به گزارش ایسنا، «سرگئی ناریشکین»، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه امروز دوشنبه فاش کرد دولت آمریکا از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواسته دهها مقام عالیرتبه در دولتش را که واشنگتن دیگر به آنها اعتماد ندارد، به بهانههای مختلف از سمتهایشان «کنار بگذارد».
به نوشته پایگاه راشاتودی، ناریشکین در اظهاراتی که از سوی بخش مطبوعاتی سرویس اطلاعات خارجی روسیه انتشار یافت گفت که واشنگتن از زلنسکی خواسته در این سمتها «اوکراینیهای آموزش دیده در غرب که به منافع آمریکا اظهار سرسپردگی کرده باشند» منصوب کند.
این مقام مسئول ارشد جاسوسی روسیه بیان داشت: «آمریکا در چارچوب سیاست بنده پروری تمام عیار خود برای اوکراین اساسا شروع به تشکیل یک دولت مستعمره در آن کشور کرده است.»
به گفته ناریشکین آمریکا تغییرات مد نظر خود در دولت اوکراین را در زمانی که زلنسکی در ماه دسامبر به واشنگتن سفر کرده بود به او مطرح کرده است.
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه اظهار کرد: «آمریکاییها فشار وارد کردهاند تا اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در واشنگتن که در دانشگاه بلومینگتون ایندیانای آمریکا تحصیل کرده در پست نخست وزیری اوکراین منصوب شود. همچنین آلکساندر کاوا، معاون وزارت دارایی که دانشجوی دانشگاه هاروارد بوده هم برای سمت وزیر دارایی اوکراین پیشنهاد شده است. تاراس کاچکا، معاون فعلی وزارت اقتصاد اوکراین هم که فارغ التحصیل مدرسه ملی مدیریت دولتی لهستان است برای پست وزیر اقتصاد توصیه شده است.»
به نوشته راشاتودی، تغییرات رده بالایی که اخیرا در کابینه اوکراین رخ دادند از الگوی توصیف شده از سوی ناریشکین تبعیت میکنند. رستم اومروف، وزیر دفاع فعلی اوکراین که پاییز گذشته جانشین اولکسی رزنیکوف در این پست شده از جمله کسانی بوده که در یک برنامه مورد حمایت وزارت امور خارجه آمریکا موسوم به برنامه تبادل رهبران آینده شرکت کرده است.
ناریشکین تاکید کرد دولت جو بایدن یک «پرونده فساد تمام عیار» علیه اعضای حلقه نزدیک به زلنسکی داشته و زلنسکی را تهدید کرده در صورتی که به تغییرات مطلوب آمریکا در میان پرسنل دولتش چراغ سبز ندهد این اطلاعات را علنی میکند.
وی افزود: «زلنسکی دریافته که اطلاعات مخربی که آمریکاییها دارند میتواند ریاست جمهوری او را نابود کند. در این وضعیت او به رقصیدن به ساز اربابان آمریکایی خود ادامه خواهد داد.»
ناریشکین همچنین گفت، آمریکا از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین حدود ۱۱۱ میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی در اختیار کییف گذاشته هم اکنون دارای مشاوران سرسپردهای در تمامی وزارتخانههای کلیدی اوکراین است اما واشنگتن باز هم باور دارد که این کافی نیست و «به تدریج وابستگی فئودالی کییف به خود را افزایش میدهد.»
انتهای پیام
نظرات