• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402110402924
  • خبرنگار : 50622

زیرساخت‌های توانبخشی سالمندان در کشور محدود است

زیرساخت‌های توانبخشی سالمندان در کشور محدود است

ایسنا/البرز کارشناس ارشد کاردرمانی با اشاره به افزایش جمعیت سالمندی و ضرورت توجه به توانمندسازی آنها گفت: به علت اینکه زیرساخت‌های توانبخشی محدود است، کم پیش می‌آید که در مراحل پیشگیری مراجعه به توانبخشی داشته باشیم. فرد سالمندی که ممکن است تعادل ضعیفی داشته باشد تا وقتی که مشکل حاد برایش پیش نیاید، وارد پروسه توانبخشی نمی‌شود.

علیرضا بهرامی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: توانبخشی سالمندان بر فعالیت عملکردی برای حفظ تحرک و توانایی آنها تأکید می‌کند. مداخلات توانبخشی مختلفی برای سالمندان وجود دارد که سالمندان با توجه به شرایط خود می توانند از آنها بهره مند شوند. این مداخلات عمدتا شامل کاهش درد، بهبود تحرک، کاهش سرگیجه یا زمین خوردن و به دست آوردن توانایی عملکردی است تا بتوانند با آرامش خاطر و در مدت زمان کوتاهی به خانه و فعالیت های روزانه خود برگردند.

وی افزود: در توانبخشی سالمندان بهبود تعادل از طریق برنامه‌های تمرینی و فعالیت عملکردی، مانند تمرینات تغییر وزن، پیاده روی با تغییر جهت و ارتفاع و تغذیه خوب صورت می‌گیرد. در این راستا توانبخشی با اقداماتی نظیر ارزیابی و علت یابی کاردرمانی با در نظرگرفتن فاکتورهایی مانند کنترل وضعیتی بیمار، حس عمقی، یکپارچگی حسی، قدرت و هماهنگی عضلانی جلسات درمانی را تنطیم می‌کند و متناسب با آن تلاش می‌کند به سالمندان کمک کند.

وی در ادامه گفت: علاوه بر این کاردرمان ممکن است تشخیص دهد که سالمند به یکسری تطابق‌های محیطی نیاز دارد که باید برای او انجام شود، مثل قرار دادن رمپ به جای پله، یا قرار دادن میله کنار پله‌ها و ایمن کردن محل زندگی فرد برای کاهش آسیب‌های احتمالی حین از دست دادن تعادل، تا از این طریق نیازهای تعادلی سالمند برطرف شود.

وی بیان کرد: کسی که وارد پروسه سالمندی می‌شود، مشکلات اسکلتی و عضلانی را تجربه می‌کنند و به این علت تحرک و مشارکت اجتماعی قبل را از دست می‌دهد. مشکلات تعادلی در دوره سالمندی احتمال زمین خوردن را بیشتر می کند، بخصوص که در سنین بالا پوکی استخوان هم شایع است و در صورت آسیب پروسه درمان طولانی و سخت می‌شود.

این کارشناس ارشد کاردرمانی در ادامه افزود: از طرف دیگر مشکلات قلبی و عروقی سالمندان ممکن است دیر یا زود خودش را نشان دهد. وقتی احتمال سکته قلبی و مغزی، آلزایمر و.. زیادتر می‌شود مجموعه این عوامل باعث می‌شود که یکسری چالش‌های توانبخشی و پزشکی را با سالمندان داشته باشیم.

وی ادامه داد: کاردرمانی و توانبخشی سالمندان با یک دوره از خدمات که بر پایه فعالیت‌های روزمره زندگی فردی است، تلاش می‌کند عملکردهای روزانه سالمند را بهبود ببخشد. اینکه بر اساس آسیب، برای انجام‌ فعالیت‌های روتین زندگی به چه نیازها، چه مهارت و به چه میزان از قدرت جسمانی، حرکت ظریف، تقویت، هماهنگی حرکتی و عضلانی نیاز دارد. تا به واسطه این برنامه‌ها تمرین برای سالمند معنا دار و لذت بخش شده و بازدهی تمرینات هم افزایش یابد. اما این بازیابی با توجه به شدت آسیب نیازمند صبر و حوصله اطرافیان سالمند است.

حمایت‌های دولتی و بیمه‌ای نیاز جامعه سالمندی است

وی ادامه داد: زیر ساخت های توانبخشی برای پیشگیری از مشکلات جسمی و روحی سالمندان در کشور یا وجود ندارد یا محدود است. مهمترین موضوع حمایت‌های اقتصادی برای سالمندان است چون خدمات توانبخشی، به ویژه کاردرمانی در تمام دنیا، خدمات گرانی است، برای همین احتیاج دارد که از طرف دولت‌ها و بیمه حمایت وسیعی صورت بگیرد تا سالمندان بتوانند به سمت این خدمات بروند.

وی افزود: موضوع بعدی در حیطه نبود زیرساخت‌های توانبخشی، غربالگری منظمی است که باید برای سالمندان صورت گرفته و در قالب آن از چکاپ‌های منظم توسط کاردرمان برخوردار شوند تا اگر مشکلات جسمی و فیزیکی دارند در مراحل اولیه شناسایی شده و خدمات درمانی آن را به موقع دریافت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha