• دوشنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402110201433
  • خبرنگار : 50035

یک کارشناس مسائل سیاسی:

مشارکت در انتخابات هنر و جهاد مردم‌سالارانه محسوب می‌شود

مشارکت در انتخابات هنر و جهاد مردم‌سالارانه محسوب می‌شود

ایسنا/همدان کارشناس مسائل سیاسی گفت: اگر تصور کنید اعتبار امنیتی صندوق‌های رأی کمتر از ارتش و سپاه است، اشتباه کرده‌اید.امنیتی که این صندوق تولید می‌کند، ۱۰ تا سپاه و ارتش ایجاد نمی‌کنند.

عبدالله گنجی دوشنبه ۲ بهمن در همایش نقش نخبگان در انتخابات ۱۱ اسفند وآیین اختتامیه دومین جشنواره علمی شهید چمران در استان همدان، با بیان اینکه اساتید بسیجی باید سرستون‌های تحول به جهت شأن نخبگی هم در اجتماع و هم در حوزه دانش و تربیت باشند چرا که دارای مرجعیت هستید و توقع همه این است که منشأ اثر باشید، اظهار کرد: منشأ اثر را در موضوعی همچون انتخابات مطرح می‌کنیم؛ آیا در تحولات اجتماعی طی این ۴۵ سال که منجر به اثرگذاری روی انتخابات شده است را می‌دانید؟ به نظرم برای شما نقطه عطف اینجاست. از دهه ۶۰ تا الان تحولاتی که منشأ اثر در انتخابات هست را می‌دانیم یا نه؟ اگر می‌دانیم، چطور ریل عوض می‎‌کنیم و فضای جدید را می‌بینیم و اقدام جدید عمدتاً در روش می‌کنیم؟

وی با اشاره به برخی تحولات ایجاد شده مطرح کرد: یکی از این تحولات «انگیزه رأی‌دهندگان» است به طوری که در دهه ۶۰ دیده بودید کسی که می‌رود رأی دهد بگوید به فلانی رأی می‌دهیم که چیزی ارزان یا گران شود، یا پیرامون موضوع مسکن، ازدواج، توسعه، جاده و بیمارستان باشد؟ اصلاً از این حرف‌ها در انتخابات نبود، در انقلابمان هم نبود. 

گنجی ادامه داد: با توجه به اینکه در زمان انقلاب ۴۶ درصد مردم در فقر مطلق بودند اما مطلقاً شعار اقتصادی نداشتند و این به معنای نبود مشکل در زندگی مردم نبود بنابراین باید متوجه شویم که انگیزه رأی‌دهندگان دگرگون شده است. امام خمینی(ره) می‌گفتند «رأی دهید، تکلیف است» اما مقام معظم رهبری هم زمانی می‌گفتند شرکت در انتخابات تکلیف است که هفت، هشت سالی است می‌گویند هم حق است و هم تکلیف.

وی خاطرنشان کرد: انگیزه رأی‌دهندگان در نسل‌های بعد این است که چرا رأی دهیم، چه فایده‎ای دارد؟ به فلانی رأی ندهیم برای ما چه کار کرد؟ آن دفعه رأی دادیم چه اتفاقی افتاد؟ این تحولات در گذشته نبوده است، اصلاً مردم به این موضوع فکر نمی‌کردند که رأیشان باید آورده اقتصادی داشته باشد بنابراین حرکت به سمت رفاه و فرهنگ و سبک زندگی موجود به شدت در جامعه ما رشد کرد و حاکمیت در عین حال در چالش با غرب بود و این دوگانه سایشی با هم کردند.

گنجی ادامه داد: موضوع دیگر «روش» است، جوانان و نسل امروز ما در اوج انفجار اطلاعات و ارتباط هستند، چیزی نمی‌دانند بنابراین روش متقاعدسازی باید متمرکز بر استدلال باشد. برای جوان امروز دیگر روش‌های نقلی و تاریخی جواب نمی‌دهد.

وی با اشاره به اینکه جوانان با استدلال می‌گویند برای چه باید رأی دهیم؟ توضیح داد: باید برای جوانان وقت گذاشت و این موضوع را استدلال کرد و در این شرایط سخت و چالش اقتصادی، هنر اینجاست که مردم را به میدان آورد.

گنجی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری در صحبت‌هایشان از انتخابات از کلیدواژه‌های مشارکت، سلامت و امنیت زیاد استفاده کرده‌اند اما راهبرد رقابت، رقابت واقعی و رقابت بین جناح‌ها را نخستین‌بار مطرح می‌کنند، تصریح کرد: مشارکت بالا در انتخابات دغدغه اصلی مقام معظم رهبری است و همه نخبگان باید در این تراز دغدغه داشته‌باشند بنابراین مشارکت در شرایط موجود هنر و جهاد مردم‌سالارانه محسوب می‌شود که دارای سه رکن اعتماد، کارآمدی و رقابت است.

این کارشناس سیاسی، رقابتی‌ترین مجلس را بعد از انقلاب مجلس پنجم با مشارکت ۷۵ درصدی سپس مجلس ششم با ۶۷ درصد و پایین‌ترین رقابت را مربوط به مجلس هفتم دانست و ادامه داد: در انتخابات ریاست جمهوری بالاترین مشارکت مربوط به سال‌های ۷۶ و ۸۸ است.

گنجی با اشاره به اینکه دو چیز در مشارکت بهتر تأثیر دارد، اظهار کرد: یکی اینکه دولت بتواند تثبیت قیمت‌ها را داشته باشد که نسبتاً موفق بوده است، دوم اینکه باید در این شرایط سخت یکسری کارویژه بکنیم یعنی هنر نیروهای انقلاب این است که قدرت داشته باشند مردم را پای صندوق‌های رأی بیاورند.

وی با بیان اینکه به طور قطع مشارکت در انتخابات امسال بهتر از سال ۹۸ خواهد بود، اعلام کرد: نازل‌ترین فهم از انتخابات این است که بگوییم چه کسی رأی می‌آورد؟ چه کسی پشت سر این فرد قرار دارد؟ آیا فلان فرد تأیید می‌شود؟ در نهایت مجلس دست کدام جریان می‌افتد؟

گنجی با بیان اینکه با حماسه پرشکوه و حضور پرشور مردم در انتخابات تهدیدات بزرگی از کشور دور خواهد شد، گفت: صندوق دارای سه ویژگی کیفیت، کمیت و جهت‌گیری رأی است به طوری که با این جایگاه مردمی نظام تنظیم می‌کند که دشمن کجا بایستد، جلو برود، عقب برود.

وی با بیان اینکه دو مشارکت زیر ۵۰ درصد طی ۴۵ سال گذشته داشته‌ایم، یادآور شد: هنر نخبگان را می‌طلبد که در این مشکلات اقتصادی رأی مردم را به صورتی بالا بیاورد که از تهدیدات دشمن آن عبور کرده و دو مشارکت‌ پایین گذشته را ترمیم کنیم.

وی با تأکید بر اینکه به قول مقام معظم رهبری مجلس ضعیف از مشارکت ضعیف است، تصریح کرد: این موضوع علاوه بر اینکه اعتماد به نفس را از مجلس می‌گیرید، شخصیت افراد را از نظر اجتماعی و تصمیم‌گیری فرو می‌پاشد بنابراین بیان این نکته خیلی مهم است که رأی ما به جهت انتخاب افراد نیست بلکه رأی وحدت ملی است. الان که زیر ۱۸۰۰ تحریم و چکمه دشمن گرفتار هستیم، مشارکت بالا نشان می‌دهد که مردم ایستاده‌اند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه هدف دشمن از تحریم ایجاد تقابل بین مردم و حاکمیت است، تصریح کرد: متأسفانه مشارکت پایین، دشمن را به نقطه‌ مدنظرش می‌رساند. 

وی با بیان اینکه از چهار رکن رهبری «سلامت و امنیت» به حاکمیت و «مشارکت و رقابت» به سه ضلع حاکمیت، مردم و جریانات سیاسی برمی‌گردد، اظهار کرد: هنر ما این است که کسانی‌ که نفوذ اجتماعی دارند را به میدان بیاوریم، حرف بزنیم چرا که خیلی مؤثر است.

وی با تأکید بر اینکه آنچه ما را زمین‌گیر کرده، اقتصاد است، اذعان کرد: آیا مسأله غرب با ما هسته‌ای یا موشکی است؟ خیر، زمان امام خمینی(ره) مگر انرژی هسته‌ای و موشک داشتیم؟ فشار از الان هم بیشتر بود، ترور، تجزیه‌طلبی، جنگ، تحریم و ... که امام فرمودند قبلاً هم گفته‌ام همه فشار جهانخواران برای این است که ما یک کلمه بگوییم اسلام پاسخگو نیست، در این صورت هیچ کس دیگر با ما کاری ندارد.

وی تأکید کرد: بحث ماهیت جمهوری اسلامی است، بحث بر سر وجود است نه حدود! این موضوع با مذاکره و برجام حل نمی‌شود. امام راحل در سال ۶۷ گفتند ما چه بخواهیم چه نخواهیم استکبار و صهیونیست‌ها در تعقیبمان خواهند بود تا حیثیت مکتبی ما را لکه‌دار کنند.

وی با اشاره به اینکه مسیر دشمن، فروپاشی نظام جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: اگر تصور کنید اعتبار امنیتی صندوق‌های رأی کمتر از ارتش و سپاه است، اشتباه کرده‌اید. امنیتی که این صندوق تولید می‌کند، ۱۰ تا سپاه و ارتش ایجاد نمی‌کنند.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان همدان نیز گفت: در جنگی قرار داریم که شباهتی به دفاع مقدس از لحاظ میدانی و ظاهری ندارد بلکه جنگ ترکیبی در همه صحنه‌هاست.

حسن رحیمی‌روشن اظهار کرد: فرض کنید جمهوری اسلامی نبود اما ایرانیان می‌خواستند براساس تمدن ایرانی خود گام بردارند، باز هم خصومت ناجوانمردانه وجود می‌داشت چرا که غرب با تمدن ایران مشکل دارد.

وی با بیان اینکه با آمدن اسلام و سپس انقلاب و غنی‌سازی تمدن ایران، دشمنی غرب شدت یافته است، تصریح کرد: غرب با جمهوری اسلامی که دنبال استقلال و پیشرفت ایران باشد، مشکل دارد به طوری که این مشکل به دوران ساسانی، اشکانی، هخامنشی، صفوی و حتی پهلوی هم برمی‌گردد.

رحیمی‌روشن یادآور شد: روز دوی ماراتن به علت شکست ایران از یونان رقم خورد که غرب آن را جنگ روشنایی و تاریکی می‌دانست و به یاد آن شکست سالانه مراسم ورزشی دو ماراتن برگزار می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر ایران نبود، غرب مشکل نداشت چرا که غرب با کشورهای سربه زیر هیچ مشکلی ندارد، یادآور شد: در طول این ۳۰۰۰ سال ایرانیان تأثیرگذارترین ملت و تمدن در جهان بودند به طوری که اگر در شکل‌گیری تمدن بشری بررسی کنیم که کدام ملت سهیم است، سهم قابل توجهی نصیب ایران می‌شود.

دبیر دومین جشنواره علمی شهید چمران استان همدان نیز با اشاره به اینکه موتور محرکه و نیروی پیشرفت یک جامعه دانشگاه و قشر فرهیخته است، اظهار کرد: دومین جشنواره علمی شهید چمران در سطح ملی و در دو مرحله استانی و کشوری و شامل هشت محور کتاب، مقاله، طرح پژوهشی و فناورانه، کسب‌وکار نوآور و دانش‌بنیان، راهنمایی، مشاوره، نظارت و راهبری، بسته سیاستی، کرسی نظریه‌پردازی، مناظره و نقد، جهادگران تبیین و راهیان علم، فناوری و پیشرفت است.

مجید کزازی با بیان اینکه این جشنواره در حوزه‌های علوم انسانی و هنر، علوم فنی و مهندسی و علوم پایه و کشاورزی برگزار شد، افزود: در مجموع ۳۵۰ اثر با مشارکت ۵۱ نفر به جشنواره رسید و در نهایت ۱۸ نفر از استان همدان در محورهای فوق برگزیده شدند.

کزازی با دعوت از همه اساتید برای مشارکت در این جشنواره خاطرنشان کرد: با برگزاری این جشنواره به دنبال پرورش استاد در رده انقلاب اسلامی هستیم و این وظیفه دانشگاه‌هاست در ضمن مأموریت اصلی بسیج اساتید کمک به مدیریت دانشگاه‌ها در تربیت اساتید در تراز انقلاب اسلامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha