الهیار دولتخواه در آیین گرامیداشت هفته هوای پاک در دبیرستان دخترانه طاهرآباد، اظهار کرد: آلودگی هوا، یکی از چالشهایی است که از توسعه اقتصادی و صنعتی ریشه گرفته و مدیریت مطلوب آن نمیتواند محدود به بخش دولتی شود و مشارکت هدفمند و اثربخش همه مردم، ضروری است.
وی ادامه داد: زندگی انسان امروز، تحت اثر پدیدههای محیط زیستی قرار دارد. بنابراین محیط زیست به یک امر اجتماعی تبدیل شده که حفظ آن نیازمند مشارکت همهجانبه تمام گروههای جامعه است.
او بیان کرد: آگاهی مردم موجب مطالبهگری آنها از دستگاههای مسؤول میشود، اما برای حل مسائل جامعه، همه شهروندان، دستگاهها و موسسههای تجاری و غیرتجاری باید به وظیفه اجتماعی خود برای کاهش آثار زیانبار فعالیتهای خود بر محیط زیست عمل کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان اظهار کرد: امسال فقط ۴۹ روز هوای پاک داشتهایم، ۲۲۶ روز هوای قابل قبول، ۲۳ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و پنج روز نیز هوای ناسالم برای مردم داشتیم. برای افزایش تعداد روزهای با هوای پاک، همه ما باید احساس مسؤولیت کنیم.
وی تاکید کرد: مصرف بالای انرژی که عمده آن از سوختهای فسیلی تأمین میشود به منزله افزایش آلایندههای هواست. بنابراین باید هم مردم استفاده از انرژی را باید مدیریت کنند و صاحبان صنایع و دستگاههای مسؤول باید استفاده از انرژی پاک مثل انرژی خورشید و باد را توسعه دهند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست کاشان گفت: نصب سیستم آنلاین سنجش آلودگی هوا، یکی از نیازهای زندگی سالم برای مردم است که اولین دستگاه دیجیتال، با اعتبار سازمان محیط زیست همزمان با دهه فجر وارد مدار بهرهبرداری قرار میگیرد، در حالی که نیاز کاشان هفت دستگاه است.
دولتخواه افزود: خانههای محیط زیست، یکی از راهکارهای آموزش و جلب مشارکت مردم برای فرهنگسازی در حوزه محیط زیست است که تاکنون سه خانه در سه واحد بزرگ صنعتی کاشان به بهرهبرداری رسیده است.
زنان، نقش اصلی را در ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست برعهده دارند
کارشناس آموزش اداره حفاظت محیط زیست کاشان گفت: زنان و مادران، نقش اصلی را در ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست برعهده دارند، زیرا فرزندان، سبک زندگی خود و شیوه ارتباط با محیط اطراف را از رفتار مادر الگوبرداری میکنند.
ناهید عسگری در آیین هفته هوای پاک در دبیرستان دخترانه امام حسن مجتبی کاشان، اظهار کرد: زنان و مادرانی که فرهنگ حفاظت از محیط زیست و احترام به اکوسیستم طبیعی را رعایت کنند، میتوانند این سبک زیستن را به فرزندان خود بهعنوان میراثداران جامعه فردا منتقل کنند.
وی ادامه داد: زنان و مادران میتوانند در سالمسازی محیط زیست نقش موثری داشته باشند. بر این اساس، کارگاههای آموزشی را با موضوعهای زیستمحیطی و بهویژه آموزش تفکیک زباله و کاهش پسماند در شهرها و روستاها برگزاری میکنیم.
او تاکید کرد: انسان امروز با تعرض به محیط زیست و منابع طبیعی، سلامت مردم بخصوص نسل آینده را به خطر انداخته است. بنابراین همه باید به مسؤولیت اجتماعی خود در قبال حفاظت از محیط زیست آگاه شوند و عمل کنند. بهترین راهکار برای کاهش آلایندههای زیستمحیطی بازیافت پسماند است.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح محیط یار در مدارس، گفت: امیدواریم دانشآموزان یاد بگیرند بسیاری از دگرگونیهای ناخوشایند طبیعت ناشی از رفتارهای نادرست ماست و راه مقابله با آن نیز آگاه کردن مردم برای تغییر رفتارهای مخرب است و دانشآموزان مهمترین عامل تغییر در آینده هستند.
او بیان کرد: پیادهروی به جای استفاده از خودروی شخصی، صرفهجویی در مصرف کاغذ و مداد، کاشت درخت در باغچه و نگهداری گلدان در اتاق، صرفهجویی در مصرف انرژی آب و برق و گاز، مهمترین راهکارهایی است که با رعایت آنها، آلودگی هوا کاهش مییابد و میتوانیم هوای تمیز و سالم برای تنفس داشته باشیم.
عسگری گفت: طرح محیط یار از سال ۱۳۸۵ در مدارس کاشان اجرا میشود. امسال نیز با مشارکت ۲۰ هزار دانشآموز در ۱۵۰ واحد آموزشی آغاز شده است و با مشارکت فعال دانشآموزان و معلمان، در سه شاخص تعداد مدرسه، تعداد دانشآموز و عملکرد توانستهایم رتبه اول استان اصفهان را بهدست آوریم.
دانشآموزان باید در مسیر حفظ منابع تلاش کنند
مدیرعامل جمعیت کویر سبز کاشان نیز گفت: دانشآموزان امروز، صاحبان فردای کشورند که باید با دغدغههای زیست محیطی در مسیر حفظ منابع بهویژه منبع حیاتی هوا تلاش کنند و آموختههای خود را در منزل اجرا کنند و حافظ منافع محیط زیست و کاهش آلودگی های هوا باشند.
خسرو اعتماد در آیین گرامیداشت هفته هوای پاک در دبستان سعیدی طاهرآباد، افزود: سوختهای فسیلی منجر به آلودگی هوا میشود. بنابراین با مدیریت مصرف آب و برق و گاز و بنزین هم به کاهش آلودگی هوا کمک میکنیم و هم اینکه باعث میشود که صنایع تولیدکننده برق و بنزین با تولید کمتر، هوا را کمتر آلوده کنند.
وی اظهار کرد: مردم باید مطالبهگر حقوق خود از مسؤولان باشند؛ اما قبل از مطالبهگری باید مطالعه داشته باشند تا حقوق و وظایف خود را بدانند. هوای پاک و محیط زیست سالم، مهمترین حق شهروندی است که همه ما باید برای رسیدن به حق خود تلاش کنیم.
او بیان کرد: جمعیت کویر سبز، یک تشکل مردمی است که با همراهی همه شهروندان از کودک تا سالمند توانسته است ۱۰ هکتار درختکاری در تصفیهخانه فاضلاب کاشان انجام دهد و با کاشت ۲۵۰ هکتار بادام کوهی و کپه کاری ۲۰۰ هکتار مراتع برای حفظ منابع طبیعی مشارکت کند.
اعتماد گفت: دانشآموزان، مهمترین گروهی هستند که باید حقوق خود را برای داشتن هوای پاک و محیط زیست سالم بدانند و نمونه کوچک آن، جمعآوری ۲۰۰ تن کاغذ باطله در سال گذشته است که بازیافت آن منجر به حفظ صدها درخت شد.
به گزارش ایسنا، هفته هوای پاک با شعار، شهروند مسؤول و مسؤولان پاسخگو از ۲۶ دی ماه آغاز شد و تا دوم بهمن ادامه داشت.
انتهای پیام
نظرات