به گزارش ایسنا، ارتش رژیم صهیونیستی در روز سهشنبه به کشتهشدن بیش از ۳۰ نظامی خود طی ۲۴ ساعت در غزه اعتراف کرد و آن را روزی وحشتناک خواند.
«دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز سهشنبه در این ارتباط اعلام کرد ۲۴ افسر و سرباز از نیروهای ذخیره در اردوگاه «المغازی» در مرکز غزه کشته اند.
او گفت رزمندگان فلسطینی ساختمانهایی را که سربازان در آن مستقر بودند با راکت بمباران کردند که منجر به فروریختن آنها شد و ۲۴ نظامی اشغالگر در نتیجه ریزش ۲ ساختمان در مرکز غزه کشته شدند.
روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» نیز در شرح ماجرایی که روز گذشته اتفاق افتاد، نوشت: اگرچه فعالیت یگان مهندسی تنها ۶۰۰ متر در داخل غزه نفوذ کرده بود، اما یک فرد مسلح بدون شناسایی از دهانه تونل بیرون آمد و با آرپی جی باعث این فاجعه شد.
این رسانه گزارش داد: سرنشینان تانک مرکاوا که در نزدیکی ۲ ساختمان در وسط نوار غزه هدف خمپاره ضدزره قرار گرفتند، ۲ نفر از آنها بلافاصله کشته و ۲ نفر به شدت مجروح شدند.
رسانهها این عملیات را بزرگترین ضربه مقاومت فلسطین به اشغالگران پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر توصیف کردهاند.
«دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز سهشنبه همچنین اعلام کرد که ۱۳ نظامی دیگر این رژیم طی ۱۲ ساعت گذشته در درگیری با رزمندگان مقاومت فلسطین در خان یونس در جنوب نوار غزه کشته شدند.
او درباره این درگیریها گفت: نبردها در خان یونس بسیار سخت و دشوار است و جنگ بهای بسیار بسیار سنگینی دارد.
براساس این گزارش، تلفات نظامی صهیونیست ها در شرایطی در حال افزایش است که در ۱۰۹ روز گذشته که از عملیات طوفان الاقصی و همچنین حمله صهیونیستها به غزه میگذرد، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نظامی و سیاسی این رژیم نتوانسته در عرصه میدانی جنگ غزه، به دستاورد ملموسی دست پیدا کند و مقامات این رژیم در تلاش هستند که برای عبور از بحرانی که در غزه با ان روبرو شدهاند، دامنه جنگ در منطقه با انجام عملیات ایذایی از جمله انجام ترورها کور در کشورهایی چون سوریه و لبنان گسترش دهند و از دیگر سو آمریکا را نیز به صورت مستقیم درگیر نبرد با جریان های مقاومت در منطقه کند.
«سید هادی سید افقهی» کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با وضعیت میدانی غزه و وضعیت رژیم صهیونیستی در این جنگ گفت: در روز گذشته ۲۴ افسر و سرباز از نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی در اردوگاه المغازی در مرکز غزه کشته شدهاند که در حقیقت اکثر افراد در آنجا افسران ارتش بودند و این اردوگاه نیز یک مرکز فرماندهی تاکتیکی برای رژیم صهیونیستی بود.
وی با بیان اینکه رزمندگان فلسطینی ۲ ساختمان در این منطقه را منفجر کردند، ادامه داد: این اقدام رزمندگان فلسطینی که جنبش جهاد اسلامی از این عملیات فیلمبرداری کرده بود باعث ایجاد وحشت و شگفتی در بین مقامات تلآویو شده و این یک ضربه بزرگ و یک پیچ تاریخی در جریان نبرد غزه است.
افقهی با بیان اینکه این عملیات و افزایش تعداد کشتههای نظامی صهیونیست باعث افزایش شکاف در هیات حاکمه این رژیم شده است، ادامه داد: در حال حاضر شاهد شکاف بین فرماندهان نظامی صهیونیست هستیم و از دیگر سو بین هیات حاکمه سیاسی این رژیم نیز اختلافنظر وجود دارد و این باعث ایجاد یک نوع سردرگمی در بین مقامات رژیم صهیونیستی شده است.
یک کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه ضربه روز گذشته جریان مقاومت به ارتش رژیم صهیونیستی آنقدر قوی بود که آنها نتوانستند این اتفاق را سانسور کنند، گفت: صهیونیستها بهرغم اینکه بیش از ۱۰۹ روز از عملیات طوفان الاقصی میگذرد در عرصه میدانی نتوانستند به اهداف اعلامی خود دست پیدا کنند.
او با بیان اینکه صهیونیستها حتی نتوانستند در موضوع آزادی اسرای خود نیز به نتیجهای برسند، خاطرنشان کرد : آنها حتی به دنبال این هستند تا اجساد این اسرا را به دست بیاورند تا بتوانند خانوادههای اسرا را مقداری آرام کنند. آنها در همین چهارچوب یکی الی ۲ بار قبرستان شهدای فلسطینی را با بلدوزر نبش قبر کردند و جنازهها را بیرون آوردند تا از طریق آزمایش دیانای بتوانند جنازههای احتمالی اسرای خود را پیدا کنند.
افقهی همچنین با بیان اینکه در مدت اخیر با توجه به اینکه عملیات زمینی از شمال غزه به منطقه خانیونس در جنوب غزه گسترش پیدا کرده است، شاهد افزایش اعزام تسلیحات از سوی رژیم صهیونیستی به این منطقه هستیم، اظهار کرد: در این جنگ، جهاد اسلامی با سیاست پیادهمحور در حال مبارزه با رژیم صهیونیستی است در حالیکه سیاست رژیم صهیونیستی در این زمینه زرهی محور است و همین موضوع باعث افزایش کشتههای رژیم صهیونیستی در حملهها شده است، چنانکه در همین راستا برخی از فرماندهان رژیم صهیونیستی تاکید دارند که شیوه مبارزه آنها باید تغییر کند.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اصرار دارد که این جنگ را با ۲ هدف ادامه دهد؛ او میخواهد این جنگ را تا پایان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ادامه دهد به این امید که در این انتخابات ترامپ پیروز شود و در نهایت کار را به نفع رژیم صهیونیستی تمام کند. او همچنین بهدنبال این است که این جنگ را منطقهای کند. از یک طرف کشورهایی مثل لبنان، ایران و یمن را وارد عرصه جنگ کند و از طرفی دیگر آمریکا مجبور شود برای حمایت از رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم وارد این جنگ منطقهای شود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه آمریکاییها از همان زمان وقوع جنگ در غزه این موضوع را مطرح کردند که ما خواهان توسعه جنگ نیستیم و آنچه که آنها در این زمینه بیان کردهاند، ۲ پهلو است، اظهار کرد: این شعار در حالی از سوی آنها مطرح میشود که ما شاهد انجام عملیات مشترک از سوی آمریکا و انگلیس علیه یمن هستیم و آیا این موضوع توسعه جنگ نیست؟
افقهی خاطرنشان کرد: آمریکاییها تا زمانی این جنگ را توسعه میدهند که منافع آنها به خطر نیفتد و اگر ادامه جنگ به ضرر منافع آنها شود، بلافاصله به نتانیاهو فشار میآورند تا جنگ را متوقف کنند. اکنون نمیتوانند در این ارتباط به نتانیاهو فشاری بیاورند چراکه رژیم صهیونیستی در این مدت نتوانسته موفقیتی در عرصه میدان به دست آورد.
او همچنین با بیان اینکه هر چه جنگ ادامه پیدا کند، قطعا تلفات رژیم صهیونیستی بیشتر میشود و از دیگر سو فشارها در داخل این رژیم از جمله از سوی خانواده اسرا نیز به هیات حاکمه رژیم اسرائیل افزایش پیدا میکند، گفت: همانطور که اشاره شد به نظر میرسد نتانیاهو برای کاهش فشارها بخاطر عدم پیروزی در عرصه میدانی غزه به دنبال این است که ابعاد جنگ را در منطقه گسترش دهد و این موضوع را یک راه نجات برای خود تصور میکند.
انتهای پیام
نظرات