند.

وی اضافه کرد: این نوع تربیت حضرت علی(ع) به عنوان یک پدر نمونه در طول تاریخ یک درس بزرگ به ما می‌دهد که برای تربیت فرزندان ولایی، امام زمانی، انقلابی، اسلامی و مومنانه باید تلاش کرد و مانند امام علی(ع) اهل مطالعه بود تا بدانیم چگونه با فرزندان خود رفتار کنیم و در مواجهه با رفتارهای مثبت و منفی فرزند چه نوع رفتاری را به کار گیریم.

حضرت علی (ع) زمینه و بستر تربیت الهی فرزندان خود را فراهم کردند

این کارشناس مذهبی در خصوص شیوه‌های تربیتی از دیدگاه حضرت علی(ع)، عنوان کرد: امیرالمومنین علی(ع) اهل بررسی، تحقیق و جست‌وجو بودند و خود را به اسباب تربیت مسلح می‌کردند. ما اعتقاد داریم که تربیت کننده اصلی خداوند است و ما تنها می‌توانیم زمینه‌ساز و بسترساز تربیت فرزندان باشیم. بنابراین حضرت علی(ع) به عنوان یک پدر زمینه و بستر تربیت الهی فرزندان خود را فراهم کرده  و در اختیار آن‌ها قرار می‌دادند.

ذاکری خاطرنشان کرد: در حدیثی از امیرالمومنین علی(ع) آمده است که می‌فرمایند « فرزندان‌تان را به انجام آداب خودتان وا ندارید، زیرا آنان برای زمانی، غیر از زمان شما آفریده شده‌اند». بنابراین فرزندان را باید به‌روز تربیت کنیم و این نیست که اصول اسلامی و روانشناسی که لامتغیر است و در طول تاریخ و اعصار وجود داشته، تغییر دهیم بلکه باید روش‌ها، ابزار و قالب‌ها را متناسب با شرایط روز جامعه تغییر دهیم. همچنان که امام علی (ع) سفارش کردند که «فرزندان خود را متناسب با زمان آینده تربیت کنید نه آنچه در گذشته رخ داده است» و این ملاحظه امیرالمومنین(ع) است که والدین هم باید آن را سرمشق خود قرار دهند.

انتهای پیام     

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha