به گزارش ایسنا، دکتر احمد عباس نژاد استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان در سمینار «تغییر اقلیم در ایران از نگاه زمین شناختی» که به صورت وبینار در فرهنگستان علوم برگزار شد، با طرح این سوال که آیا اقلیم مساله ثبت است که صحبت از تغییر آن میشود یا خیر، گفت: میزان بارش، دما، باد و طوفان و رطوبت نسبی از پارامترهای اقلیمی تغییر یابنده است.
وی روندهای جوی را از مهمترین عوامل تغییر اقلیم دانست و اظهار کرد: عوامل خارج از زمین شامل تابش خورشید، مدار زمین، رقص محوری، زاویه میل زمین از جمله دلایل تغییر اقلیم است که منشاء انسانی ندارد ولی عوامل شیمیایی مانند دی اکسید کربن و تراکم، نوع و مقدار ذرات معلق از دیگر عوامل بروز تغییر اقلیم است که دارای منشاء انسانی است.
عباس نژاد با اشاره به عوامل انسانزاد تغییر اقلیم، گفت: آلودگی هوا، جنگل زدایی، هواپیماهای بلندپرواز از جمله این عوامل به شمار میروند.
این استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: تغییر اقلیم در کوتاه مدت اثرات مخربی بر کشاورزی، امنیت غذایی، سطح آب دریاها و نواحی ساحلی، تنوع زیستی و اکوسیستمها، سلامت بشر و بلایای طبیعی دارد.
وی با بیان اینکه تغییر اقلیم دارای نشانگرهایی است، عمق سطح آبهای زیر زمینی، میزان تغذیه آبهای زیر زمینی، میزان ذخیره کل آبهای زیر زمینی، نشست و تورم زمین را از نشانگرهای پدیده تغییر اقلیم نام برد.
انتهای پیام
نظرات