• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402110301843
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول:

نمک دریا و نمک‌های تصفیه نشده موجب سرطان می شود

نمک دریا و نمک‌های تصفیه نشده موجب سرطان می شود

ایسنا/خراسان شمالی مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره مضرات مصرف نمک دریا و نمک های تصفیه نشده، گفت: نمک دریا و نمک های تصفیه نشده موجب سرطان می شود.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها ازجمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است، افزود: علاوه بر، داشتن ناخالصی ها، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند

وی با اشاره به باورهای اشتباه درباره نمک دریا، اعلام کرد:  اینکه نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تامین کند، درست نیست، زیرا در مقداری که نمک  باید مصرف شود (  کمتر از 5 گرم درروز)، مقدار کلسیم و منیزیمی که به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است. ضمن اینکه، این املاح را از سایر منابع غذایی می توان دریافت کرد و با مصرف نمک یددار تصفیه شده ( البته به مقدارکم) هدف این است که ید کافی به مردم  کشور رسانده شود.

علیزاده خاطرنشان کرد: تبلیغاتی که بطور گسترده در زمینه نمک دریا در فضای مجازی یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است و طبعا افراد سودجویی که سعی درترویج مصرف  نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری از پیامدهای زیان بار بهداشتی خواهند بود.

وی با اشاره به سنگ نمک، ادامه داد: سنگ نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌های نمک به دست می‌آید. بیشترین مصرف این نوع نمک برای یخ‌زدایی به کار می‌رود و این نوع نمک برای مصارف خوراکی نیست.

علیزاده با بیان اینکه نمک صورتی هیمالیا» (Himalayan Pink Salt) حاوی مقادیر کمی آهن اکسید با ترکیب اصلی NaClاست» اضافه کرد: منابع اصلی این نمک در پنجاب کشور پاکستان است. طعمی سبک ‌تر از نمک معمولی و شیرین ‌تر دارد. بیشتر در غذاهای سرخ‌کردنی و فروشویی سبزیجات استفاده می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نمک های آبی و بنفش  نیز در بازار وجود دارد که این رنگ ها به دلیل وجود برخی عناصراست که موجب ایجاد رنگ در نمک می شود، باید توجه داشت این نوع نمک ها  تصفیه نشده و فاقد ید کافی هستند و مصرف آنها موجب آسیب به سلامت کلیه و کبد می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha