• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402110302172
  • خبرنگار : 50210

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی:

مازوت مصرفی نیروگاه شازند، دارای ۳ درصد گوگرد است

مازوت مصرفی نیروگاه شازند، دارای ۳ درصد گوگرد است

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: مازوت مصرفی نیروگاه شازند، دارای ۳ درصد گوگرد است.

یوسف یوسفی سوم بهمن ماه ۱۴۰۲ در ششمین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا و گرد و غبار استان مرکزی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد روزهای پاک اراک بالغ بر سه روز بوده و ۱۸۳ روز سالم، ۱۰۵ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۴ روز ناسالم برای تمام گروه های سنی، دو روز بسیار ناسالم و یک روز خطرناک را در این شهر تجربه کردیم.

وی با بیان اینکه بیشترین روزهای آلوده مربوط به فصل تابستان و وجود ریزگردها بوده است، گفت: امسال نسبت به سال گذشته بالغ بر ۱۱ روز، افزایش روزهای ناسالم اتفاق افتاد.

یوسفی آلاینده مسئول آلودگی هوای اراک را ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون و دی اکسید گوگرد دانست و افزود: غلظت دی اکسید گوگرد در هوای اراک تا پیش از ۲۰ آذرماه وضعیت حادی نداشت ولی از زمان ماوزت سوزی نیروگاه و از ۲۰ آذرماه شاهد افزایش غلظت دی اکسید گوگرد در هوای اراک هستیم.

وی تصریح کرد: اراک در سال جاری در بین شهرهای آلوده رتبه دوم را به خود اختصاص داده و اهواز در جایگاه نخست قرار دارد.

یوسفی در خصوص مصرف مازوت نیروگاه حرارتی شازند گفت: در سال گذشته میزان مصرف مازوت تا اوایل بهمن ماه بالغ بر ۳۹۵ میلیون لیتر بوده است. امسال این میزان مصرف به ۱۵۹ میلیون لیتر رسیده که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته است.

وی بیان کرد: از مازوت مصرفی نیروگاه نمونه برداری شد و آزمایش ها نشان داد که میزان گوگرد موجود در مازوت مصرفی نیروگاه ۳ درصد است، البته در حال حاضر یکی از واحدها در حال اورهال است، یک واحد گازسوز است و دو واحد در حال مصرف مازوت هستند.

یوسفی با اشاره به قرار داشتن صنایع بزرگ استان از جمله ایرالکو، پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه و ... در لیست صنایع آلاینده، گفت: در مسئله مازوت سوزی بالغ بر ۲۰ مورد مکاتبه با مجموعه استان انجام شده است، در سال گذشته علیه نیروگاه شکایت در مجموعه قضایی استان انجام شد و امسال نیز این شکایت از طریق دادستانی شازند انجام شد.

وی در خصوص اجرای پروژه کُک سوزنی در پالایشگاه شازند گفت: از بعد فنی و حقوقی یک سری ممنوعیت هایی وجود دارد که نمی توانیم اجازه اجرای طرح کُک سوزنی در پالایشگاه را بدهیم. در واقع، اینکه اجازه دهیم برای کنترل آلودگی، یک پروژه آلاینده دیگر اجرایی شود قطعا ممکن نیست.

یوسفی افزود: با وجود اینکه امسال مازوت کمتری مصرف شده است، اما تعداد روزهای آلوده افزایش یافته است چراکه اراک به شدت تحت تاثیر اقلیم است. امسال یک سال استثنایی است، بارندگی کم بوده و حتی با عبور از کنار تالاب میقان می توان بلند شدن ریزگردهای این تالاب را به چشم دید که وارد شهر اراک می شود.

وی در خصوص صنایع مستقر در دشت شازند گفت: آلودگی این صنایع مستقیما در شهر اراک تاثیرگذار است، در پالایشگاه با وجود تلاش های انجام شده، آلودگی بسیاری وجود دارد که تاثیر مستقیم در هوای اراک دارد.

یوسفی با اشاره به اینکه پالایشگاه ۴۲ دودکش دارد که هر کدام آلودگی خاص خود را دارند، افزود: تعدادی از دودکش ها خروجی استاندارد دارد، اما برخی از دودکش ها وضعیت خوبی ندارند. میزان دی اکسید گوگرد نرمال و استاندارد خروجی از صنایع باید ۷۵۲ میکروگرم بر مترمکعب باشد که این میزان از دودکش IN۹۰۱ پالایشگاه شازند ۸۸ هزار و ۲۶۰ میکروگرم بر مترمکعب است.

وی اضافه کرد: پالایشگاه ۵۷ حلقه چاه حفر کرده است که نتایج بررسی وضعیت این چاه ها به لحاظ آلودگی اعلام نشده است. هرگونه افزایش ظرفیت استفاده از منابع آبی در این دشت جایگاه ندارد و به صلاح وضعیت منطقه نیست.

به گزارش ایسنا، در این جلسه رییس گروه محیط زیست دانشگاه اراک با بیان اینکه مشکل اراک در سطح ملی نسبت به دیگر کلانشهرها خیلی جدی گرفته نشده است، گفت: اراک نسبت به دیگر شهرها وضعیت متفاوتی دارد و عمق اینورژن در این شهر به شدت پایین است و با کمترین آلاینده، هوا آلوده می شود.

امیر انصاری تصریح کرد: در دهه ۸۰ کارهای خوبی برای اراک صورت گرفت که باعث شد اراک متفاوت دیده شود و حتی برای آن طرح جامع کاهش آلودگی هوا به تصویب رسید ولی متاسفانه این نتایج در سال های اخیر کمرنگ شده است.

وی افزود: عصاره هر اقدامی کار تحقیقاتی است و می توان با راه اندازی یک شرکت کنترل کیفیت هوا امکان پایش همه آلاینده های هوا را مهیا کرد و شهرداری اراک می تواند در این راستا نقش موثری داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه؛ مجید رجبی مدیرعامل پالایشگاه شازند گفت: طبق قانون، پالایشگاه‌ها باید میزان سولفور مازوت را کاهش دهند یا پروژه کُک سوزنی را اجرایی کنند که قطعا این پروژه آلایندگی کمتری خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا تقوی مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق منطقه مرکزی نیز گفت: سوخت مازوت مصرفی در نیروگاه حرارتی شازند تا پایان دی ماه ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۸۱ هزار و ۴۹۰ مترمکعب بوده است که این رقم در مدت مشابه سال جاری به ۱۵۷ هزار و ۴۲۶ مترمکعب رسیده و عملا در سال جاری ۵۹ درصد کاهش مصرف مازوت صورت گرفته است.

وی با اشاره به میزان مصرف گاز در نیروگاه شازند اضافه کرد: میزان مصرف گاز در نیروگاه طی سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۵۴۷ هزار و ۲۰۴ هزار مترمکعب بوده که این رقم در سال جاری تاکنون به یک میلیون و ۶۳۸ هزار و ۵۹۳ هزار مترمکعب رسیده است.

وی اضافه کرد: از ۲۰ بهمن ماه قول تامین گاز را داده اند که اگر این اتفاق بیفتد حتما استقبال می کنیم.

تقوی بیان کرد: نیروگاه، آلاینده است و باید قدر و سهم آن در آلودگی مشخص شود. قطعا منکر این موضوع نیستیم، اما قطعا عامل آلودگی، فقط نیروگاه نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha