علی شعبانی درخصوص کاهش ورودی جمعیت کیفری استان قزوین، اظهار کرد: در راستای تأکیدات رئیس قوه قضا مبنی بر استفاده از تمام ظرفیتها برای کاهش ورودی پرونده به محاکم و کاهش جمعیت کیفری با توسعه صلح و سازش در جامعه، اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: علاوه بر استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف در سازش پرونده که از وظایف ذاتی این شوراست، با ابتکار مجموعه قضایی استان و همکاری فراجا، برای خدمترسانی بهتر به مردم و افزایش رضایت مندی عمومی «واحد مشاوره» به منظور اصلاح ذاتالبین در کلانتریهای استان راهاندازی شد تا قبل از ورود پرونده به محاکم قضایی، در مراحل ابتدایی و پیش از ورود به محاکم، موضوع در واحد مشاوره کلانتری منجر به صلح و سازش گردد.
به گزارش ایسنا، رئیس کل دادگستری استان قزوین با بیان اینکه دورههای آموزشی ویژهای برای مدیران مشاوره کلانتریها برگزار شده است، افزود: روش کار به این صورت است که پس از ورود پرونده به کلانتری و انجام تحقیقات، پرونده جهت اصلاح ذات البین به واحد مشاوره ارجاع میشود.
وی در تشریح عملکرد واحدهای مشاوره گفت: میزان صلح و سازش در پروندههای استان از ابتدای سال جاری تا پایان آذر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافته به طوری که شهرستان بوئینزهرا با ۷۴ درصد، شهرستان قزوین با ۴۸ درصد و شهرستان آبیک نیز با ۳۷ درصد بیشترین افزایش را به خود اختصاص دادهاند.
این مسئول بیان کرد: با توجه به اقدامات مؤثری که بعد از راهاندازی واحد مشاوره در کلانتریها صورت گرفته میزان ورودی به زندان از شعب تحقیق از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ۱۶ درصد کاهش داشته که دادسرای عمومی و انقلاب قزوین با کاهش ۲۹ درصدی ورودی به زندان از شعب تحقیق رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.
شعبانی ضمن تقدیر از عملکرد واحدهای مشاوره مستقر در کلانتریها و مجموعه دادسراهای استان در کسب این موفقیت، بر تلاش بیشتر سایر دادسراها و کلانتری های استان برای تحقق این مهم تأکید کرد و گفت: قطعاً این قبیل اقدامات آسیبهای اجتماعی و فرهنگی کمتری را برای جامعه به همراه خواهد داشت.
کاهش ۳۱ درصدی آمار زندانیان غایب و متواری در قزوین
بنا بر اعلام روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، وی در این خصوص کاهش آمار زندانیان غایب و متواری در قزوین، اظهار کرد: با توجه تأکیدات رئیس قوه قضا مبنی بر کاهش جمعیت کیفری زندانها، اقدامات مؤثری برای تحقق این موضوع در استان صورت گرفته و به قضات نیز تأکید شده در حد مقدور با صدور آرای متناسب، با لحاظ ارفاقات قانونی از صدور قرارها و احکام منتهی به بازداشت و حبس خودداری کنند.
وی تصریح کرد: به همین منظور زندانیانی که دارای جرایم خشن نبوده و واجد شرایط هستند، از ارفاقاتی از قبیل مرخصی، انتقال به زندان نیمهباز، اعزام به کار در خارج از زندان، نظام نیمهآزادی، آزادی مشروط و آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیکی (پابند) بهرهمند میشوند اما متأسفانه برخی از این مددجویان پس از اخذ مرخصی و خروج از زندان متواری شده و از ادامه تحمل حبس خودداری میکنند که باید در اخذ تأمین و اعزام به مرخصی زندانیانی که سابقه غیبت دارند سختگیری شود.
رئیس کل دادگستری استان قزوین بیان کرد: به همین منظور دستگاه قضا در استان با همراهی اداره کل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی اقدامات مؤثری در رابطه با کنترل و پایش الکترونیک، افزایش دوربینهای نظارت شهری و سامانه کنترل تردد مراجعین را دستور کار قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه این اقدامات منجر به کاهش ۳۱ درصدی آمار زندانیان غایب و متواری در استان شد به طوری که تعداد این زندانیان در پایان خرداد ۸۹۷ نفر بود که این رقم تا پایان دی ماه به ۶۸۲ نفر کاهش یافت.
شعبانی در پایان بر استفاده از اهرمهای قانونی برای دستگیری محکومان متواری و زندانیان غایب و استفاده از تمامی ظرفیتهای قانونی و همکاری نهادهای مرتبط برای شناسایی محل اسکان و اختفای محکومان متواری و زندانیان غایب تأکید کرد.
انتهای پیام
نظرات