• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۲۰:۱۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402110403450
  • خبرنگار : 50210

بی‌توجهی به واحدهای تحقیق و توسعه عامل از دست رفتن بازار تجارت جهانی

بی‌توجهی به واحدهای تحقیق و توسعه عامل از دست رفتن بازار تجارت جهانی

ایسنا/مرکزی مدیر کل صمت استان مرکزی گفت: بی توجهی به واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی و صنعتی باعث از دست رفتن بازار تجارت جهانی می‌شود.

علی جودکی امروز، چهارم بهمن ۱۴۰۲ در آیین تجلیل از واحدهای صنعتی برتر تحقیق و توسعه استان مرکزی بیان کرد: رشد تکنولوژی در دنیا فزاینده شده است و این رشد فزاینده کار در حوزه تحقیق و توسعه را شتاب بخشیده است.

وی افزود: امروزه اگر صنایع در حوزه‌های تحقیقاتی و پژوهشی به درستی عمل نکنند ممکن است فردا بازار مناسبی از تجارت دنیا را در اختیار نداشته باشند و همین امر اهمیت تحقیق و توسعه را بیش از گذشته نشان می‌دهد.

جودکی با اشاره به ارزیابی بخش‌های تحقیق و توسعه در بخش صنعت و معدن، گفت: از مجموع واحدهای متقاضی برای حضور در این رویداد، ۱۲ واحد به عنوان واحدهای برتر تحقیق و توسعه شناسایی شدند.

وی بیان کرد: سال گذشته موفق به برگزاری این آیین نشدیم. امروز در کنار تجلیل از ۱۲ واحد برتر در سال ۱۴۰۲، برگزیدگان سال گذشته نیز مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفوی عضو هیات علمی دانشگاه اراک، نیز اظهار کرد: خوشبختانه شرایط خوبی را در صنایع شاهدیم. واحدهای تحقیق و توسعه به واسطه حضور جوانان مستعد و پیگیر مشغول به فعالیت هستند و به پلی ارتباطی بین صنعت و دانش تبدیل شده‌اند و پیشنهاداتی خوبی را از این جوانان دریافت می‌کنیم.

مصطفوی با بیان اینکه تحقیق و توسعه را نمی‌توان فقط معادل تکنولوژی تعریف کرد، گفت: اگر مدیریت یک صنعت، به واحد تحقیق و توسعه اعتقاد راسخ داشته باشد و از جوانان ایده‌ها را بپذیرد، قطعا می‌تواند نتایج مطلوب را حاصل کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه اراک تصریح کرد: توسعه اقتصادی و صنعتی در هر واحد، سیاست‌های خاص خود را می‌طلبد و اگر زنجیره تولید به سمت توسعه حرکت نکند، قطعا توسعه اقتصادی را نمی‌توان لمس کرد و در سیاست گذاری توسعه صنعتی و اقتصادی نیازمند طرح مدون هستیم.

در این آیین ناصر بیکی رییس اتاق بازرگانی اراک، با اشاره به اینکه تحقیق و توسعه کار خلاقانه است که در یک چارچوب سیستماتیک شکل پیدا می‌کند، افزود: از سال ۱۶۹۰ برای اولین بار در جهان موضوع تحقیق و توسعه در شرکت‌های پیشرفته جهان مطرح شد.

وی تصریح کرد: تحقیق و توسعه عموما به فعالیت‌های نوآورانه می پردازد و به دنبال ارتقای کیفیت تولیدات و محصولات جدید است.

بیکی با بیان اینکه هرگونه افزایش تولید و بهره وری و ارتقای کیفیت و کشف نیازها، از اهداف راه‌اندازی مراکز تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی به شمار می‌رود، افزود: در کشورهای پیشرفته هدف نهایی این است که تحقیق و توسعه برای بهبود کسب و کار به محیط کار منتقل شود و بدیهی است که تحقیق و توسعه ارتباط تنگاتنگی با نوآوری دارد.

وی با تاکید بر اینکه نوآوری یک پدیده ناگهانی نیست، گفت: نوآوری برنامه می‌خواهد و این برنامه در واقع، تحقیق و توسعه است و کشورهای بزرگ در این راستا هزینه‌های بسیاری می‌کنند. سالانه در جهان ۱.۷ تریلیون دلار برای تحقیق و توسعه هزینه می‌شود و امریکا و چین در صدر این کشورها قرار دارند.

رییس اتاق بازرگانی اراک گفت: اتاق در شورای پژوهش برای ایجاد بستر علمی در دل اقتصاد، صنعت، کشاورزی و معدن تلاش دارد و به فکر بورسیه تحصیلی دانشجویان هستیم، همچنین به دنبال افتتاح مدرسه کسب و کار هستیم تا تحقیق و توسعه شکل بهتری به خود گیرد و آمادگی داریم برای پیشرفت علمی و اقتصادی استان گام های موثر برداریم.

به گزارش ایسنا، در این نشست تعدادی از مدیران صنایع دارای واحدهای تحقیق و توسعه موضوعات خود را مطرح کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha