به گزارش ایسنا، علی بحرینی همچنین در این نشست به بررسی دیدگاه ایران درباره عوامل زیربنایی و تاثیرات محیط امنیتی، خلع سلاح هستهای، تهدیدات هستهای، خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای، جنگ علیه غزه و بنبست فعلی در کار کنفرانس خلع سلاح پرداخت.
وی گفت: سال ۲۰۲۳ با مسابقه تسلیحاتی بی سابقه، تهدیدات و لفاظی های هسته ای، نسل کشی و ارتکاب انواع جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی در سرزمین های اشغالی فلسطین به پایان رسید. یک مسابقه هسته ای نگران کننده همراه با تهدید جدی برای استفاده از سلاح های هسته ای وجود داشته است. کشورهای دارای سلاح هسته ای نه تنها به تعهدات خود برای توقف و معکوس کردن سرعت، عمل نکردند، بلکه متعهد شدند زرادخانه های هسته ای خود را تجدید ومدرن کنند.
سفیر ایران نزد مقر اروپایی سازمان ملل متحد افزود اجازه دهید به این واقعیت اشاره کنم که در سال گذشته، ایالات متحده بیش از همه کشورهای مسلح هسته ای دیگر، برای تسلیحات هسته ای هزینه کرده است و واقعاً مایه تاسف است که در گزارش نهایی کمیسیون کنگره در مورد وضعیت استراتژیک ایالات متحده، آمده است که اگر نیروهای متعارف به اهداف ایالات متحده نرسند، این کشور از سلاح هسته ای استفاده خواهد کرد.
بحرینی عنوان کرد: همچنین، متأسفانه یک تهدید هستهای وقیحانه از سوی رژیم اسرائیل علیه غزه و دیگری توسط نخستوزیر این رژیم در سپتامبر ۲۰۲۳ علیه کشور من ظاهر شد که نقض آشکار اصول اساسی حقوق بینالملل از جمله NPT و منشور سازمان ملل است.
ایران مانند سایر کشورهای غیرهستهای نگران وضعیت کنونی است و از کشورهای دارای سلاح هستهای میخواهد به تعهدات بینالمللی خود در چارچوب NPT عمل کرده و متعهد شوند که تمام زرادخانههای هستهای خود را از بین ببرند.
بحرینی در بخش دیگری از سخنرانی روز سه شنبه خود گفت: نمایندگان محترم، همکاران گرامی مایلم توجه شما را به منبع اصلی بی ثباتی در منطقه خاورمیانه یعنی رژیم اسرائیل جلب کنم. این رژیم تهدید بزرگی برای صلح و امنیت بینالمللی و منطقهای بهویژه از طریق زرادخانههای تسلیحات هستهای و همچنین تأسیسات و فعالیتهای هستهای مخفیانه و محافظتنشدهاش است. رژیم به عنوان تنها مانع بر سر راه منطقه عاریتز تسلیحات کشتار جمعی در خاورمیانه است و به انباشت انواع تسلیحات کشتار جمعی بدون عضویت در هیچ سند بین المللی الزام آور و بدون اینکه تحت هیچ گونه پادمان یا سازوکار راستی آزمایی قرار گیرد، ادامه می دهد.
وی ادامه داد: رژیم اسرائیل بیش از هفت دهه است که به نقض آشکار قوانین و اصول اساسی حقوق بین الملل، به ویژه حقوق بشردوستانه بین المللی و قوانین بین المللی حقوق بشر ادامه داده است. این نقض شامل بمباران و گلوله باران بی رویه غزه، مجازات دسته جمعی فلسطینی ها، استفاده از فسفر سفید در غزه و لبنان، جابجایی اجباری و انتقال غیرنظامیان، هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان، و همچنین زیرساخت های غیرنظامی است. وقت آن است که اقدامات جمعی برای مهار و پایان دادن به جنایات فجیع رژیم اسرائیل و فعالیت های هسته ای غیرقانونیاش اتخاذ شود.
گفتنی است؛ ایران پس از هند و اندونزی و از ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ به مدت ۴ هفته ریاست دورهای کنفرانس خلع سلاح را بر عهده خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات