• یکشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402110100092
  • منبع : مطبوعات

رکوردشکنی در مدار ۷۵۰ کیلومتری

رکوردشکنی در مدار ۷۵۰ کیلومتری

ماهواره‌ «ثریا» با ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ به مدار ۷۵۰ کیلومتری پرتاب شد. این ماهواره‌بر قابلیت حمل محموله‌هایی تا ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در سومین پرتاب آزمایشی خود، یک محموله تحقیقاتی با جرم تقریبی ۵۰کیلوگرم را در مدار۷۵۰کیلومتری دایروی قرار داد.

به گزارش ایسنا، متن پیش‌رو گزارش «جام جم» از دستاورد فضایی ایران با ماهواره «ثریا» است که در ادامه می‌توانید بخوانید:

قائم ۱۰۰ از نوع سوخت جامد است که توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران ساخته شده است. این اولین‌بار است که ماهواره‌برهای ایرانی به مدار ۷۵۰ کیلومتری دست پیدا می‌کنند. ماهواره «ثریا» سازمان فضایی با موفقیت در مدار ۷۵۰کیلومتری قرار گرفته و رکورد جدیدی را ثبت کرده است. این پرتاب صبح دیروز با حضور سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی، سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه و جمعی از مقامات و مسئولان کشوری و لشکری صورت گرفت. آزمایش پروازی این ماهواره‌بر با موتور سوخت جامد مرحله اول رافع با موفقیت انجام شده است و قائم ۱۰۰ اولین ماهواره‌بر سه مرحله‌ای سوخت جامد ساخت کشور است که توسط دانشمندان نیروی هوافضای سپاه ساخته شده است. در آزمایش موتور مرحله اول ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ که همان موتور سوخت جامد رافع است و در دی ۱۴۰۰ آزمایش زمینی خود را با موفقیت پشت‌سر گذاشته بوده، مورد آزمایش پروازی زیر مداری قرار گرفت.
   
هموار شدن راه برای توسعه صنعت فضایی

با پرتاب این ماهواره تحقیقاتی بسیاری از زیرسیستم‌های توسعه یافته شده توسط پژوهشگاه فضایی ایران نیز در شرایط تست مداری قرار می‌گیرند و راه برای توسعه سریع صنعت فضایی بومی ایران هموارتر می‌شود. ضمن این‌که این پرتاب قدمی مهم در راستای افزایش توانمندی تزریق ماهواره در مدارهای بالاتر محسوب می‌شود.
   
دستیابی به مدارهای بالا به کمک بلوک انتقال مداری

برای دستیابی به مدار ۳۶هزار کیلومتری راه‌های میانبری مانند استفاده از بلوک‌های انتقال مداری وجود دارد. بلوک‌های انتقال مداری می‌توانند محموله‌ای را که به آن سپرده می‌شود ازمدارهای بالای زمین بفرستد.سازمان فضایی ایران با تلاش متخصصان پژوهشگاه فضایی ایران و با همکاری سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع، سال گذشته نمونه آزمایشی «بلوک انتقال مداری سامان» را که برای جابه‌جایی ماهواره در میان مدارهای مختلف زمین استفاده می‌شود را بایک فروند کاوشگرزیرمداری با موفقیت پرتاب وموردآزمون قرار دهد. این موفقیت،مسیر رابرای عبور از مدارهای پایین ودستیابی به مدارهای بالا هموار کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha