• جمعه / ۲۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402102920543
  • خبرنگار : 50355

شهردار گناباد:

طرح همیار بازآفرینی به صورت پایلوت کشوری در گناباد اجرا می‌شود

طرح همیار بازآفرینی به صورت پایلوت کشوری در گناباد اجرا می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی شهردار گناباد گفت: طرح همیار بازآفرینی برای اولین بار در شهر گناباد و به صورت انتخابات در مساجد محلات در راستای همکاری با شهرداری برگزار می‌شود.

مهران حسین‌زاده در گفت و گو با ایسنا در خصوص طرح بازآفرینی شهری و طرح همیار بازآفرینی که به صورت پایلوت کشوری در این شهر اجرا می‌شود، اظهار کرد: بازآفرینی شهری یک بینش جامع، یکپارچه و عملیاتی است که به حل نهایی مشکلات شهری منتهی می‌شود و در پی این است که با ایجاد تغییرات مثبت و پایدار، مسبب بهبودی شرایط فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و محیطی شهر شود.

وی ادامه داد: بازآفرینی شهری به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارتی دوباره زنده شدن شهر است و نشان می‌دهد که بدون حضور و مشارکت گسترده مردم در امر بهسازی و نوسازی شهری، امکان موفقیت و تحقق اهداف برنامه‌های بازآفرینی غیرممکن است.

شهردار گناباد خاطرنشان کرد: بازآفرینی حفظ و زنده کردن هویت تاریخی است؛ یعنی بازآفرینی به تاریخ، به زندگی و خاطرات جمعی مردم ربط دارد. باید در صورتی که المان‌های تاریخی وجود دارد حفظ و اگر از بین رفته است بازآفرینی شود.

وی افزود: این امر چنین مناطقی را قابل سکونت می‌کند، البته قابل سکونت فقط به معنای آب و گاز نیست، بلکه هویت، روابط همسایگی، خوانایی، ایمن بودن و سرمایه اجتماعی ساکنان را نیز شامل می‌شود.

حسین‌زاده در خصوص اجرای طرح همیار بازآفرینی بیان کرد: وجود بافت‌های فرسوده و ناکارآمد در نقاط مختلف شهر سبب شده که بحث‌های مرتبط با توسعه و نوسازی آن در ابعاد مختلف کالبدی و فرهنگی و اجتماعی، بیش از پیش، مطرح شوند از این رو مشارکت مردم در این طرح‌ها نقش بسیار مهمی در تحقق چشم اندازهای ترسیم شده برای بازآفرینی محلات هدف خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای پروژه‌های زیربنایی و روبنایی در محلات هدف، مشکلاتی از قبیل وجود عناصر ناهم‌خوان شهری، کمبود سرانه برخی کاربری‌ها مانند فضاهای فراغتی، فرهنگی، آموزشی و فضاهای عمومی رفع شده و ضمن احیاء هویت و اصالت محلات، کیفیت سیما و منظر شهری ارتقاء یافته و موجب رضایتمندی نسبی شهروندان از زندگی شهری خواهد شد.

شهردار گناباد تصریح کرد: به منظور یکپارچه‌سازی اقدامات و برنامه‌های شهرداری در محلات هدف بازآفرینی و ایجاد تعامل و هم‌افزایی بین واحدهای مختلف در زمینه محله محوری و فراهم آوردن زمینه مشارکت محله محور شهروندان با توجه به ویژگی‌های متنوع فرهنگی اجتماعی و قومی طرح همیار بازآفرینی با عنوان همکاران و مشاوران شهرداری تعریف می‌شود.

حسین‌زاده در تعریف همیار بازآفرینی بیان کرد: همیار بازآفرینی شخصی است که به صورت داوطلبانه و اختیاری به عنوان رکن اجرایی در ساختار مدیریت محله، تحت نظارت شهرداری در مدیریت فعالیت‌های کالبدی، نوسازی، اجتماعی و فرهنگی در سطح محلات هدف بازآفرینی مشارکت دارد و در چارچوب دستورالعمل ارائه شده فعالیت می‌کند که همیار بازآفرینی بر اساس انتخابات در مسجد محله و به مدت دو سال انتخاب می‌شود.

شهردار گناباد همچنین در خصوص سابقه بازآفرینی در شهر گناباد نیز بیان کرد: محلات هدف بازآفرینی شهر گناباد سال ۱۳۸۶ با ۱۳۵.۷ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد به تصویب کمیسیون ماده ۵ استان رسید. همچنین در سال ۱۳۹۴ محدوده تاریخی شهر گناباد به مساحت ۱۴۴.۲ هکتار ابلاغ و در سال ۱۳۹۷ با گسترش محدوده بافت‌های فرسوده و ناکارآمد کل این محلات در ۳۶۴ هکتار به تصویب ستاد استانی رسید که جمعیت ساکن در این محلات حدود ۱۲۰۰۰ نفر است.

انتخاب همیار بازآفرینی در ۷ محله و در ۱۴ مسجد شهر گناباد برگزار و افراد کار خود را آغاز می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha