غلامرضا باغ شیرین امروز سهشنبه در جلسه پیشگیری از وقوع جرم استان اظهار کرد: یکی از راهبردهای توفیق در امر پیشگیری از وقوع جرم و تسریع در امر دستگیری مجرمان، تقویت بانکهای اطلاعات ژنتیک بویژه در جامعه هدف محکومان و مجرمان حرفهای و سابقه دار است که در کشورهای موفق و پیشرو در این حوزه، دستاوردهای قابل توجهی را در خصوص نرخ جرایم و اتهامات کیفری به ارمغان آورده است.
وی افزود: با رصد سوابق جامعه آماری محکومان مراکز تأمینی و تربیتی سیستان و بلوچستان، در مییابیم که بخش اعظمی از مجرمان دارای سوابق متعدد کیفری هستند و در واقع میتوان با ارجاع به بانکهای اطلاعاتی محکومان، گامهای موثری را در ارتقای آمار کشف به وقوع جرایم محقق ساخت.
مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون ۱۰ آزمایشگاه تخصصی در حوزه بانک ژنتیک مرتبط با محکومان در کشور راه اندازی شده که یکی از این بانکها در این استان مستقر بوده و تجهیزات پیشرفتهای نیز به همت قوه قضائیه و سازمان پزشکی قانونی در این مجموعه مشغول به ارائه خدمات است.
وی خاطر نشان کرد: در گام نخست و در گروه پایلوت از سال ۱۳۹۶جامعه آماری کانون اصلاح و تربیت، در این بانک ذیل اخذ نمونه ژنتیکی قرار گرفتند و در مقطع حاضر تنها در سالجاری بیش از هشت هزار پروفایل نمونه برداری شده، علاوهبر این ۲ هزار و ۵۰۰ پروفایل مربوط به پروندههای روتین آزمایشگاه رابطه پدر- فرزندی و مادر- فرزندی در بانک اطلاعاتی ژنتیک سیستان و بلوچستان ثبت شده است.
باغ شیرین ادامه داد: از مجموع بیش از ۸۰ هزار نمونه ژنتیکی ماخوذه محکومان کشور، بیش از هفت هزار و ۶۰۰ نمونه مربوط به جامعه آماری محکومان مراکز تأمینی و تربیتی سیستان و بلوچستان بوده و این امر بیانگر توفیق این استان در اخذ نمونه و پوشش حداکثری بانک ژنتیک محکومان است.
انتهای پیام
نظرات