ابراهیم جلیلی در این رابطه افزود: در این جلسه پرونده «نقوش ذهنی باف قالیهای روستای میشن» که یکی از مراکز فعال قالیبافی کشور است و نقوش ماهی ریزه و بته جقه آن توسط بانوان قالیباف شهرستان ملایر بافته میشود، به عنوان یک فن و هنر زنده ثبت شد.
وی ادامه داد: در شهرستان ملایر چهار نقش و مهارت بافت فرش پیچ جوزان، چهارچنگ روستاهای کسب و ننج، نقش ماهی ازندریان و روستاهای اطراف و حالا نیز نقوش میشن ملایر در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده است.
جلیلی بیان کرد: یکی از هنرهای اصلی دست در شهرستان ملایر هنر قالیبافی است که در اکثر مناطق روستای و شهری ملایر بافته میشود، فرش دستباف ملایر از با قدمتترین نمونههای قالیهای بافته شده در استان همدان بوده و در بازارهای ایران و جهان از شهرت و آوازه بسیار زیادی برخوردار است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی ملایر، این مقام مسئول تصریح کرد: سنت قالیبافی در ملایر و روستاهای این شهرستان باعث شده است که این شهرستان تبدیل به یکی از مراکز عمده بافت قالیهای لری در غرب ایران به شمار رود.
وی در ادامه با بیان اینکه فن تهیه آش چغندر بدو روستای علیآباد دمق ملایر نیز در فهرست میراث ملی ناملموس کشور به ثبت رسید، اظهار کرد: آش چغندر بدو با توجه به اینکه چغندر در شش ماهه دوم سال برداشت میشود، بیشتر یک آش فصل سرد و مشابه آبگوشت بوده و شامل حبوبات، گوشت و ... است و البته چغندر و دوغ به آن اضافه میشود و نوشیدنی این آش بیشتر شربت شیره است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر با اشاره به اینکه علم پزشکی خوردن آشها را بسیار مفید و برای سلامتی بدن عالی میداند، خاطرنشان کرد: در شهر ملایر علاوه بر آش چغندر بدو، آش بادمجان، آش ماسوا، آش ترش و .… در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است.
وی هدف از شناسایی فنهای تهیه آشهای محلی را جلوگیری از منسوخ شدن، پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس، حصول اطمینان از احترام به میراث ناملموس، بالا بردن سطح آگاهی نسبت به اهمیت آشها و زمینهسازی برای همکاری همه قسمتها در پاسداری از این میراث ناملموس عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات