• چهارشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402110402881
  • خبرنگار : 50300

رییس انجمن صنفی کشاورزان استان:

هزاران کشاورز خوزستانی در معرض ورشکستگی/ نبود بازار و محصولاتی که خوراک دام می‌شوند

هزاران کشاورز خوزستانی در معرض ورشکستگی/ نبود بازار و محصولاتی که خوراک دام می‌شوند

ایسنا/خوزستان رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: هزاران کشاورز در شمال خوزستان در حال ورشکست شدن هستند و قطعا در سال آینده در تولید محصولات سبزی و صیفی، دچار شوک قیمتی خواهیم شد.

مسعود اسدی در گفت ‌و گو با ایسنا، اظهار کرد: در شمال خوزستان، در محصولات سبزی و صیفی‌جات در حال تجربه یک فاجعه هستیم؛ بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی سبزی و صیفی شامل انواع سبزیجات برگی، کاهو، هویج، کلم، کرفس، شلغم، لبو و... در وضعیت بسیار بدی از نظر بازار فروش به سر می‌برند.

وی ادامه داد: شرایط به گونه ای است که برداشت و هزینه آن برای کشاورزان این منطقه صرفه اقتصادی ندارد و بسیاری از این محصولات به عنوان خوراک دام در حال به فروش رسیدن هستند؛ این در حالی است که امسال یکی از بهترین سال‌ها از نظر کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی بوده است.

رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: امسال بازار طیف گسترده‌ای از محصولات به استثناء یک یا دو محصول، از دست رفته است و کشاورزان ورشکسته شده‌اند. در سالی که مقام معظم رهبری تاکید بر امنیت غذایی دارند که به امنیت ملی وابسته است اما سازمان جهاد کشاورزی با سوء مدیریت در الگوی کشت و عدم اجرای آن آسیب رسانده است.

اسدی ادامه داد: امسال کشاورزان تا هکتاری ۹۰ تن نیز برداشت محصول داشتند اما متاسفانه به علت ضعف شدیدی که در بازرگانی محصولات کشاورزی، صنایع تبدیلی و صادرات داریم امسال حدود ۵ درصد از محصولات صادر و یا وارد صنایع تبدیلی شدند.

وی عنوان کرد: هزاران کشاورز در شمال خوزستان در حال ورشکست شدن هستند و با این وضعیت، قطعا سال آینده در تولید محصولات سبزی و صیفی، دچار شوک قیمتی خواهیم شد چون بسیاری از این کشاورزان از چرخه تولید خارج می‌شوند و سازمان جهاد کشاورز باید پاسخگو باشد و درباره این ضعف آشکار پاسخگوی مردم باشد.

اسدی با اشاره به نقش جهاد کشاورزی گفت: سازمان جهاد کشاورزی که متولی الگوی کشت و بازرگانی محصولات کشاورزی است، باید الگوی مناسب کشت را در منطقه اجرا می‌کرد اما هیچ اقدامی انجام نداده است. برای اجرای الگوی کشت، میلیاردها تومان بودجه به سازمان جهاد کشاورزی اختصاص داده شد اما متاسفانه هیچگونه اقدامی انجام نشد در نتیجه منجر به این فاجعه شد.

رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان ادامه داد: هزینه هر هکتار محصولات گاها بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است که اگر کشاورز بخواهد آن را بفروشد حتی نمی‌تواند ۱۰۰ میلیون تومان از این هزینه را جبران کند که نشان دهنده این است که این محصولات کشاورزی حتی ارزش برداشت ندارند. هر سال شاید یک یا دو محصول دچار چنین مساله‌ای می‌شدند اما اولین سال است که شاهد چنین وضعیتی هستیم و برای طیف گسترده‌ای از محصولات رخ داده است.

وی یادآور شد: کشاورزان شمال استان، دچار سنگین‌ترین هزینه‌ها و خسارات شده‌اند که قابل جبران نیست. البته برای تولید این محصولات، آب گرانبها نیز استفاده شده است که قابل جبران نیست و در حال دور ریخته شدن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۴ ۱۱:۴۰

با سلام دولت از آب و هوای گرمسیری جنوب برای کاشت میوه های گرمسیری مثل پاپایا یا دراگون فروت و غیره که ارزش صادرات دارد به جای کاشت گوجه و خیار حمایت کند

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۷ ۰۸:۱۰

منتظر مسئولین نباشید وخودتون بار را به دلال نفروشید وبار را به استانهای دیگر بفرستید که ما سیفی جات وسبزی را گران بخریم

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۴ ۱۳:۳۶

سلام درود بر تو ریس کشاورزی که حرف کشاورز ها زدی .. بخدا ما هویچ کاریم چند سال داریم زرر میکنیم که امسال اقدام به وام گیری کردیم و الانم وضعیت کشاورزی اینطور هست .. از محصولین محترم انتظار کمک داریم

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۴ ۱۳:۴۸

ما مردم که همیشه مصرف کننده مواد غذایی خوب هستیم خوب مواد رو ارزونتر دست مصرف کننده برسانید وسود کمتری ببرید . وضرر ندارین

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۴ ۱۶:۳۰

این وظیفه اداره کشاورزی وانجمن کشاورزان است که برنامه ریزی کشت فصلی انجام وبه کشاورزان برنامه بدن تایهوهمه محصولی نکارن

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۴ ۱۸:۱۲

بفکر کشاورزی خوزستان باشن

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۴ ۱۸:۴۹

اداره کشاورزی باید برنامه تولید به همه کشاورزان بده و سازماندهی کنه ...نه اینکه بشینن پشت میز آخر ماه بشه حقوق بگیرن...

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۰۲:۲۲

سلام به خدا چیزی که می نویسم فقط جنبه آگاهی داره و هیچ نظر بدی ندارم کاش مجلس کاری بکند من خود کشاورز هستم به خدا اگه چیزی به عنوان الگوی کشت چیزی به ما گفته باشند

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۲۰:۴۴

کشت خشکبار بصرفه هست هم برای فروش عجله نداره و هم فاسد شدنی نیست

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۵ ۲۱:۳۶

نظر کشاورزان در بهبود الگوی کشت رو بپرسید

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۷ ۰۷:۵۹

اگر راست میگی چرا استان مرکزی اینقدر سبزی وسیفی جات گران است پس معلومه که به استانهای بالاتر صادر نمی کنید تا هم کشاورز وهم مصرف کننده ضررکنند

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۷ ۲۱:۴۲

استان خوزستان با داشتن آب و هوای مناسب مخصوصا در فصل زمستان،با تولید صیفی‌جات و سبزیجات فراوان بازار خوبی هم در داخل و خارج از کشور داشته